• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Dan Petrescu, apel către toți oierii: Vindeți mieii cu acte în regulă și cu banii pe loc!

    Ramona Dascălu -

    Președintele Asociației Profesionale a Ciobanilor, mesaj pentru oieri! Dan Petrescu îi îndeamnă pe toți ciobanii români să vândă mieii cu acte în regulă, cu banii pe loc și la prețuri corecte. De asemenea, acesta le transmite și consumatorilor români să cumpere miei direct de la fermieri.

    Crescătorul de oi din județul Argeș transmite tuturor ciobanilor români prin intermediul Agrointeligența – AGROINTEL.RO să fie uniți și să țină de preț, și doar așa nu o să se mai ajungă în situația de anii trecuți când mieii erau vânduți la prețuri derizorii.

    Le transmit tuturor oierilor să nu se lase înfluențați de samsari, să nu se sperie că rămân cu mieii și să-i dea pe un preț derizoriu ca în alți ani. Am înțeles deja că se vehiculează că a scăzut prețul la 11 lei pe kilogram în viu. Eu le spun celor care vor vinde cu 11 lei că înseamnă că nu sunt fermieri. Eu știu că sunt necazuri multe, și oamenii au greutăți, dar cu toate acestea să nu se lase influențați de nimeni și să dea mieii cu acte în regulă, cu banii pe loc și nu la prețurile astea de 11 lei. Trebuie să ținem de preț și să fim toți pe aceeași undă, dar nici să sărim calul și să vorbim acum de cine știe ce prețuri încât să se sperie oamenii și să nu mai vină nici măcar la poarta fermei și să aleagă să cumpere de pe internet sau de pe cine știe unde. Deci, dacă noi suntem uniți și ținem toți de prețuri, totul va fi bine, și pentru producător și pentru consumator”, este mesajul lui Dan Petrescu transmis către toți oierii români.

    Dan Petrescu le transmite ciobanilor care chiar nu au unde să vândă mieii la un preț corect, să nu se sfiască să apeleze la ajutorul lui sau al colegilor săi din Asociația Profesională a Ciobanilor: ”Pe cei care nu au unde să vândă la un preț corect îi îndemn să ne sune pe noi sau pe numărul de la asociație, să ne întrebe și noi le dăm sursa unde poate să vândă la prețuri bune. Deci dacă nu găsesc unde să dea la prețul corect, le spunem să-i lase așa și noi putem să-i ajutăm, să le trimitem oameni să-i încarce ca totul să fie în regulă, să nu fie înșelați”.

    În același timp, Dan Petrescu îi îndeamnă și consumatorii români să fie foarte atenți de unde cumpără carnea și să încerce pe cât posibil să cumpere cele necesare pentru Paște direct de la sursă, adică direct de la fermierii români.

    Un sfat pe care pot să-l dau românilor este să nu se aventureze să cumpere de pe oriunde pe motiv că se va scumpi carnea sau că nu o să mai găsească. Avem suficienți miei și prin urmare suficientă carne de miel să vindem la Paște. La prețuri o să fie o diferență față de anul trecut, dar nu așa mare cum se vehiculează că o să ajungă carnea de miel la 30 de lei kilogramul. Nu va ajunge la prețul ăsta. Deci, românii să stea liniștiți că sunt suficienți miei pentru Paște și îi îndemn să cumpere de la noi, de la fermieri pentru că sunt produse sănătoase, produse curate”, a declarat Dan Petrescu pentru Agrointeligența – AGROINTEL.RO. 

    Oierul argeșean îi asigură pe români că anul acesta sunt miei pentru toate gusturile, și mai mici, și mai mari, care pot fi achiziționați atât în viu cât și în carcasă: ”Avem miei de toate greutățile, avem oi fătate și în decembrie, deci se găsesc miei și la 30 de kilograme, și la 7-8 kilograme, după gustul și placul fiecăruia. Noi sperăm să putem vinde și în viu și tăiat. Noi avem promisiunea că se va da acea derogare ca să putem să tăiem în fermă. La mine s-au încris oameni care doresc miei pentru Paște, am clienții de anii trecuți și văd că anul ăsta au început și mai mulți să întrebe. Oamenii sunt speriați un pic cu prețul, dar le spun încă o dată să stea liniștiți că prețul nu va crește așa mult cum se vorbește. Eu cred că în viu prețul maxim o să fie de 15-16 lei pe kilogram, iar tăiat undeva între 22-25 de lei pe kilogram, nici vorbă de 30-40 de lei cum se aude”.

    Cei care nu posibilitatea să cumpere de la fermieri și vor merge direct în piață pentru a cumpără carne de miel trebuie să fie foarte atenți de la cine cumpără, spune crescătorul de oi din Argeș: ”Cine merge în piață să cumpere carne de miel trebuie să fie foarte atent de la cine cumpără, trebuie să se asigure că cel de la care cumpără are atestat, și acolo scrie clar din ce zonă vine, ce număr de animale are, deci orice fermier trebuie să aibă acest atestat, și cel care vinde carne, și cel care vinde brânză, lapte (…). În plus, trebuie făcute controale în piețe și date amenzi usturătoare. Trebuie făcut ceva cu samsarii ăștia pentru că ei ne strică nouă totul”.

     

     

     


    Te-ar mai putea interesa

    Făinarea la măr. Semnele atacului, combatere Un tânăr întors din Olanda și-a făcut plantație de lalele. Grădina poate fi vizitată gratuit Alertă meteo de vreme severă! Ploi și căderi de grindină până vineri dimineață

    Ultimele știri

    Fermierii cu subvențiile în conturi înainte de Paște. Lista anunțată de APIA Program APIA de 1 Mai și Paște 2024. Zilele în care se mai fac plăți pentru subvenții Czajkowski, de la A050, cea mai performantă semănătoare pentru strip-till