• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Ministrul Oros a preluat problemele fermierilor la Botoşani. Ce le-a promis şeful de la Agricultură!

    agrointeligenta.ro -

    Ministrul Agriculturii, Adrian Oros, a efectuat vineri, 8 mai, o vizită în judeţul Botoşani, la invitaţia senatorului PNL, Costel Şoptică. Oficialul de la Agricultură a discutat despre problemele agricole, promovarea producătorilor locali de produse autentice, efectele secetei dar și despre modalități de sprijinire a antreprenorilor locali, inclusiv a unicului producător de pompe pentru irigații din România.

    În cadrul vizitei, ministrul s-a întâlnit cu prefectului judeţului, Dan Nechifor, care ne-a declarat că Adrian Oros a notat toate probleme transmise de autorităţile din zona Moldovei dar şi de fermierii botoşăneni care au participat la întâlnire.

    ”Am avut o şedinţă cu toţi factorii responsabili din judeţ, adică tot ce înseamnă reprezentanţii asociaţiilor din zootehnie, cultura cerealelor, piscicultură şi câţiva fermieri care şi-au prezentat problemele specifice domeniului de activitate. Domnul ministru a notat toate aceste idei şi când va ajunge la Bucureşti va încerca să le rezolve. Am fost în vizită la singura fabrică de pompe pentru sisteme de irigaţii care a mai rămas în România, Mecanex Botoşani. De acolo domnul ministrul a mers la un cultivator de tomate şi după aceea la Staţiunea de Cercetare de la Popăuţi”, ne-a declarat Dan Nechifor.

    Acesta a subliniat că cele mai mare probeleme pe care i le-a transmis ministrului sunt legate de secetă, piscicultură şi zootehnie. „La piscicultură este vorba despre subvenţiile care nu au existat niciodată în acest domeniu. Iar în zootehnie despre scăderea preţului la lapte pe care îl oferă procesatorii. La noi în judeţ vorbim de o scădere de circa 45 la sută”, a mai spus Nechifor.

    Ministrul a fost însoţit pe toată durata vizitei de senatorul Costel Şoptică

    Senatorul Costel Şoptică a transmis în mediul online că alături de ministrul agriculturii, la sediul Instituției Prefectului, a avut o întâlnire cu reprezentanții unităților din domeniul agricol (Direcția Agricolă, APIA, ANIF și AFIR), dar și cu reprezentanți ai producătorilor locali de produse tradiționale și ai asociațiilor de cereale și de animale, care au expus problemele cu care se confruntă la ora actuală.

    ”Ministrul Agriculturii, Adrian Oros a răspuns cu informații exacte și cu soluții concrete pentru toți cei care operează în domeniul agricol și de asemenea a preluat problemele cu care se confruntau până acum, dar și din cauza contextului actual de stare de urgență”, a subliniat senatorul liberal.

    Oficialul a mai completat că problematica irigațiilor, a fenomenelor meteo care afectează culturile, a creării unui centru anti-grindină, a sprijinului pe care îl pot obține fermierii de la instituțiile abilitate sunt doar câteva dintre subiectele puse pe masă de către fermierii și reprezentanții domeniului agricol din județul Botoșani.

    Pe lista minitrului s-a aflat şi Staţiunea de Cercetare Popăuţi unde a fost primit de directorul instituţiei, Ionică Nechifor. Acesta a declarat că în cadrul vizitei au avut loc discuţii privind viitorul activităţii de cercetare. ”Cercetarea este o prioritate în activitatea domnului ministru. Staţiunea de Cercetare de la Popăuţi poate deveni un proiect pilot în sectorul zootehniei”, a arătat Ionică Nechifor.


    Te-ar mai putea interesa

    ANM a emis o alertă meteo de vijelii și averse torențiale în 18 județe până joi dimineață Bursa ploilor – cât a plouat până astăzi în fiecare județ Un tânăr întors din Olanda și-a făcut plantație de lalele. Grădina poate fi vizitată gratuit

    Ultimele știri

    Comerțul agroalimentar al UE – creștere pozitivă. Excedent comercial de 5 miliarde de euro Polițiștii au prins trei hoți de vaci. Animalele furate au fost returnate fermierului Subvenții APIA 2024. Terenurile care primesc bani la hectar și cele care sunt scoase de la plată