• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • VISCOL ȘI RAFALE DE VÂNT DE PESTE 130 KM/H! COD ROȘU EMIS pentru DOUĂ JUDEȚE!

    agrointeligenta.ro -

    Administrația Națională de Meteorologice (ANM) a emis în această dimineață o avertizare nowcasting de cod roșu de viscol puternic, ninsoare moderata cantitativ și intensificări de vânt la rafală cu viteze de peste 130 km/h.

    Alerta vizează două județe din România: județul Caraş-Severin – zona de munte de peste cota 1.800 m, și județul Hunedoara – zona de munte de peste cota 1800 m. Alerta este în vigoare și este valabilă până la 14.15.

    Pe lângă acest cod roșu, alte trei județe sunt vizate de o alertă de Cod Galben, valabilă până la ora 14.00:

    Se vor semnala: intensificări locale și temporare ale vântului cu rafale în general de 55 -65 km/h.

    Avertizările și atenționările meteorologice se actualizează în funcție de durata și gravitatea fenomenelor prognozate. Informările meteorologice se emit în cazul în care fenomenele meteorologice prognozate au potențial de a deveni temporar periculoase pentru anumite activităţi, dar altfel sunt obişnuite pentru perioada respectivă. Avertizările de fenomene periculoase imediate se emit pentru o perioadă de maxim 6 ore.

    În plus rămâne în vigoare până pe 25 martie, ora 18 informarea meteorologică ce anunța răcire accentuată, ninsori, strat de zăpadă, intensificări ale vântului, precipitații mixte. În intervalul menționat, vremea se va răci accentuat în toată țara, devenind treptat deosebit de rece pentru ultima decadă a lunii martie. Aria precipitațiilor va cuprinde cea mai mare parte a țării. La munte va ninge, în centrul, nordul și nord-estul teritoriului treptat vor predomina ninsorile, iar din a doua parte a nopții de duminică spre luni (22/23 martie) ploile se vor transforma în lapoviță și ninsoare și în restul țării. Se va depune strat de zăpadă, mai consistent îndeosebi în zonele de munte și în regiunile sudice – sud-vestice. Izolat vor fi posibile depuneri de polei.

    Vântul va prezenta intensificări, cu viteze în general de 50…60 km/h, mai mari în regiunile sudice – sud-estice și la munte. Local și temporar va fi viscol.

    Tot până pe 25 martie este în vigoare o avertizare meteo de Cod Galben de intensificări ale vântului, precipitații mixte. Sunt afectate zonele precum Dobrogea și jumătatea estică a Munteniei. În Dobrogea și în jumătatea estică a Munteniei, vor fi intensificări ale vântului cu viteze în general de 55…75 km/h. Temporar se vor semnala precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare, cu depunere de strat de zăpadă, dar trecător și ploaie, favorizând formarea poleiului.

    O altă avertizare meteo de Cod Galben valabilă până pe 25 martie, ora 10:00. Fenomenele vizate: intensificări ale vântului, ninsori moderate cantitativ, viscol la munte. Zone afectate: Carpații Orientali, Munții Apuseni, sudul Transilvaniei. În zona Carpaților Orientali și a Munților Apuseni, precum și în sudul Transilvaniei, temporar va ninge, moderat cantitativ (10…20 l/mp) și se va depune strat de zăpadă, pe alocuri consistent. Vântul va prezenta intensificări cu viteze de 50…60 km/h, iar în zona montană înaltă rafalele vor depăși 70…90 km/h, viscolind ninsoarea.

    Până pe 25 martie, ora 10:00 se mai află în vigoare și o avertizare meteo de cod Portocaliu care anunță ninsori abundente, strat de zăpadă consistent, viscol. Zone afectate: Oltenia, vestul Munteniei, sudul Banatului și Carpații Meridionali

    În intervalul menționat, în Oltenia, vestul Munteniei, sudul Banatului și Carpații Meridionali, temporar va ninge abundent (30 – 50 l/mp), iar stratul de zăpadă va fi consistent. Vântul va prezenta intensificări cu viteze de 40…55 km/h, iar în Carpații Meridionali, în județele Olt și Teleorman, precum și în sudul județelor Vâlcea și Argeș, rafalele vor atinge 60…70 km/h, viscolind ninsoarea și determinând scăderea semnificativă a vizibilității.


    Te-ar mai putea interesa

    Furtuna Renata ajunge în România – sunt așteptate ploi, vijelii și temperaturi scăzute Comunele din România unde fermierii primesc subvenții APIA în plus la hectar Vremea de schimbă radical. Șefa ANM anunță ploi și temperaturi cu minus

    Ultimele știri

    Fonduri europene pentru achiziția de utilaje – AFIR a publicat a doua versiune a Ghidului Polonia: Fermierii – subvenție de 250 euro/ha pentru grâul vândut până pe 10 martie Fermele și cooperativele pot accesa un nou ajutor pentru gunoiul de grajd