• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • GRAFICUL PLOILOR! Unde și când va ploua în următoarele două săptămâni!

    agrointeligenta.ro -

    Prognoza meteo emisă de meteorologi pentru intervalul 28 aprilie-10 mai vine cu o primă veste bună pentru fermierii ale căror suprafețe sunt afectate grav de seceta care s-a instalat la culturile de toamnă dar și cele însămânțate în primăvară. Astfel, potrivit Administrației Naționale de Meteorologie (ANM) începând din 29 aprilie și până pe 4 mai vor avea loc ploi în majoritatea regiunilor dar în urma acestora se vor cumula cantităţi de apă în general moderate.

    Iată cum vor evolua temperaturile dar și ploile în majoritatea regiunilor:

    Prognoza meteo pentru BANAT în perioada 28 aprilie-10 mai

    În primele zile ale intervalului, temperatura aerului va fi în creştere, până la valori ce se vor situa peste cele climatologic specifice, cu medii ale maximelor de 22…25 de grade şi ale minimelor de 7…11 grade. În perioada 02-04 mai, vremea se va răcori, iar temperaturile diurne, cuprinse într-un ecart mediu de 17….20 de grade, vor fi uşor sub cele normale, iar cele nocturne se vor menţine comparabile cu cele din intervalul anterior. Pentru cea de-a doua săptămână de prognoză, estimările indică persistenţa unui regim termic caracterizat de valori mult peste mediile multianuale.

    În perioada 29 aprilie – 3 mai, temporar va ploua (vor fi averse însoţite de descărcări electrice), dar numai local, în zonele deluroase, se vor cumula cantităţi de apă în general moderate.

    Prognoza meteo pentru CRIŞANA în perioada 28 aprilie-10 mai

    Intervalul va debuta cu încălzirea vremii de la o zi la alta, până la valori ce se vor situa peste cele climatologic specifice, cu medii ale maximelor de 21…25 de grade şi ale minimelor de 8…11 grade. În perioada 02 – 04 mai, temperaturile diurne vor fi în scădere şi se vor încadra într-un ecart mediu de 17….20 de grade, valori sub cele normale pentru începutul lunii mai, iar cele nocturne se vor menţine comparabile cu cele din intervalul anterior. Pentru cea de-a doua săptămână de prognoză, estimările indică persistenţa unui regim termic caracterizat de valori mult peste mediile multianuale.

    În perioada 29 aprilie – 3 mai, temporar va ploua (vor fi averse însoţite de descărcări electrice), dar numai local, în special în zonele deluroase, se vor cumula cantităţi de apă în general moderate.

    Prognoza meteo pentru TRANSILVANIA în perioada 28 aprilie-10 mai

    În primele zile ale intervalului, vremea va fi în încălzire, astfel că temperatura aerului va ajunge la valori peste cele normale în această perioadă din an, cu maxime de 19…23 de grade şi minime de 6…10 grade. În primele nopţi se vor înregistra încă valori negative, în special în depresiuni şi se menţin condiţiile de brumă. Perioada 02 – 04 mai va aduce o scădere a temperaturilor până spre valori diurne sub cele climatologic specifice, între 13 şi 17 grade, iar noaptea se vor înregistra între 2 şi 6 grade, mediat regional. Pentru cea de-a doua săptămână este estimată o încălzire semnificativă a vremii.

    În perioada 29 aprilie – 03 mai, temporar va ploua (vor fi şi averse însoţite de descărcări electrice), iar local se vor cumula cantităţi de apă în general moderate. Probabilitatea de ploaie va creşte din nou spre sfârşitul intervalului de referinţă.

    Prognoza meteo pentru MARAMUREŞ în perioada 28 aprilie-10 mai

    În primele zile ale intervalului, temperatura aerului va fi în creştere, până la valori ce se vor situa uşor peste cele climatologic specifice, cu medii ale maximelor de 20…22 de grade şi ale minimelor de 6…10 grade. În perioada 02 – 04 mai, vremea se va răcori, temperaturile diurne, de 15…17 grade mediat regional, vor fi sub cele normale, iar cele nocturne se vor menţine comparabile cu cele din intervalul anterior. Pentru cea de-a doua săptămână de prognoză, estimările indică persistenţa unui regim termic caracterizat de valori mult peste mediile multianuale.

    În perioada 29 aprilie – 3 mai, temporar va ploua (vor fi averse însoţite şi de descărcări electrice) şi se vor cumula cantităţi de apă în general moderate. Probabilitatea de ploaie va creşte din nou spre sfârşitul intervalului de referinţă.

