• ABONARE
 • Contact
 • Publicitate
 • Audiență
 • Rețele sociale
 • Informații
 • agrointel.ro
 • Ştiri
 • Subvenții APIA
 • Vegetal
 • Zootehnie
 • Bursă cereale
 • Agribusiness
 • Anunțuri
 • ARHIVA
 • CĂUTARE
 • NOUA ORDONANȚĂ MILITARĂ: Amenzi uriașe și confiscarea bunurilor!

  agrointeligenta.ro -

  Cetățenii, inclusiv fermierii, care nu respectă regulile impuse de autorități, privind deplasarea în afara domiciliului, vor suporta amenzi uriașe în perioada imediat următoare. Secretarul de stat în Ministerul Afacerilor Interne Bogdan Despescu a anunțat, duminică seara, că un proiect de ordonanţă de urgenţă este pus deja în procedură de transparenţă decizională iar aceasta prevede mărirea amenzilor pentru persoanele care nu respectă măsurile stabilite prin ordonanţele militare pe perioada stării de urgenţă.

  „La nivel legislativ, Ministerul Afacerilor Interne a iniţiat un proiect de ordonanţă de urgenţă pentru modificarea şi completarea Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr. 1 din 1999, privind regimul stării de urgenţă, proiect care este pus deja în procedură de transparenţă decizională. Această ordonanţă de urgenţă vine în completarea celei care a majorat pedepsele de ordin penal şi are ca principale prevederi următoarele lucruri. Amenzile pentru persoane fizice care nu respectă ordonanţele militare se măresc şi vor avea următoarele valori: minim 2.000 de lei şi maxim 20.000 de lei, faţă de minim 100 şi maxim 5.000 de lei, cum sunt în prezent”, a subliniat secretarul de stat Bogdan Despescu.

  Proiectul ordonanței de urgență pentru modificarea și completarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 1/1999 privind regimul stării de asediu și regimul stării de urgență se află în dezbatere publică pe site-ul MAI

  Așadar cuantumurile amenzilor vor fi următoarele:

  -Minim 2.000 de lei şi maxim 20.000 de lei, faţă de minim 100 şi maxim 5.000 de lei, cum sunt în prezent;
  -Amenda minimă pentru persoanele juridice care nu respectă ordonanţele militare se măreşte de la 1.000 de lei cât este în prezent la 10.000 de lei. Maximul amenzii pentru persoanele juridice rămâne la 70.000 de lei;

  În plus, la sancţiuni se introduce un nou alineat care prevede că pe lângă sancţiunea contravenţională principală, în funcţie de natura şi gravitatea faptei, se pot aplica şi una sau mai multe dintre următoarele sancţiuni complementare: confiscarea bunurilor destinate, folosite sau rezultate din contravenţie, interzicerea accesului la respectivele bunuri prin aplicarea sigiliului de către organele abilitate, suspendarea temporară a activităţii, desfiinţarea unor lucrări, refacerea unor amenajări.

  El a adăugat că se vor mări şi amenzile pentru persoanele juridice care încalcă prevederile legale din perioada stării de urgenţă.

  „Amenda minimă pentru persoanele juridice care nu respectă ordonanţele militare se măreşte de la 1.000 de lei, cât este în prezent, la 10.000 de lei. Maximul amenzii pentru persoanele juridice rămâne stabilit la 70.000 de lei. În plus, la articolul referitor la sancţiuni se introduce un nou aliniat care prevede că, pe lângă sancţiunea contravenţională principală, în funcţie de natura şi gravitatea faptei, se pot aplica şi una sau mai multe dintre următoarele sancţiuni contravenţionale complementare cuprinse în ordonanţele militare: confiscarea bunurilor destinate, folosite sau rezultate din contravenţie, interzicerea accesului la respectivele bunuri prin aplicarea sigiliului de către organele abilitate, suspendarea temporară a activităţii, desfiinţarea unor lucrări, refacerea unor amenajări”, a evidenţiat oficialul MAI.

  Ministrul de Interne Marcel Vela a anunţat, duminică, faptul că măsurile de izolare pentru persoanele cu vârstă peste 65 de ani vor fi mai permisive, dacă au nevoi medicale sau dacă trebuie să iasă din case pentru a-şi îngriji animalele.

  Reamintim că fermierii, chiar și cei care au peste 65 de ani și realizează activități agricole sau comercializează produse agroalimentare își pot desfășura activitățile, cu condiția de a avea tot timpul completată declarația pe proprie răspundere. Pentru comercializare fermierii trebuie să aibă în vedere că trebuie să dețină și să prezinte autorităților atestatul de producător agricol, carnetul de comercializare și actul de identitate, având în vedere prevederile Ordonanței militare 3/24.03.2020.

  Pe lângă câmpul separat, numărul 6, pentru realizarea de activități agricole, mai este prevăzut alt câmp distinct, numărul 9, pentru comercializarea produselor agroalimentare (în cazul producătorilor agricoli).

  Toți fermierii care se deplasează pentru efectuarea lucrărilor agricole în câmp sau în ferme trebuie să aibă asupra lor DECLARAȚIA pe proprie răspundere completată (https://bit.ly/declaratie-proprie-raspundere) pentru a o prezenta autorităților statului, având în vedere prevederile Ordonanței militare 3/24.03.2020.

  Decărcați documentele necesare aici: MODEL Adeverinta pentru angajatori

  MODEL Declaratie proprie raspundere

   

   


  Te-ar mai putea interesa

  Două mari ferme agricole au fost scoase la vânzare de lichidatori! Titluri de proprietate pentru proprietari și moștenitori. Termen limită: 20 noiembrie, la primării Curtea Constituțională, decizie cu impact major pentru toți proprietarii de terenuri din România

  Ultimele știri

  AGROTAIFAS cu Ana-Maria Andrei | S.2 EP. 1 | Mugurel Drăgănescu, AGVPS Anunț despre plăți: 20,1 miliarde de euro – în conturile fermierilor Guvernul a decis să mențină facilitățile pentru salariile din agricultură