• ABONARE
 • Contact
 • Publicitate
 • Audiență
 • Rețele sociale
 • Informații
 • agrointel.ro
 • Ştiri
 • Subvenții APIA
 • Vegetal
 • Zootehnie
 • Agribusiness
 • Anunțuri
 • ARHIVA
 • CĂUTARE
 • NOUA ORDONANȚĂ MILITARĂ! Circulația fermierilor – permisă fără restricții pe baza declarației pe propria răspundere!

  agrointeligenta.ro -

  Noua ordonanță militară cu măsuri pentru prevenirea răspândirii COVID-19 nu îngrădește circulația fermierilor! Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, a anunțat în această seară că în cadrul Ordonanței Militare nr. 3/24.03.2020, pe perioada stării de urgență, este permisă ”deplasarea pentru realizarea de activități agricole sau deplasarea producătorilor agricoli pentru comecializarea de produse agro alimentare”.

  Noua Ordonanță Militară interzice de mâine, 25 martie, de la ora 12.oo, circulația tuturor persoanelor în afara gospodăriei/locuinței, cu câteva excepții. Între acestea se numără deplasarea în interes profesional de la domiciliu la locul de muncă, dar și ”deplasarea pentru realizarea de activități agricole sau deplasarea producătorilor agricoli pentru comecializarea de produse agro alimentare”.

  Ce prevede Ordonanța Militară nr. 3/24/03.2020

  Art. 1. – Se interzice circulația tuturor persoanelor în afara locuinței/gospodăriei, cu următoarele excepții:
  a) deplasarea în interes profesional, inclusiv între locuință/gospodărie și locul/locurile de desfășurare a activității profesionale și înapoi;
  b) deplasarea pentru asigurarea de bunuri care acoperă necesitățile de bază ale persoanelor și animalelor de companie/domestice, precum și bunuri necesare desfășurării activității profesionale;
  c) deplasarea pentru asistență medicală care nu poate fi amânată și nici realizată de la distanță;
  d) deplasarea din motive justificate, precum îngrijirea/ însoțirea copilului, asistența persoanelor vârstnice, bolnave sau cu dizabilități ori deces al unui membru de familie;
  e) deplasările scurte, în apropierea locuinței/gospodăriei, legate de activitatea fizică individuală a persoanelor (cu excluderea oricăror activități sportive de echipă), cât și pentru nevoile animalelor de companie/domestice;
  f) deplasarea în scopul donării de sânge, la centrele de transfuzie sanguină;
  g) deplasarea în scop umanitar sau de voluntariat;
  h) deplasarea pentru realizarea de activități agricole;
  i) deplasarea producătorilor agricoli pentru comercializarea de produse agroalimentare.

  De subliniat că nici fermierii care au peste 65 de ani nu au restricții la deplasările în afara locuinței/gospodăriei dacă circulația lor se face în interes profesional sau activități agricole.

  Pentru a dovedi motivul deplasării, agricultorii, crescătorii de animale sau apicultorii trebuie să se poată legitima pe baza cărții de identitate, dar și să prezinte fie o adeverință sau o legitimație de la locul de muncă, fie, în cazul celor care activează ca PFA, II sau IF, sau ca persoane fizice, o declarație pe propria răspundere. Aceasta din urmă trebuie să fi fost completată în prealabil și să conțină citeț informații esențiale precum numele, adresa, data, motivul, intervalul și locul deplasării.

  Declarația pe propria răspundere poate fi prezentată autorităților în formă printată și completată de mână, scrisă integral de mână sau salvată pe dispozitive precum telefon mobil sau tabletă.

  Mai jos aveți modelul de declarație pe propria răspundere:

  Pe Instagram-ul Agrointeligența găsiți imaginile momentului din agricultură!

  CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Agrointeligența pentru Android sau iPhone!

  Te-ar mai putea interesa

  Instalarea Tinerilor Fermieri 2020. Proiectele se depun din 15 iulie, sprijinul maxim – 50.000 euro/fermă! TRANSFORMER – cel mai nou ameliorator de sol! De ce este acest produs UNIC PE PIAȚA DIN ROMÂNIA! Azot în formă lichidă de la Agro-Est Muntenia. Azofol, produsul câștigător pentru plante!

  Ultimele știri

  OFERTA LUNII: Plugul IBIS M 2+1, ideal pentru fermele mici și mijlocii! Preț PROMO: 5.500 euro! Subvenții APIA: Se introduce o plată-bonus pentru micii fermieri și fermele de familie! Fermier intrat în greva foamei: Nu am islaz pe care să-mi pasc vacile, le aduc la Primărie!

  Căutare în articole