• ABONARE
 • Contact
 • Publicitate
 • Audiență
 • Rețele sociale
 • Informații
 • agrointel.ro
 • Ştiri
 • Subvenții APIA
 • Vegetal
 • Zootehnie
 • Agribusiness
 • Anunțuri
 • ARHIVA
 • CĂUTARE
 • Germania a refuzat încărcarea cu purcei a camioanelor din România! Mașinile s-au întors goale!

  Angelica Lefter Angelica Lefter -

  Situație îngrijorătoare pentru crescătorii de porci din România! Președintele Asociației Crescătorilor și Exportatorilor de Bovine, Ovine și Porcine din România (ACEBOP), Dr. Mary-Eugenia Pană, a făcut un apel către secretarul general al European Livestock and Meat Trading Union (UECBV), Karsten Maier, de a solicita Comisiei Europene o rezolvare a situației disfuncționalității în achizițiile de purcei din Germania.

  Problemele au apărut după ce medicii oficiali din Germania au refuzat încărcarea camioanelor cu purcei și acestea s-au întors goale în România, după cum arată în scrisoarea oficială, președintele ACEBOP, Dr. Mary-Eugenia Pană, preluată de Agrointeligența – AGROINTEL.RO.

  Dr. Mary-Eugenia Pană este președintele ACEBOP

  ”Regulamentul (CE) NR. 1/2005 al Consiliului din 22 decembrie 2004 privind protecția animalelor în timpul transportului și al operațiunilor conexe și de modificare a Directivelor 64/432/CEE și 93/119/CE și a Regulamentului (CE) nr. 1255/97 care prevede dispoziții în cazul transporturilor de lungă durată de animale vii, respectiv repausul într-un centru, armonizat cu Regulamentul (CEE) nr. 3820/85 al Consiliului din 20 decembrie 1985, pentru anumite dispoziții privind transportul rutier și care prevede perioadele maxime de conducere și perioadele minime de repaus pentru conducătorii de vehicule rutiere, reprezintă baza legală pentru transportul de animale vii. Datorită impactului situației de criză declanșată de epidemia cu COVID-19, Comisia Europeană a publicat în data de 16 martie “COVID-19 Guidelines for border management measures to protect health and ensure the availability of goods and essential services”, în care se vorbește despre realizarea unor culoare verzi, de transport rapid, care să reducă riscul de afectare a siguranței alimentare a consumatorului european”, se arată în scrisoarea elaborată de președintele ACEBOP.

  Dr. Mary-Eugenia Pană explică, astfel, că transporturile de animale vii și produse agroalimentare ar urma să fie prioritizate, pentru a nu aduce atingere Regulamentelor menționate, iar în ghid se mai face referire referire la colaborarea între statele membre, astfel încat să nu se aducă atingere liberei circulații de animale vii și mărfuri alimentare:

  ”Membrii ACEBOP au întâmpinat, încă de săptămâna trecută, disfuncționalități în achizițiile de purcei din Germania, datorate interzicerii repausului pentru animalele vii din Ungaria. Odată apărute interdicțiile serviciilor veterinare din Ungaria, medicii oficiali din Germania au refuzat încărcarea camioanelor cu purcei și camioanele s-au întors goale in România. Apelăm la sprijinul dumneavostră, domnule Secretar General al UECBV pentru informarea de urgență a serviciilor Comisiei Europene asupra situatiei ingrijoratoare a crescatorilor de porci din Romania. Restricțiile COVID-19 vin să adâncească criza filierei porcului din România, in contextul in care achizitionam aprox. 60% din necesarul de carne de porc pentru consum și fermele de scroafe sunt inchise de evolutia ASF și avem contracte importante în derulare cu Germania, de peste 1 milion de capete anual. Vă rugăm să aveți amabilitatea de a lua în considerare semnalul nostru de alarmă și de a solicita Comisiei Europene o rezolvare a situației cu care ne confruntăm”, și-a încheiat mesajul Președintele Asociației Crescătorilor și Exportatorilor de bovine, ovine și porcine din România (ACEBOP), Dr. Mary-Eugenia Pană.

  Pe Instagram-ul Agrointeligența găsiți imaginile momentului din agricultură!

  CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Agrointeligența pentru Android sau iPhone!

  Te-ar mai putea interesa

  Doi hoţi de animale au fost prinşi şi încătuşaţi în câmp, în timp ce fugeau cu trei vaci şi doi cai! Caz de infectare cu COVID-19 la MADR. Daniel Botănoiu: ”Ar fi vorba despre o angajată de la PNDR” România, în topul țărilor cu cele mai mari vânzări la pesticide!

  Ultimele știri

  Adrian Oros: Fermierii ne-au cerut să plătim despăgubirile de secetă până pe 30 iulie! Proiect MADR: Testele pentru genotiparea berbecilor – GRATUITE până la sfârșitul anului! TRANSMISIE VIDEO: Ziua Câmpului SAATEN UNION și RAPOOL din platforma de la Drajna

  Căutare în articole