• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • S-au schimbat parolele de acces în aplicația APIA pentru subvenții

    agrointeligenta.ro -

    Primii fermieri au depus luni, 2 martie, cererile de plată pentru Campania 2020 la Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA). Agricultorii au transmis pe grupul de Facebook creat special pentru subvenții că au întâmpinat primele probleme la aplicația pentru banii europeni și naționali.

    Fermierul Simko Lajos ne-a scris pe Grupul Subvenții APIA că nu poate accesa aplicația ”Nu pot să intru în site la https://lpis.apia.org.ro/ … Primesc o atenționare că utilizator/parolă incorect, dar nu am schimbat parola… oare de unde vine problema?”, a spus fermierul.

    Specialiștii APIA au explicat pentru Agrointeligența-AGROINTEL.RO că nu este o problemă generală a aplicației pentru subvenții ci doar un caz particular. Din informațiile obținute de noi toate parolele au fost schimate pentru Lpis odată cu legea privind protecția datelor personale, iar noile coordonate au fost trimise fermierilor în timp util. Dacă din anumit motiv nu ați primit aceste date noi trebuie să luați legătura de urgență cu funcționarul care se ocupă de cererea dvs pentru a afla parola nouă.

    Foarte important! Ca și în anii precedenți vă recomandăm să folosițiutil aplicația pentru subvenții și să nu o supraîncărcați inutil astfel să se blocheze sau să meargă lent. De reținut că între orele 3 și 5 noaptea sistemul este oprit pentru intreținere. APIA poate pune restricții și în alte intervale orare dacă constată că programul nu poate fi folosit de cei care depun efectiv cererea la capacitatea lui optimă.

    Reamintim că IPA Online este un program informatic gratuit care permite fermierului să completeze electronic Declaraţia de suprafaţă din cadrul cererii de sprijin pentru Schema de Plată Unică pe Suprafaţă. Aplicaţia poate fi folosită oriunde există un computer conectat la Internet: la domiciliu, la sediul exploataţiei, la primărie, la centrul APIA etc. Aplicaţia IPA Online este pusă la dispoziţia fermierilor, în mod gratuit, de către Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură şi poate fi accesată la adresa http://lpis.apia.org.ro. Pentru fermierii care nu au acces la internet, se pun la dispoziția calculatoare la primării și în centrele teritoriale/locale ale APIA.

    PA Online pune la dispoziţie lista parcelelor pentru care fermierul a solicitat sprijin în anul anterior, cu suprafeţele determinate în urma controalelor realizate de specialiştii Agenţiei, precum şi schiţa parcelelor agricole.entru a completa declaraţia de suprafaţă folosind această aplicaţie, fermierul are nevoie de un nume de utilizator şi o parolă pe care numai el le cunoaște, ca să fie sigur că numai el are acces.

    Atenție! Dacă ați completat electronic Declaraţia de suprafaţă folosind IPA Online, NU UITAȚI că trebuie să vă prezentațila APIA unde veți tipări şi semna Declaraţia şi veți completa, în Cererea unică de plată, datele de identificare şi cele cuprinzând Angajamentele. Dacă nu aveți un număr de înregistrare, înseamnă că nu ați mai depus o astfel de cerere.

    NOTĂ: Reporterii Agrointeligența – AGROINTEL.RO sunt alături de dumneavoastră și încercăm să vă sprijinim în problemele pe care le întâmpinați. Dacă sesizați noi defecțiuni sau dificultăți în accesarea aplicației IPA Online, sau dacă aveți alte chestiuni pe care doriți să ni le semnalați, vă rugăm să ne contactați fie pe e-mail, la redactia@agrointel.ro, fie telefonic, la numărul: 0741.279.595.


    Te-ar mai putea interesa

    Bursa cerealelor. Creșteri de preț la grâu, porumb și rapiță MADR lansează programul „Un tractor pe fermă” pentru fermierii până în 400 de hectare Crescătorii de vaci și-au construit propria fabrică de lapte cu ajutorul fondurilor europene

    Ultimele știri

    România ar putea avea un laborator care să efectueze analizele pentru mierea din afara UE UCPR: Produsele avicole obținut în fermele din România sunt sigure din punct de vedere al sănătăţii Situație fără precedent în SUA: Gripă aviară depistată la vaci de lapte