• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Ce l-a convins pe celebrul marchiz Piero Antiori să investească milioane de euro într-o podgorie românească

    agrointeligenta.ro -

    Când spui Antiori, spui tradiție în industria vinului. Bătrâna familie cu acest nume este legendară în această industrie, pornind prima afacere cu vinuri încă în anul 1385, în Toscana. Astăzi, pe plan mondial, compania condusă de marchizul Piero Antiori este binecunoscută pentru vinuri precum Tignanello (brand creat încă din 1900) sau Solaia. Recent, renumita familie a decis să își lege renumele și tradiția de Podgoria Dealu Mare și de producătorul autohton de vinuri premium Vitis Metamorfosis.

    „Când i-am propus Marchizului Piero Antinori să viziteze podgoriile din România am ştiut că potenţialul viti-vinicol al acestei ţări îl va convinge să demareze un proiect aici. Parteneriatul cu Halewood România a asigurat infrastructura locală, iar asocierea cu oenologul Fiorenzo Rista a constituit liantul dintre cei doi producători consacraţi şi a garantat derularea investiţiei. Prin finalizarea acestei investiţii, anul 2013 va rămâne un reper important în istoria companiei. Astfel, în următorii ani, vom putea oferi iubitorilor de vin de pretutindeni vinuri premium produse în România. Ne-am propus să contribuim în acest fel la consolidarea pe plan internaţional a imaginii vinurilor româneşti”, a declarat Giancorrado Ulrich, preşedintele Vitis Metamorfosis.

    S-au cumpărat 100 de hectare de teren

    Potrivit unui comunicat de presă, producătorul de vinuri premium Vitis Metamorfosis va finaliza anul acesta o investiţie de 5 milioane de euro în proiectul viti-vinicol din Podgoria Dealu Mare. ”Investiţia a presupus achiziţia a 100 de hectare de teren, dintre care 67,5 hectare plantate cu viţă-de-vie, în centrele viticole Urlaţi, Finteşti şi Năeni, din Podgoria Dealu Mare, replantarea unei suprafeţe de 52,5 hectare, precum şi achiziţia, renovarea şi retehnologizarea cramei de la Vadu Săpat. Aceasta a fost realizată începând cu anul 2008 şi va fi finalizată până la sfârşitul anului în curs. Fondurile alocate proiectului reprezintă atât contribuţia acţionarilor, cât şi finanţare europeană atrasă. Planurile pentru următorii doi ani prevăd plantarea întregii suprafeţe de teren aflată în proprietatea companiei şi amenajarea cramei în vederea desfăşurării unor activităţi turistice specifice industriei. În acelaşi timp, Vitis Metamorfosis se va concentra şi pe activitatea de export”, arată compania.

    Halewood România, parte a celei mai mari case independente producătoare de vinuri şi bauturi alcoolice din Marea Britanie, va ieşi din acţionariatul producătorului de vinuri premium Vitis Metamorfosis.

    Anul acesta, compania românească Vitivinicola I.R., aflată în portofoliul Marchesi Antinori, unul dintre cei mai apreciaţi producători de vinuri din lume, îşi va consolida poziţia în Vitis Metamorfosis. Aceasta va prelua până la sfârşitul anului participaţia deţinută de Halewood România. În urma finalizării procesului de preluare, din acţionariatul Vitis Metamorfosis vor face parte compania Vitivinicola I.R. (77% din acţiuni) şi Familia Rista (23% din acţiuni).

    Chirita Alexandru (+4) 0724002777

    Despre Vitis Metamorfosis

    Vitis Metamorfosis îmbină 26 generaţii de tradiţie în lumea vinului ale familiei Antinori cu experienţa locală a companiei Halewood şi cu talentul oenologului Fiorenzo Rista. Compania a fost înfiinţată în 2008 şi are o suprafaţă de 100 de hectare de teren în Podgoria Dealu Mare. Primul vin produs de Vitis Metamorfosis, Cantus Primus Cabernet Sauvignon, a fost lansat pe piaţă în 2009. În prezent, compania are un portofoliu de opt vinuri: Cantus Primus, produsul etalon al cramei, şi gamele Vitis Metamorfosis şi Fluturi & Farfalle.


    Te-ar mai putea interesa

    Vremea de Florii, 1 Mai și Paște 2024. Meteorologii au anunțat prognoza meteo de sărbători Când se plantează roșiile în grădină – calendar Comunele din România unde fermierii primesc subvenții APIA în plus la hectar

    Ultimele știri

    Raport EFSA: Carnea de pasăre și ouăle produse în România sunt sigure pentru consum! John Enoiu, Naturevo – La ce să fie atenți fermierii după valul de ploi și temperaturi scăzute Adrian Pintea, MADR, anunț despre plata subvențiilor APIA