• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Comisarul Dacian Cioloș le recomandă vinificatorilor moldoveni să investească mai mult în promovare

    agrointeligenta.ro -

    Producătorii de vinuri din Moldova trebuie investească mai mult în promovare. Este opinia Comisarului European pentru Agricultură, Dacian Cioloş, care se află într-o vizită în ţara noastră. Oficialul european a subiliniat că, în momentul de faţă, s-a creat un context favorabil care permite ca produsele vinicole moldoveneşti să devină cât mai cunoscute.

    „Cred că în aceste ultime săptămâni s-a creat un val de susţinere a vinurilor moldoveneşti cel puţin în Europa. Şi cred că tocmai pe acest lucru s-ar putea construi o promovare la nivel naţional”, a declarat Dacian Cioloş, citat de publika.md.

    Comisarul European, însoţit de premierul Iurie Leancă şi ministrul Agriculturii Vasile Bumacov, a vizitat vinăria din satul Puhoi, raionul Ialoveni.

    Ulterior, oficialii s-au întâlnit şi cu agricultorii din Costeşti, care i-au luat la întrebări.

    Dacian Cioloş a declarat că fermierii din Moldova vor primi asistenă din partea Uniuniii Europene în ceea ce priveşte comercializarea şi certificărea produselor. În aceeaşi zi, oficialul european a avut o şedinţă închisă cu membrii Guvernului de la Chişinău.


    Te-ar mai putea interesa

    Avans APIA 2025 – calendarul după care intră în conturi prima tranșă din subvenții Șefa APIA a anunțat care sunt fermierii care au avansul APIA în conturi Fermier dezamăgit de ”regina covoarelor vegetale”: ”La pomul lăudat nu te duci cu sacul”

    Ultimele știri

    Șeful ANAF revine în scandalul ”gemului cu TVA neîncasat” : Nu avem în vedere impozitarea autoconsumului! Marcel Sîrghiac – noul Președinte al Grupului ALCEDO Fabrica Luduș a început procesarea sfeclei de zahăr de la fermieri. Mihaela Neagu: ”Ne-am propus să scoatem pe piață 25.000 de tone de zahăr românesc”