• ABONARE
 • Contact
 • Publicitate
 • Anunțuri
 • Audiență
 • Rețele sociale
 • Informații
 • Știri
 • Subvenții APIA
 • Vegetal
 • Zootehnie
 • Bursă cereale
 • Agribusiness
 • ARHIVA
 • CĂUTARE
 • Zăpadă în Polonia, în România îngheț, brumă și vânt puternic!

  agrointeligenta.ro -

  Vremea pune serios la încercare nervii fermierilor! Un val de aer foarte rece a ajuns ieri deasupra Poloniei, aducând cu el și ninsori aproape în mijlocul lunii mai. În România, avertismentele meteorologice vizează rafale puternice de vânt, precum și un val de nisip saharian care pe alocuri s-a transformat într-o adevărată furtună în văzduh.

  Dimineața de marți a fost una rece în multe locuri din România, însă în Polonia, fermierii s-au trezit cu culturile înzăpezite. Cel mai afectate sunt parcelele cu rapiță, unde ninsoarea a prins cultura înflorită!

  În România, Administrația Națională de Meteorologie a emis informări cu privire la rafale puternice de vânt. Acestea vin ”la pachet” cu un val de praf și nisip saharian, ajungându-se la apariția unor furtuni de nisip. Mai mult, în această dimineață, fermierii au semnalat și la noi temperaturi scăzute, aproape sau chiar sub zero grade, cu brumă pe câmp.

  Foto: Radu Teodor

  Prognoza meteo pentru miercuri, 13 mai 2020

  Vremea va deveni în general frumoasă, dar și vântoasă mai ales în zona de munte. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare în vestul, centrul și nordul țării, unde mai ales spre seară și noaptea, pe arii restrânse, se vor semnala ploi de scurtă durată, posibil însoțite și de descărcări electrice, cu o probabilitate mai ridicată în Maramureș și în zonele de munte. Vântul va prezenta intensificări la munte, în special în zona înaltă, unde se vor atinge viteze de 60…70 km/h, iar în Carpații Meridionali, mai ales noaptea, va sufla tare, cu peste 80…90 km/h. Intensificări ale vântului vor fi și în regiunile estice, sud-estice și vestice și pe arii restrânse în rest, în general, cu viteze de 45…55 km/h. Temperaturile maxime, semnificativ mai scăzute decât în ziua precedentă în sud-estul teritoriului, dar și mai ridicate în vest, se vor încadra, în general, între 16 și 26 de grade, iar cele minime, vor fi de la 3 grade în estul Transilvaniei, până la 18…19 grade în sudul Banatului.

  Prognoza meteo pentru joi, 14 mai 2020

  Vremea se va încălzi în toată țara, devenind deosebit de caldă pentru mijlocul lunii mai, chiar călduroasă în special în regiunile sudice și sud-estice. Temperaturile maxime, vor fi cuprinse între 25 și 34 de grade, cu valori mai scăzute în Delta Dunării, iar cele minime se vor situa, în general, între 8 și 18 grade. În extremitatea sudică a teritoriului, în orele după-amiezii disconfortul termic va fi ridicat, indicele temperatură – umezeală (ITU), urmând să se apropie de pragul critic de 80 de unități. Cerul va fi variabil, dar mai ales după-amiaza și seara, instabilitatea atmosferică se va manifesta prin înnorări temporar accentuate averse și descărcări electrice, local în regiunile nordice și în zonele de deal și de munte și izolat în rest. Vântul va prezenta intensificări temporare în cea mai mare parte a țării, pe arii restrânse vor fi vijelii, astfel se vor înregistra viteze, în general de 55….70 km/h, iar în zona montană înaltă vor fi rafale de peste 90 km/h. Izolat se vor înregistra cantități de apă mai însemnate și căderi de grindină.

  Prognoza meteo pentru vineri, 15 mai 2020

  În regiunile nord-estice şi zona litoralului, valorile termice vor fi apropiate de cele normale ale perioadei, iar în nordul Moldovei vremea va fi răcoroasă. În restul ţării vremea se va menţine deosebit de caldă, local călduroasă în sudvest, în centru, dar şi în sudul extrem unde în orele după-amiezii disconfortul termic va fi ridicat. Astfel, temperaturile maxime se vor încadra între 15…16 grade în nordul Moldovei şi în jurul a 33 de grade în sudul Olteniei. În Maramureş, nordul Transilvaniei și al Crișanei şi în jumătatea de nord a Moldovei vor fi înnorări, mai accentuate spre seară şi la începutul nopţii, când local vor fi averse, posibil torenţiale, descărcări electrice şi intensificări de scurtă ale vântului. În restul teritoriului cerul va fi variabil, iar fenomene specifice instabilității atmosferice se vor semnala pe spații restrânse, cu probabilitate mai mare la munte şi în sud-vest. Izolat vor fi posibile vijelii şi grindină. Temperaturile minime vor fi
  cuprinse între 8 și 19 grade.

  Prognoza meteo pentru sâmbătă, 16 mai 2020

  Vremea se va menţine răcoroasă în nord-est, valorile termice vor scădea accentuat şi în regiunile intracarpatice, în timp ce în sudul ţării va fi în continuare deosebit de cald. Temperaturile maxime se vor încadra între 16…17 grade în nordul Moldovei şi în jurul a 32 de grade în sudul Munteniei. Pe parcursul zilei, cerul va fi variabil, cu unele înnorări şi izolat ploi slabe la munte, în centru şi în nord-est. Începând de seara, înnorări temporar accentuate şi averse vor fi local în Banat, Transilvania şi Moldova şi pe arii mai restrânse în regiunile sudice, în special în zonele deluroase. Ploile pot avea izolat caracter torenţial, se vor semnala şi descărcări electrice şi vor fi condiţii de grindină. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări la munte, local şi temporar în sudul şi în estul teritoriului, dar de scurtă durată și în rest, asociat averselor. Minimele termice vor fi cuprinse între 8 și 17 grade.


  Te-ar mai putea interesa

  Fermierii afectați de secetă vor fi despăgubiți. Ministrul Barbu: Cuantum între 200 și 250 euro/ha Un mare lac, o sursă de apă pentru irigații, pe cale să dispară din cauza secetei Anunțul unui șef APIA pentru toți fermierii care au cerut subvenții

  Ultimele știri

  Mici fermieri care irigă – reclamați la poliție de vecinii deranjați de zgomotul pompelor Alertă meteo de furtuni și vijelii în jumătate de țară. Temperaturi sufocante și caniculă până joi Fermierii din AAC – mesaj pentru partidele politice: Susțineți la Bruxelles prioritățile agriculturii românești!