• ABONARE
 • Contact
 • Publicitate
 • Audiență
 • Rețele sociale
 • Informații
 • agrointel.ro
 • Ştiri
 • Subvenții APIA
 • Vegetal
 • Zootehnie
 • Agribusiness
 • Anunțuri
 • ARHIVA
 • CĂUTARE
 • Direcția Agricolă: Cererile pentru ajutorul de minimis se depun până pe 15 mai, inclusiv!

  agrointeligenta.ro agrointeligenta.ro -

  A început depunerea cererilor pentru ajutoarele de minimis din acest an, anunță la nivel național direcțiile agricole județene. Instituțiile din subordinea Ministerului Agriculturii îi anunță pe fermieri că la acest moment este în vigoare sprijinul plătit pentru cultura de usturoi în câmp, ajutor de minimis de până la 3.000 de euro, pentru care cererile se înregistrează până cel târziu pe 15 mai.

  Fermierii care cultivă usturoi pot depune cereri pentru acordarea ajutorului de minimis. Sprijinul financiar este de 3.000 euro/ha cultivat cu usturoi și plata se acordă proporțional cu suprafața efectiv cultivată.

  Cererile se depun la Direcțiile pentru Agricultură Județeană Botoșani, până la data de 15 mai 2020, inclusiv, conform procedurii comunicată către UAT-uri, de către următorii beneficiari:
  – producători agricoli persoane fizice care dețin atestat de producător;
  – producători agricoli persoane fizice autorizate, întreprinderi individuale şi întreprinderi familiale, constituite potrivit OUG nr. 44/2008;
  – producători agricoli persoane juridice.

  Pentru a fi eligibili, beneficiarii trebuie să îndeplinească cumulativ următoarele criterii: să dețină o suprafață cultivată cu usturoi de minim 3.000 mp; să obțină o producție de minim 3 kg usturoi/10 mp de pe suprafața, să fie înregistrați în evidențele Registrului agricol deschis la primăriile în a căror rază administrativ-teritorială se află suprafețele cultivate cu usturoi la data depunerii cererii; să facă dovada producției realizate potrivit prevederilor lit. a) și b) prin documente justificative; sa detina Registrul de evidenta a tratamentelor cu produse de protecție a plantelor, completat cu tratamentele aplicate culturii.

  Pentru a se înscrie în program, beneficiarii depun o CERERE-tip, însoțită de următoarele documente:

  a) copie a B.I./C.I. al/a solicitantului persoană fizică sau, după caz, împuternicire/procură notarială şi copie a B.I./C.I. al/a reprezentantului legal;
  b) copie a certificatului de înregistrare la Oficiul Național al Registrului Comerțului/Registrul național al asociațiilor și fundațiilor sau a actului în baza căruia își desfășoară activitatea, după caz, în cazul persoanelor juridice, precum și copie a B.I./C.I. al/a împuternicitului persoană fizică, după caz;
  c) dovadă cont activ bancă/trezorerie;
  d) adeverința, în original, care să ateste, conform înscrisurilor din registrul agricol, suprafața de teren utilizată de solicitant în anul de cerere, în baza oricărui act juridic care conferă dreptul de folosință asupra terenului în cauză;
  e) declarații pe propria răspundere, conform modelelor prevăzute în anexa nr. 2;
  f)copie a filelor din Registrul agricol deschis la primăriile în a căror rază administrativ-teritorială se află terenul utilizat în anul de cerere, din care să rezulte suprafețele cultivate cu usturoi.
  g) copie conform cu originalul ATESTAT DE PRODUCĂTOR .
  h) dosar cu șină.

  Valorificarea producției se face în perioada 1 iulie – 20 noiembrie, iar documentele justificative (bonul fiscal/factura/fila/filele din carnetul de comercializare) care atestă valorificarea producției de usturoi se depun la Direcția Agricolă Județeană BOTOȘANI până la data de 27 noiembrie.

  ATENȚIE! Având în vedere situația creată de noul coronvirus, Agrointeligența – AGROINTEL.RO vă recomandă să luați legătura telefonic cu Direcțiile Județene pentru a stabili cu funcționarii de acolo modul în care veți transmite documentele pentru a reduce la minim riscul de îmbolnăvire cu COVID-19.

  UTIL: DATE DE CONTACT ALE DAJ ÎN FIECARE JUDEȚ 

  Pe Instagram-ul Agrointeligența găsiți imaginile momentului din agricultură!

  CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Agrointeligența pentru Android sau iPhone!

  Te-ar mai putea interesa

  Programul TOMATA 2020: Ultima zi pentru valorificarea roșiilor – 15 iunie! Actele la DAJ până pe 30 iunie! Primarul din Matca: Cărările din solar nu se scad la măsurătorile din Programul Tomata! Mesaj urgent de la APIA pentru fermierii care nu vor să piardă subvenția!

  Ultimele știri

  MADR confirmă! Funcționarul infectat cu Coronavirus este internat, contacții direcți sunt izolați la domiciliu! Răzvan Gherghe, Bayer: Toți hibrizii de rapiță Dekalb vor avea inclusă asigurarea contra secetei la semănat! Crescătorii de vaci vor să protesteze la Ministerul Agriculturii! Ștefan Muscă: ”Ne vrem banii pe lapte!”

  Căutare în articole