• ABONARE
 • Contact
 • Publicitate
 • Audiență
 • Rețele sociale
 • Informații
 • agrointel.ro
 • Ştiri
 • Subvenții APIA
 • Vegetal
 • Zootehnie
 • Agribusiness
 • Anunțuri
 • ARHIVA
 • CĂUTARE
 • ANSVSA: Câți miei și iezi au vândut ciobanii în perioada sărbătorilor pascale!

  agrointeligenta.ro -

  Autoritatea Națională Sanitară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA) anunță printr-un comunicat remis către Agrointeligența-AGROINTEL.RO că a finalizat verificărilor  desfășurate în perioada Sărbătorilor Pascale iar din centralizarea datelor reiese că, în perioada 30 martie – 15 aprilie, au fost efectuate, la nivel național, controale oficiale la un număr de 7.449 de obiective din sectorul alimentar, autorizate sau înregistrate sanitar veterinar.

  Au fost sacrificați, în total, 175.640 de miei și iezi, în 101 de abatoare autorizate sanitar veterinar, în centre de sacrificare temporară amenajate în 9 județe, la solicitarea autorităților locale și în 47 de ferme autorizate temporar pentru sacrificarea mieilor.

  „Siguranța alimentară a populației este o preocupare constantă a Autorității. Cu atât mai mult, în acestă perioadă, majoritatea acțiunilor instituției s-au concentrat pe acest obiectiv, iar controalele inspectorilor noștri, în perioada premergătoare Sărbătorilor Pascale, au fost intensificate” a subliniat dr. Robert Chioveanu, președintele ANSVSA.

  Verificările au vizat modul în care sunt respectate condiţiile sanitare veterinare de funcționare la nivelul pieţelor agro-alimentare, abatoarelor şi centrelor de sacrificare a mieilor cu activitate temporară, în unităţile de tranşare a cărnii, unităţile de procesare şi depozitare a alimentelor de origine animală si nonanimală, unităţile de comercializare cu amănuntul, precum şi în unităţile de alimentaţie publică / catering cu livrare la domiciliu. Totodată, la nivelul tuturor abatoarelor si centrelor de sacrificare temporară a mieilor, inspectorii sanitari veterinari din cadrul DSVSA județene și a municipiului București, au efectuat supravegherea funcționării si expertiza sanitară veterinară a cărnii si organelor , au verificat starea de sanătate, condițiile de igienă și bunăstare a animalelor, modul de gestionare si distrugere a subproduselor de origine animală nedestinate consumului uman (SNCU)rezultate din activitatea de sacrificare.

  Deficienţele constatate de inspectorii Autorității, în urma controalelor efectuate, au fost sancţionate prin aplicarea a 206 sancţiuni contravenţionale, care au însumat 702.680 de lei, emiterea a 12 ordonanțe privind suspendarea activității și a 11 ordonanțe privind interzicerea desfășurării activității unor unități.

  De asemenea, în cadrul actiunilor de control, au fost aplicate măsuri de reținere oficială si sechestru sanitar veterinar, fiind dirijate către unități de neutralizare autorizate 5.654 de kg de produse alimentare (carne, pește, produse din carne, produse de panificație, produse lactate, etc.), care nu respectau normele sanitar-veterinare și pentru siguranța alimentelor.

  Dintre principalele neconformităţile constatate și sancţionate pot fi menționăm:

  -nerespectarea condițiilor și normelor sanitare veterinare și pentru siguranța alimentelor de igienă la expunerea și comercializarea produselor alimentare ;
  -comercializarea cărnii fără expertiză sanitară veterinară efectuată de un medic veterinar oficial;
  -nerespectarea normelor sanitare veterinare privind depozitarea produselor alimentare de origine animală;
  -neconformități privind demonstrarea trasabilității produselor alimentare ;
  -etichetarea și ambalarea necorespunzătoare a produselor alimentare;
  -comercializarea cărnii de miel fără documente legale;
  -nerespectarea măsurilor de profilaxie generală privind accesul în incintă, utilizarea dezinfectorului si a filtrului sanitar;

  ANSVSA reamintește tuturor cetățenilor numărul de Call – Center al instituției 0800.826.787, unde pot fi sesizate nereguli din domeniul siguranței alimentelor, serviciu telefonic gratuit, apelabil din orice rețea de telefonie.

  „Doresc să asigur cetățenii că, pentru instituție, a fost și rămâne prioritară informarea cetățenilor, dar și a tuturor celor implicați în lanțul alimentar, de la crescători de animale, producători, procesatori și comercianți, astfel încât să fie respectate atât normele sanitare impuse de situație existentă, cât și cele de igienă alimentară” a afirmat dr. Robert Chioveanu, președintele ANSVSA.

  Pe Instagram-ul Agrointeligența găsiți imaginile momentului din agricultură!

  CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Agrointeligența pentru Android sau iPhone!

  Te-ar mai putea interesa

  Ordinul ANZ privind monta și genotiparea berbecilor – publicat în Monitorul Oficial! Fermerul Dimitrie Muscă: ”În România nu se vrea oprirea pestei porcine africane!” Fermierul Marius Vicol și-a dus vacile la Primărie! S-a ales cu o amendă și 10 ha de pășune!

  Ultimele știri

  De ce fermierii afectați de secetă nu își pot amâna ratele! Explicația ministrului Adrian Oros! MADR: Subvenție de 9.696 de euro, plătită în avans prin APIA! Comuna Gornet iese din carantină prin decizie a Curții de Apel București

  Căutare în articole