• ABONARE
 • Contact
 • Publicitate
 • Audiență
 • Rețele sociale
 • Informații
 • agrointel.ro
 • Ştiri
 • Subvenții APIA
 • Vegetal
 • Zootehnie
 • Agribusiness
 • Anunțuri
 • ARHIVA
 • CĂUTARE
 • Îngrășăminte foliare în agricultura eficientă. Ce produse dau rezultate foarte bune!

  agrointeligenta.ro -

  Îngrășămintele foliare nu trebuie să lipsească din nicio fermă. Cum ajută culturile? Ce beneficii au fermierii care aplică acest tip de produse? Ce conțin îngrășămintele foliare?

  RWA România a dezvoltat un portofoliu echilibrat de îngrășăminte foliare, destinate tuturor culturilor importante din țara noastră. Pe scurt, aceste produse ajută plantele să treacă peste perioadele de secetă, favorizând folosirea mai rapidă a micro și macroelementelor atât de necesare culturilor. Să vedem cum a structurat RWA acest portofoliu.

  Grow Balance este gama principală de îngrășăminte foliare de la RWA. Produsele care compun această gamă sunt și ele împărțite. În primul rând, specifice pentru carențele importante din culturi.

  Grow Balance Zinc previne, cum îi spune și numele, carențele de zinc de la rapiță, cereale păioase, porumb, măr, rădăcinoase, bulbi și viță de vie. Zincul are un rol esențial în sinteza proteinelor și a amidonului.

  Doze recomandate GROW BALANCE ZINC

  Grow Balance Bor are o concentrație de 11% bor, element important în metabolismul hidraților de carbon și în transportul lor în plantă. În plus, borul intensifică procesul de formare a fructelor și îi aduce fermierului un plus de producție de până la 25%.

  Doze recomandate GROW BALANCE BOR

  Un alt grup de îngrășăminte foliare de la RWA prezintă aceleași micro și macroelemente, dar în concentrații diferite și pentru culturi diferite. Din ce este făcut acest mix de care plantele au mare nevoie? Azot, fosfor, potasiu, bor, cupru, fier, mangan, molibden și zinc – adică elementele care fac planta să crească și să reziste la stresul termic. La ce culturi se folosesc?

  Produsele au fost create pentru 4 culturi mari: floarea-soarelui (Grow Balance Sunflower), porumb (Grow Balance Corn), cereale păioase (Grow Balance Cereals) și rapiță (Grow Balance Rapeseed). Doza recomandată pentru aplicarea tuturor acestor produse este aceeași: 3-5 litri / hectar într-un volum de 200-300 litri de apă. Și nu e tot.

  Un echilibru perfect între azot, fosfor și potasiu, elementele vitale ale agriculturii, se poate găsi în îngrășământul Grow Balance 10.10.10+ME. Acest raport creionează un produs stabil, recomandat pentru echilibrarea nutrițională din fazele critice de creștere ale tuturor culturilor din România. Poate fi folosit și împreună cu produsele biostimulatoare pe care RWA le are în portofoliu.

  Vorbim aici de doi biostimulatori alcătuiți din două componente, adică un fertilizant și o substanță adezivă. Grow Balance Seed Booster, prin Starter și F3, asigură dezvoltarea sistemului radicular, facilitând accesul nutrienților în plante. În plus, îmbunătățește absorbția apei din sol.

  Doze recomandate GROW BALANCE SEED BOOSTER

  Biostimulatorul Grow Balance Evolution Pack, format din fertilizantul Spectrum și substanța adezivă F10, crește rezistența plantelor la boli, pregătește culturile pentru iernare și intensifică dezvoltarea radiculară. Toamna se recomandă aplicarea unei doze de 1 litru pe hectar, iar primăvara această doză se dublează, pentru depășirea perioadelor de stres.

  Fertilizarea foliară reprezintă o verigă importantă în creșterea plantelor, cu numeroase avantaje și o metodă eficientă de a completa și a stimula absorbția elementelor și microelementelor necesare acestora.

  Pentru a vedea toate recomandările de aplicare a fertilizanților foliari RWA România, verificați Catalogul de Produse de Protecție a Plantelor pentru 2020. Reprezentanții de vânzări vă stau și ei la dispoziție cu toate răspunsurile la întrebările dumneavoastră.

  Pe Instagram-ul Agrointeligența găsiți imaginile momentului din agricultură!

  CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Agrointeligența pentru Android sau iPhone!

  Te-ar mai putea interesa

  BASF dublează numărul de premii din programul MULȚUMIM FERMIERILOR! Micii producători se mai pot înscrie până pe 21 mai! ADAMA România prezintă ADAMA Farming Business Academy: Training-uri online pentru fermieri! Cele 14 obiective asumate de Corteva Agriscience pentru a crește sustenabilitatea agricolă până în 2030

  Ultimele știri

  Incendiu la o mare fermă din România! Pompierii s-au luptat cu flăcările timp peste 24 de ore! Funcționarii APIA, scoși din comisiile de evaluare a secetei. Localizarea parcelelor – o problemă! CADASTRU GRATUIT 2020: Lista cu cele 261 de comune unde încep lucrările de cadastrare!

  Căutare în articole