• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Piața roșiilor – tendințe. Tomatele cu crețe și prunișoarele au preț și căutare în supermarket!

    agrointeligenta.ro -

    Producătorii mondiali de roșii fac anual o analiză privind tendințele de pe piața tomatelor. Orice schimbare socială și economică se reflectă și în selecția pe care consumatorii o fac în supermarket sau în piețe. Pentru greci, roșia este o sursă importantă de venituri, astfel că fermierii eleni sunt la curent cu ce se poartă în materie de tomate.

    Banala roșie rotundă, de dimensiuni medii pierde tot mai mult teren, dar rămâne cea mai vândută întrucât este și cea mai accesibilă. Din spate vin puternic soiurile și hibrizii cu forme inedite, în special roșiile crețe, așa numitele roșii Marmande. Acestea sunt apreciate mai ales de persoane cu venituri peste medie care caută să consume legume inedite, dar și gustoase, iar aspectul acestor tomate le face să fie foarte asemănătoare cu vechile soiuri cu formă neregulată.

    O altă varietate foarte apreciată este reprezentată de roșiile prunișoare, roșiile Pomodoro. Ele sunt și gustoase, și ușor de folosit atât în rețete de salate, cât și în mâncăruri gătite. Au un gust ușor acrișor, dar puternic, ceea ce le face să fie foarte aporeciate.

    Criza cauzată de noul coronavirus a schimbat modul în care consumatorii își aleg produsele din supermarket. Oamenii sunt foarte atenți ca sursa alimentelor să fie una sigură și se cumpără tot mai multe produse ambalate. De altfel, și la legume, ambalarea este o tendință puternică, astfel că pe piață sunt achiziții de tomate cu dimenisiuni mici sau medii. Cu roșiile mari, ambalarea este mai dificilă, acesta fiind un minus pentru vechile roșii uriașe care aveau vânzare bună. ”Există o tendință în Europa pentru produsele ambalate. Se caută produsele mai puțin voluminoase, mai ușor de utilizat, dar și mai gustoase”, explică specialiștii.

    O tendință care rămâne ”pe val„ și în acest an sunt roșiile roz, foarte apreciate mai ales în zona de nord a Europei, acolo unde aceste tomate sunt aproape imposibil de cultivat din cauza climei mai reci. Fermierii greci sunt în avantaj față de cei spanioli și deja s-au impus pe piață cu hibrizi de roșie roz care nu doar că este gustoasă, dar are și o foarte bună rezistență la transport și comercializare.


    Te-ar mai putea interesa

    Fertilizarea castraveților cu îngrășăminte bio – 6 rețete simple Alertă meteo de vreme severă! Ploi și căderi de grindină până vineri dimineață Agnes Jansen, olandeza care produce legume bio la Sărata: Mă pensionez și caut pe cineva să continue ferma

    Ultimele știri

    Tehnologia Chemark Rom la rapiță pune bazele unor producții mari în Teleorman, la ferma Nutrelo Trei boli periculoase depistate în cultura sa de grâu de fermierul Georgian Corniță Se construiește o nouă fabrică ce va prelua lapte de la fermierii români