• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Sămânță bună românească, de la Rodbun! Hibrizii de porumb Fundulea – soluții excelente pentru secetă!

    agrointeligenta.ro -

    Într-un an în care fermierii români sunt loviți și de criza generată de pandemia COVID-19, și de secetă, Rodbun pariază pe genetica românească. La porumb – pe doi hibrizi antrenați pentru anii secetoși, cu un raport preț-calitate excelent: OLT și FUNDULEA 376.

    OLT și FUNDULEA 376, doi luptători cu arșița

    Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare Agricolă (INCDA) Fundulea este cea mai importantă unitate de cercetare agricolă din țară. Cele mai bune semințe de cultură pentru solul românesc au apărut aici. În pofida concurenței nemiloase cu soiurile și cu hibrizii produși de marile corporații multinaționale, sămânța bună românească de la Fundulea rezistă. Rezistă pentru că, în ani mulți și grei, a câștigat încrederea fermierilor. În „mișcarea de rezistență”, porumbul de la Fundulea un loc fruntaș. De ce? Pentru că rezistă bine la secetă.

    Cei mai buni hibrizi din programul genetic al INCDA Fundulea sunt FUNDULEA 376 și OLT, ambii – hibrizi simpli, semitardivi. Au o productivitate foarte mare la hectar chiar și în anii secetoși, o rezistență excelentă la bolile știuletelui și ale frunzelor, precum și o mare plasticitate ecologică (sunt ușor adaptabile la diferite tipuri de cultură și de sol). Randamentul de boabe este de peste 83%. Caracteristicile hibridului OLT (FAO 430), aproape identice cu ale „geamănului” FUNDULEA 376, indică faptul că acesta are o perioadă de vegetație de 130-135 de zile. Planta are înălțimea medie de 260 cm, cu frunze semierecte.  Inserția știuletelui (cu 16 rânduri de boabe, lungime de peste 21 de centimetri și greutate medie de 235 de grame) este de 95 de centimetri. Densitatea de cultivare recomandată de specialiștii de la Fundulea este de 65-70.000 de plante la hectarul neirigat. Fiind o sămânță 100% românească, poate fi cultivat cu succes în toate zonele de câmpie ale țării.

    Sădește românește!

    INCDA Fundulea și Rodbun au un parteneriat vechi de aproape 10 ani pentru promovarea geneticii românești. Începând cu 2020, pentru cinci ani, compania românească deține exclusivitatea pentru multiplicarea și distribuirea hibrizilor OLT și FUNDULEA 376 în România.

    Octavian Petrescu, directorul comercial al Rodbun, spune că, în  campania agricolă de primăvară 2020, cererea de porumb românesc este mult mai mare decât în anii precedenți: „Este un an foarte greu pentru noi toți. Pe lângă constrângerile anti-pandemie, înregistrăm poate cea mai gravă formă de secetă din ultimul deceniu. În aceste condiții,  fermierii noștri se orientează către hibrizii românești, care au un preț mai mic, un randament bun și înfruntă seceta cu succes”. De asemenea, Petrescu anunță că, în pofida dificultăților generate de măsurile anti-pandemie în materie de transport și de asigurare a fluxului financiar, Rodbun a decis să nu crească prețurile: „Printre valorile Rodbun stă la loc de cinste solidaritatea cu fermierul român. La bine și la greu. A crește prețurile ca să profiți de strâmtoarea în care se află omul se numește speculă. Contractul nostru cu INCDA Fundulea are ca bază promovarea hibrizilor românești într-un climat concurențial dur. Or, a vinde scump în această perioadă grea înseamnă a compromite încrederea fermierilor în sămânța bună românească”.

    „Le recomandăm prietenilor fermieri să cultive fiecare bucată de pământ pentru a salva anul agricol”, spune Octavian Petrescu de la Rodbun. Convins că hibrizii Fundulea pot contribui decisiv la salvare, el ține să le transmită și îndemnul Rodbun: „Sădește românește!”.

    Pentru mai multe detalii despre portofoliul de semințe Rodbun și pentru comenzi, sunați la: 0758 555 444


    Te-ar mai putea interesa

    Lege nouă: Obligație pentru toți conducătorii de tractoare Abatorul familiei Gagea exportă carne de oaie în 13 țări: ”Vrem să producem Nuggets de miel” Furtuna Renata ajunge în România – sunt așteptate ploi, vijelii și temperaturi scăzute

    Ultimele știri

    Raport EFSA: Carnea de pasăre și ouăle produse în România sunt sigure pentru consum! John Enoiu, Naturevo – La ce să fie atenți fermierii după valul de ploi și temperaturi scăzute Adrian Pintea, MADR, anunț despre plata subvențiilor APIA