• ABONARE
 • Contact
 • Publicitate
 • Anunțuri
 • Audiență
 • Rețele sociale
 • Informații
 • Știri
 • Subvenții APIA
 • Vegetal
 • Zootehnie
 • Bursă cereale
 • Agribusiness
 • ARHIVA
 • CĂUTARE
 • VREME LA EXTREME: Ploi și temperaturi peste media perioadei. Zonele unde precipitațiile se mențin deficitare!

  agrointeligenta.ro -

  Meteorologii anunță cum va fi vremea în intervalul 20 februarie – 1 martie. Potivit unei prognoze extinse emise de Administrația Națională de Meteorologie (ANM), ploile își vor face simțită prezența în ultima perioadă din luna februarie.

  Iată prognoza meteo pe fiecare regiune în parte:

  BANAT

  Deși zilele cu temperaturi ridicate vor alterna cu intervale în care vremea se va răci, regimul termic al următoarelor două săptămâni se va menține peste cel normal în luna februarie. În special în perioada 23 – 25 februarie, abaterile față de valorile climatologic specifice vor fi semnificative, cu medii ale maximelor de 15…18 grade și ale minimelor de 2…5 grade. În celelalte zile, mediat regional, vor fi temperaturi maxime de 7…12 grade și minime de -1…2 grade.

  Precipitațiile -predominant ploi- vor fi mai frecvente și local moderate cantitativ pe 20 februarie, în jurul datei de 23 februarie și posibil între 26 și 28 februarie. În restul intervalului de referință probablitatea pentru precipitații va fi redusă.

  CRIŞANA

  Pe parcursul intervalului de prognoză, regimul termic se va menține peste cel normal în a doua jumătate a lunii februarie. Zilele cu abateri pozitive semnificative față de norma climatologică (când, în medie, maximele vor fi de 9…12 grade, iar minimele de 1…5 grade) vor alterna cu perioade în care regimul de temperatură va fi mai ponderat, respectiv 6…8 grade ziua și -2…0 grade noaptea.

  Precipitațiile -predominant ploi- vor fi mai frecvente pe 20 februarie, posibil și în jurul datei de 23 februarie și între 26 și 28 februarie. În restul intervalului de referință probablitatea pentru precipitații va fi redusă.

  TRANSILVANIA

  În majoritatea zilelor din interval, regimul termic va fi caracterizat de valori peste cele normale în această perioadă din an, cu maxime de 8…12 grade, posibil mai ridicate în perioada 24-25 februarie (excepție vor face zilele de 20, 21 și 22 februarie când media regională a temperaturilor diurne va fi de 5…9 grade). La debutul perioadei de referință, minimele termice vor fi preponderent negative, în zonele depresionare putând coborî spre
  -10 grade, iar în celelalte nopți se vor situa într-un ecart mediu de -4…2 grade.

  Temporar, cu precădere în perioadele 20, 23-24 și 26-28 februarie, vor fi precipitații locale, în general slabe cantitativ, predominant ploi sau mixte.

  MARAMUREŞ

  În perioada 20-22 februarie și posibil în jurul datei de 27 februarie se vor înregistra temperaturi apropiate de cele specifice lunii februarie (maxime de 4…7 grade și minime de -3…0 grade, în medie). Restul intervalului va fi caracterizat de o vreme mai caldă decât normal, cu valori diurne de 8…11 grade și nocturne de -1…3 grade, mediat regional.

  Probabilitatea de apariție a precipitațiilor va fi mai ridicată după data de 21 februarie.

  MOLDOVA

  În cea mai mare parte a intervalului de prognoză vremea se va menține mai caldă decât în mod obișnuit în a doua jumătatea a lunii februarie. Vor fi totuși variații de regim termic, astfel că în zilele cele mai calde între 24 și 26 februarie valorile maxime vor fi de 10…15 grade, iar minimele de 1…5 grade, în medie. În restul intervalului sunt estimate, mediat regional, temperaturi diurne de 6…9 grade și nocturne de -3…0 grade.

  Regimul pluviometric se va menține în general deficitar pe tot parcursul celor două săptămâni, doar temporar fiind posibile precipitații slabe cantitativ.

  DOBROGEA

  Pe parcursul intervalului de prognoză, regimul termic se va menține peste cel normal în a doua jumătate a lunii februarie. Zilele cu abateri pozitive semnificative față de norma climatologică, respectiv perioada 23-26 februarie (când, în medie, maximele vor fi de 10…14 grade, iar minimele de 3…6 grade) vor alterna cu perioade în care regimul de temperatură va fi mai ponderat, respectiv 7…10 grade ziua și 1…4 grade noaptea.

  Regimul pluviometric se va menține deficitar pe tot parcursul celor două săptămâni, ploi locale, slabe cantitativ, fiind posibile în jurul datelor de 20 și 26 februarie.

  MUNTENIA

  Pe parcursul celor două săptămâni de prognoză, vremea se va menține mai caldă decât normal în luna februarie. Totuși, vor fi alternanțe de regim termic între intervale în care abaterile pozitive față de specificul climatologic vor fi semnificative și cele cu temperaturi mai ponderate. Astfel în perioada 23 – 26 februarie, maximele vor fi de 13…17 grade, iar minimele de 1…6 grade. În restul intervalului sunt estimate valori diurne de 7…10 grade și nocturne de -2…2 grade, mediat regional.

  Regimul pluviometric se va menține în general deficitar în mare parte a regiunii, ploi locale, dar slabe cantitativ, urmând a fi în 20 februarie și posibil între 26 și 28 februarie.

  OLTENIA

  În cea mai mare parte a intervalului de prognoză vremea se va menține mai caldă decât în mod obișnuit în a doua jumătatea a lunii februarie. Vor fi totuși variații de regim termic, astfel că în zilele cele mai calde (perioada 17-18 și cu probabilitate mare între 23 și 26 februarie) valorile maxime vor fi de 12…15 grade, iar cele minime de 2…5 grade, în medie. În restul intervalului sunt estimate, mediat regional, temperaturi diurne de 8…12 grade și
  nocturne de -1…2 grade.

  Exceptând ziua de 20 februarie când va ploua pe spații mai extinse, local moderat cantitativ, în restul timpului regimul pluviometric se va menține în general deficitar.


  Te-ar mai putea interesa

  Fungicidul Cuproxat Flowable învinge mana din culturile roșii, castraveți, ardei și vinete Fermierii afectați de secetă vor fi despăgubiți. Ministrul Barbu: Cuantum între 200 și 250 euro/ha Un mare lac, o sursă de apă pentru irigații, pe cale să dispară din cauza secetei

  Ultimele știri

  Plăți subvenții APIA! Fermierii care au încasat banii în conturi în ultimele zile Vremea în următoarea lună – unde vor fi cele mai mari temperaturi, dar și ploi însemnate România a scos ”artileria grea” în lupta cu seceta. Județele unde ploaia va fi produsă artificial