    Prognoza meteo pentru MOLDOVA în perioada 28 aprilie-10 mai

    Între 28 aprilie şi 1 mai, vremea va fi mult mai caldă decât în mod normal în această perioadă din an, cu temperaturi maxime ce vor ajunge la valori medii de 22…25 de grade, în timp ce minimele vor fi de 6…11 grade. Va urma un interval mai răcoros (02 – 05 mai), cu temperaturi însă apropiate de normal, ziua între 16 şi 19 grade, iar noaptea între 5 şi 9 grade, mediat regional. Ulterior acestei date, tendința va fi de încălzire semnificativă a vremii.

    Probabilitatea de ploaie (averse însoţite şi de descărcări electrice) va fi mai ridicată în perioada 30 aprilie – 3 mai când local se pot cumula cantităţi de apă în general moderate, însă mai ales în nordul şi în vestul regiunii.

    Prognoza meteo pentru DOBROGEA în perioada 28 aprilie-10 mai

    Până în data de 01 mai, vremea fi în încălzire, astfel că, în special în zona continentală, temperaturile se vor situa peste cele normale ale perioadei, cu medii ale maximelor de 20…25 de grade; valori mai scăzute se vor înregistra cu precădere în primele zile pe litoral. Minimele termice vor fi de 8…12 grade. Răcirea vremii ce se va resimţi în 02 şi 03 mai va determina valori diurne uşor sub mediile multianuale, de 16…18 grade, mediat regional. Ulterior vremea se va încălzi din nou, estimările indicând probabilitatea înregistrării unor valori cu mult peste cele climatologic specifice în prima jumătate a lunii mai.

    Probabilitatea de ploaie va fi relativ ridicată în perioada 1 – 4 mai.

    Prognoza meteo pentru MUNTENIA în perioada 28 aprilie-10 mai

    Intervalul va debuta cu încălzirea vremii de la o zi la alta, până la valori ce se vor situa peste cele climatologic specifice, cu medii ale maximelor de 23…25 de grade şi ale minimelor de 8…11 grade. În perioada 02 – 04 mai, temperaturile vor fi în scădere şi se vor încadra ziua într-un ecart mediu de 16…19 grade, valori sub cele normale pentru începutul lunii mai, iar cele nocturne vor fi de 6…9 grade. Pentru cea de-a doua săptămână de prognoză, estimările indică o încălzire semnificativă a vremii.

    În perioada 30 aprilie – 3 mai, temporar va ploua (vor fi averse însoţite şi de descărcări electrice), iar local, în special în zonele deluroase, se vor cumula cantităţi de apă în general moderate.

    Prognoza meteo pentru OLTENIA în perioada 28 aprilie-10 mai

    Între 28 aprilie şi 1 mai, vremea va fi mai caldă decât în mod normal în această perioadă din an, cu temperaturi maxime ce vor ajunge la valori medii de 22…25 de grade, în timp ce minimele vor fi de 8…11 grade. Va urma un interval mai răcoros (02 – 05 mai), cu temperaturi însă apropiate de normal, ziua între 16 şi 20 de grade, iar noaptea de 6…9 grade, mediat regional. Pentru a doua săptămână de prognoză, tendința va fi de încălzire semnificativă a vremii.

    Probabilitatea de ploaie (averse însoţite şi de descărcări electrice) va fi mai ridicată în perioada 29 aprilie – 03 mai, dar numai local se pot cumula cantităţi de apă în general moderate, mai ales în nordul regiunii.

    Potrivit ANM, la data de 28 aprilie, în cultura grâului de toamnă, pe adâncimea de sol 0-100 cm, se înregistrează deficite de umiditate (secetă pedologică moderată, puternică şi extremă), în Moldova, Dobrogea, Muntenia, Banat, Crișana, Transilvania și Maramureș, cea mai mare parte a Olteniei. Izolat în nordul Olteniei, rezerva de apă din sol se situează în limite satisfăcătoare.

    Rezerva de umiditate din sol în stratul 0-20 cm (ogor), se încadrează în limite scăzute (secetă pedologică moderată) şi deosebit de scăzute (secetă pedologică puternică şi extremă), în Moldova, Dobrogea și Crișana, pe suprafețe agricole extinse din Muntenia, Banat și Transilvania, izolat în estul Olteniei și nordul Maramureșului. Gradul de aprovizionare cu apă a solului prezintă valori satisfăcătoare, în cea mai mare parte a Olteniei, local în nordul, nord-vestul, centrul și sudul Transilvaniei, sudul și vestul Munteniei, izolat în vestul Banatului.


    Te-ar mai putea interesa

    Subvenții APIA: Terenurile tăiate de la plata pe suprafață începând cu acest an Vremea se schimbă brusc. Alertă meteo de ploi, vânt puternic și ninsori în 22 de județe Bursa cerealelor. Creșteri de preț la grâu, porumb și rapiță

    Ultimele știri

    România ar putea avea un laborator care să efectueze analizele pentru mierea din afara UE UCPR: Produsele avicole obținut în fermele din România sunt sigure din punct de vedere al sănătăţii Situație fără precedent în SUA: Gripă aviară depistată la vaci de lapte