• ABONARE
 • Contact
 • Publicitate
 • Audiență
 • Rețele sociale
 • Informații
 • agrointel.ro
 • Ştiri
 • Subvenții APIA
 • Vegetal
 • Zootehnie
 • Agribusiness
 • Anunțuri
 • ARHIVA
 • CĂUTARE
 • ORDONANȚĂ MILITARĂ. S-a interzis deplasarea fermierilor din zonele carantinate în afara localităților, chiar și pentru lucrări agricole!

  agrointeligenta.ro agrointeligenta.ro -

  Deplasarea fermierilor, chiar și pentru lucrări agricole, în afara localităților carantinate unde își au domiciului este interzisă! Ordonanța Militară nr. 6/30.03.2020, prima care a instituit carantină totală în mai multe localități din județul Suceava, restricționează și circulația locuitorilor în afara zonei de carantină, chiar dacă aceste deplasări sunt în scop agricol. Este de așteptat ca și următoarele decizii privind instituirea carantinei în alte județe să impună aceleași restricții.

  Citiți și: OPT COMUNE DIN ROMÂNIA – ÎN CARANTINĂ TOTALĂ! CĂILE DE ACCES, SECURIZATE DE ARMATĂ ȘI POLIȚIE!

  Fermierilor din zonele carantinate nu le este permisă deplasarea în alte localități pentru a activități agricole. În urma unei solicitări pe această problemă pe care publicația Monitorul de Suceava a adresat-o Prefecturii Suceava, instituția a transmis în mod oficial că „având în vedere că în această perioadă, sunt solicitări din partea cetățenilor aflați în zona de carantină, pentru deplasarea în afara acestui perimetru în vederea desfășurării activităților agricole, facem precizarea că este interzisă deplasarea acestora”.

  Prefectura a mai informat că pentru eventuale clarificări sau informații despre cazuri punctuale legate de eventuale derogări de la restricțiile cu privire la deplasările din zona carantinată în celelalte localități din județul Suceava se pot obține la numărul de telefon 0230.220.103.

  Instituția Prefectului Suceava a amintit că odată cu instituirea măsurii de carantinare, prin Ordonanța Militară nr. 6 din 30.03.2020, asupra municipiului Suceava și a localităților limitrofe Adâncata, Salcea, Ipotești, Bosanci, Moara, Șcheia, Pătrăuți și Mitocu Dragomirnei s-a impus interzicerea deplasărilor persoanelor cu domiciliul/reședința în zona carantinată către celelalte localități din județ care constituie perimetru de protecție a acestei zone.

  Prin Hotărârea nr. 8 din 31.03.2020 a Centrului Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției Suceava (CJCCI), în calitate de autoritate împuternicită sunt stabilite anumite excepții privind circulația. Astfel, este permisă intrarea, respectiv ieșirea din zona de carantină pentru transportul de marfă, indiferent de natura acestuia, a materiilor prime și resurselor necesare desfășurării activităților economice în zona de carantină, precum și aprovizionării populației, pe baza documentelor justificative care să indice scopul și destinația transportului. Este permisă și intrarea, respectiv ieșirea persoanelor care nu locuiesc în zona de carantină, dar care desfășoară activități economice sau activează în domeniul apărării, ordinii publice, securității naționale, sanitar, situațiilor de urgență, administrației publice locale, instituțiilor deconcentrate, asistenței și protecției sociale, judiciar, serviciilor de utilitate publică, agriculturii, alimentației publice, alimentare cu apă, comunicații și transporturilor. Persoanele care se încadrează în această categorie vor prezenta autorităților adeverința de la locul de muncă, semnată și ștampilată de angajator, însoțită de legitimația de serviciu – acolo unde este aplicabil.

  Decizia autorităților privind zona carantinată din județul Suceava crează un precedent. Este de așteptat ca pe măsură ce cazurile de infectare cu noul coronavirus se înmulțesc, decizii simulare de izolare să fie adoptate și în alte județe din țară. La acest moment este în discuție orașul  Țăndărei din județul Ialomița, un oraș ce ar putea fi de asemenea închis și unde locuiesc fermieri care exploatează terenuri și în localitățile învecinate.

  În zonele ce nu se află în carantină, deplasarea fermierilor este permisă fără restricții de distanță sau de vârstă, atât timp cât producătorii agricoli au asupra lor declararația pe proprie răspundere care să precizeze clar că părăsirea locuinței sau gospodăriei s-a făcut în vedere desfășurării de activități agricole sau pentru comercializarea produselor agroalimentare.

  Pe Instagram-ul Agrointeligența găsiți imaginile momentului din agricultură!

  CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Agrointeligența pentru Android sau iPhone!

  Te-ar mai putea interesa

  BASF dublează numărul de premii din programul MULȚUMIM FERMIERILOR! Micii producători se mai pot înscrie până pe 21 mai! Manevră pentru a-i lăsa pe unii fermieri fără despăgubiri? Producția din câmp, ”umflată” de comisia de secetă! Tractor furat dintr-o fermă după ce paznicul a fost bătut și legat!

  Ultimele știri

  CALCULATOR subvenții pentru credite! Simulator pentru fermierii care vor să obțină PLATA APIA ÎN AVANS! Dan Petrescu: ”Sunt două lucruri foarte importante pe care le-am reușit: lâna și berbecii de origine” Procese verbale încheiate pentru 1,3 milioane de hectare afectate de secetă

  Căutare în articole