• ABONARE
 • Contact
 • Publicitate
 • Audiență
 • Rețele sociale
 • Informații
 • agrointel.ro
 • Ştiri
 • Subvenții APIA
 • Vegetal
 • Zootehnie
 • Agribusiness
 • Anunțuri
 • ARHIVA
 • CĂUTARE
 • Erbicidarea porumbului în postemergență – Recomandări de la FMC

  agrointeligenta.ro -

  Cunoașterea istoricului fiecărei sole privind rezerva de buruieni, oferă posibilitatea fiecărui fermier de a alege cea mai bună soluție de combatere (tipul de erbicid, spectrul de combatere).

  Pentru fermierii care aleg erbicidarea în postemergență, compania FMC le oferă 3 soluții diferite: Diniro®, Innovate® 240 SC și Starship® 100 SC, în funcție de spectrul de buruieni avute în cultură și momentul de aplicare al erbicidelor.

  Diniro® (prosulfuron 40 g/kg + dicamba 400 g/kg + nicosulfuron 100 g/kg) este cel mai NOU erbicid pentru aplicare în postemergență la porumb, lansat anul acesta de FMC, și combate buruieni graminee și cu frunză lată, atât anuale cât și perene. Doza recomandată este de 0,4-0,5 kg/ha, în funcție de gradul de îmburuienare și se poate aplica din stadiul de 2 frunze până la 6 frunze ale porumbului, fără restricții.

  Datorită sinergiei celor 3 substanțe active conținute, cu efect complementar și moduri diferite de acțiune, dar și spectrului larg de combatere, Diniro® este unul dintre cele mai eficiente erbicide pentru cultura de porumb. Alte avantaje ale erbicidului Diniro® sunt: selectivitațea fată de cultură, faptul că nu există restricții de rotație a culturilor după recoltarea porumbului, dar și raportul preț/calitate foarte bun.

  În cazul în care buruienile răsar mai târziu, după stadiul de 6 frunze ale porumbului (indiferent că sunt valul 1 sau valul 2 de buruieni), va trebui să intervenim cu produse care nu conțin substanțe active hormonale și nu sunt restricționate de stadiul de 6 frunze ale porumbului.

  Astfel, în funcție de buruienile răsărite în cultură (graminee sau cu frunză lată) FMC oferă fermierilor două erbicide diferite, câte unul pentru fiecare tip de buruieni, și anume: Innovate® 240 SC și Starship® 100 SC.

  Innovate® 240 SC (nicosulfuron 240 g/l) este un erbicid cu aplicare în postemergență pentru porumb, ce are un spectru larg în combaterea buruienilor graminee anuale și perene (inclusiv Costrei din rizomi) și unele buruieni cu frunză lată. Doza recomandată este 0,135-0,250 ml/ha + 250 ml Trend® 90 (adjuvant), în funcție de spectrul de buruieni și stadiul de dezvoltare al acestora și se poate aplica în intervalul 2-8 frunze ale porumbului.

  Erbicidul Innovate® 240 SC nu are restricții pentru liniile parentale, porumb zaharat și de floricele și este compatibil cu alte erbicide utilizate la cultura de porumb pentru completarea spectrului de combatere, cum ar fi Starship® 100 SC.

  Starship® 100 SC (mesotrione 100 g/l) este un erbicid selectiv pentru porumb, pentru combaterea în preemergență și postemergență a buruienilor cu frunză lată anuale și perene și a unor buruieni graminee anuale. Doza recomandată este 1,2-1,5 l/ha, în funcție de gradul de îmburuienare și stadiul de dezvoltare al buruienilor. Starship® 100 SC poate fi aplicat în postemergență până la stadiul de 8 frunze ale porumbului, este selectiv pentru toți hibrizii de porumb, flexibil în aplicare și poate fi aplicat în amestec cu alte produse omologate pentru completarea spectrului de combatere (ex. Innovate® 240 SC).

  Cătălin Viziru, Director de marketing FMC România și Republica Moldova


  Pe Instagram-ul Agrointeligența găsiți imaginile momentului din agricultură!

  CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Agrointeligența pentru Android sau iPhone!

  Te-ar mai putea interesa

  De ce să faci din FARMI un partener în agricultură? Agricultura de precizie – noua normă în Corteva! Andreas Huber: ”Tehnologia digitală asigură recolte stabile și reduce emisiile” Cum arată rapița lui Florin Paiu, fermierul care își pierduse orice speranță în această cultură!

  Ultimele știri

  Timafeed Boost în nutriția vacilor, la USAMV Cluj-Napoca: Creștere cu 3 litri/zi la lapte și spor de 77 kg la tăurașii de îngrășare Prețul petrolului – cel mai înalt nivel din ultimele 13 luni. Efectele nu vor întârzia să apară! Cum îi asigura Adrian Oros pe fermieri că vor primi despăgubirile de secetă! – VIDEO