• ABONARE
 • Contact
 • Publicitate
 • Anunțuri
 • Audiență
 • Rețele sociale
 • Informații
 • Știri
 • Subvenții APIA
 • Vegetal
 • Zootehnie
 • Bursă cereale
 • Agribusiness
 • ARHIVA
 • CĂUTARE
 • Furt la un depozit Agro-Est Muntenia! Hoții au sustras mii de litri de produse! ”Sunt foarte bine organizați! E un asediu!”

  agrointeligenta.ro -

  Furt la un depozit al companiei Agro-Est Muntenia, unul dintre cei mai mari distribuitori de inputuri agricole din România! Infracțiunea a fost comisă în noaptea de duminică spre luni, iar primele investigații relevă că este vorba de o hoți foarte bine organizați care au reușit să sustragă mii de litri de produse, neputând fi depistați de polițiști.

  Fondatorul Agro-Est Muntenia, Mihai Răzvan Moraru, a făcut anunțul despre furt pe pagina sa de Facebook, luni seara, la finele unei zile groaznice. ”Noaptea trecută a fost una albă. Un depozit ne-a fost vandalizat și s-au furat mii de litri de produse. Urmăriri pe câmp, echipaje de Poliție ajunse din mai multe localități, dar hoții sunt organizați în adevărate unități pentru că:
  – fură cantități mari. Asta înseamnă multe mașini, de capacitate mare de transport. Mașini performante care pot merge cu mare viteză pe teren accidentat.
  – distrug rapid garduri de metal și depozite cu pereți de metal. Au după ei un adevarat atelier și distrug rapid sistemele de protecție.
  – cară repede cantități mari în afara zonei, ceea ce înseamnă ca sunt destul de mulți în aceste echipe.
  – sunt costumați inclusiv cu haine termoizolatoare, pentru a nu fi detectați de tehnica modernă de supraveghere.
  – urmăresc cu atenție locațiile pe perioade lungi, fără a fi vizibili”, a declarat Mihai Moraru despre tehnica hoților care au spart depozitul Agro-Est Muntenia.

  Cazul nu este singular, atrage atenția Mihai Răzvan Moraru: ”Domnule Vela și dragi angajați din Ministerul Afacerilor Interne, suplimentați echipajele de patrulare, în special în zona rurală. Pentru că în ultimele 10 zile au fost peste 40 de astfel de atacuri la depozitele fermierilor sau ale distribuitorilor din agricultură în Buzău, Galați, Brăila, Ialomița și Prahova”.

  Fondatorul Agro-Est Muntenia face apel la suplimentarea efectivelor de forțe de ordine în mediul rural. ”Măriți bugetele de combustibil pentru echipajele de Politie din mediul rural și suplimentați cu angajați ai Jandarmeriei. Nu e posibil ca într-o perioadă cu restricții majore de circulație, să existe un asemenea val de tâlhării. E o adevărată explozie. Echipe cu mulți oameni, mașini de mare capacitate și ei trec fără probleme inclusiv pe drumuri europene unde ar trebui să existe filtre. Infractorii profită în aceste zile de izolarea impusă în societate. Însă zonele agricole și rurale nu primesc sprijin de la MAI. Și avem nevoie. Luați măsuri domnilor, pentru că știți situația. Verificați și stocurile de produse din zonele respective pentru a-i depista pe cei care folosesc în producție sau care comercializează produse furate. Pentru că deja e o rețea bine structurată„, a mai spus Mihai Răzvan Moraru.

  Produsele care s-au furat din depozitul Agro-Est Muntenia sunt ușor de depistat dacă autoritățile fac investigațiile ce se impun. ”Până să ne spuneți ce nu avem, avem toate sistemele de protecție. Dar acesta e un asediu!„, explică Mihai Răzvan Moraru.

  În cazul furtului din depozitul Agro-Est Muntenia, produsele sustrase și numerele lor de lot sunt:
  DINIRO Lot : VTA8L019SP
  DUAL GOLD 960 EC Lot CHE0A20012
  ELATUS ERA loturi :SBM0B02016 și SBM0B02017
  PALLAS 75 WG Lot F490K2J005.

  ”Culmea e că azi a fost o “paradă” a mașinilor de Politie în Buzau, comunicată ca fiind o razie realizată cu sprijinul unităților din alte 4 județe! Și care au fost rezultatele?”, se întreabă, retoric, Mihai Răzvan Moraru.


  Te-ar mai putea interesa

  Incendiu în ferma lui Ion Olteanu din Mihăilești. Peste 30 de hectare au ars chiar în timpul recoltatului Fermierul Valentin Popa a pierdut toate culturile: ”Cerem autorităților să ne ajute pentru că vom da faliment” Val de caniculă cu noi recorduri termice. Județele care au intrat sub alertă meteo până vineri

  Ultimele știri

  Ard culturile! Incendii în câmp în Duminica Rusaliilor Tragedie la fabrica de lactate din Ibănești. Directorul și alți 2 lucrători au murit. A patra victimă, preluată cu elicopterul Prețul grâului a scăzut la Marea Neagră cu aproape 10 euro pe tonă