• ABONARE
 • Contact
 • Publicitate
 • Audiență
 • Rețele sociale
 • Informații
 • agrointel.ro
 • Ştiri
 • Subvenții APIA
 • Vegetal
 • Zootehnie
 • Agribusiness
 • Anunțuri
 • ARHIVA
 • CĂUTARE
 • Formularul cu care fermierii pot obține subvenția APIA în avans!

  agrointeligenta.ro -

  Modelul adeverinței care trebuie trimisă la Agenţia de Plăţi și Intervenţie pentru Agricultură (APIA) pentru ca funcționarii să emită documentul pentru obținerea unui credit. Agrointeligența-AGROINTEL.RO vă ajută și vă pune la dispoziție formularul care trebuie completat și trimis la APIA pentru aliberarea adeverinței-punte pentru creditele care se acordă în baza cererii unice depuse la APIA!

  Astfel, puteți descărca din linkul de mai jos modelul de cerere de eliberare a Adeverinţei de înregistrare fermier iar după completarea acesteia, documentul se va transmite către centrul local/judeţean aferent, prin mijloace electronice. Important de precizat că solicitarea pentru eliberarea adeverinței pentru credite se trimite pe aceeași adresă de email pe care ați primit-o  de la funcționarul APIA pentru transmiterea cererii unice. 

  Descărcați formularul Anexa-APIA-credite!

  Potrivit directorului general al APIA, Adrian Pintea, în prezent toate convențiile sunt semnate cu băncile comerciale. De asemenea, cu acordul fermierului, APIA transmite direct, prin mijloace electronice, instituțiilor bancare și non-bancare adeverințele eliberate.

  Până în prezent APIA a încheiat 19 convenții cu instituțiile bancare și nebancare, care se află în diverse stadii de finalizare, astfel:

  1. APIA-Alpha Bank;
  2. APIA-BCR;
  3. APIA-CEC Bank;
  4. APIA-BRD;
  5. APIA-Creditcoop;
  6. APIA-Credit Agricol;
  7. APIA-Exim Bank;
  8. APIA-Banca Feroviară;
  9. APIA-First Bank;
  10. APIA-FRGCIP Fondul Român de Garantare a Creditelor;
  11. APIA-Idea Bank;
  12. APIA-Libra Internet Bank;
  13. APIA-Intesa Sanpaolo;
  14. APIA-OTP Bank;
  15. APIA-Patria Bank;
  16. APIA-Raiffeisen Bank;
  17. APIA-Banca Românească;
  18. APIA-Banca Transilvania;
  19. APIA-Unicredit.

  Reamintim că începând din 15 mai, APIA eliberează adeverinţe pentru beneficiarii schemelor de plată: schema de plată unică pe suprafaţă (SAPS), plata redistributivă, plată pentru practici agricole benefice pentru climă şi mediu şi măsurile de mediu şi climă, respectiv Măsura 10 – Agromediu și climă. Totodată, mai pot beneficia de adeverințe beneficiarilor Măsurii 11 – Agricultură ecologică, Măsurii 13 – Plăți pentru zone care se confruntă cu constrângeri naturale, implementate de Agenţie în cadrul Campaniei 2020.

  Aceste convenții se adresează fermierilor care intenţionează sa acceseze credite în vederea finanţării activităţilor curente, de la instituţiile bancare și non-bancare, care au încheiat convenţii cu APIA.

  Potrivit convenţiilor, la solicitarea scrisă a fermierului, APIA eliberează o adeverinţă prin care confirmă că acesta a depus cererea unică de plată pentru anul 2020 solicitând sprijin pentru schema de plată unică pe suprafaţă, plata redistributivă, plată pentru practici agricole benefice pentru climă şi mediu și/sau pentru măsurile de mediu şi climă – M10, M11, M13.

  De asemenea, prin adeverinţă se confirmă, la data emiterii acesteia, suprafaţa determinată la plată pentru schemele de plată care fac obiectul convenţiei, că s-a efectuat controlul administrativ sau controlul preliminar, sau datele au fost preluate din informațiile existente în cererea închisă în aplicația IPA online și înregistrată în IACS, după caz, asupra cererii beneficiarului referitor la eligibilitatea schemelor de plată care fac obiectul convenţiei și că beneficiarul, la data emiterii Adeverinței, nu face obiectul excluderilor de la plată pentru aceste scheme de plată, îndeplinind condiţiile generale pentru acordarea sumelor cuvenite, în conformitate cu legislaţia în vigoare.

  Valoarea creditului va fi de până la 85% din valoarea sumei calculate conform adeverinţei eliberate de APIA.

  Fondul de Garantare a Creditului Rural IFN – SA (FGCR) şi Fondul Naţional de Garantare a Creditului pentru Întreprinderi Mici şi Mijlocii IFN – SA (FNGCIMM) garantează creditele acordate de bănci fermierilor.

  APIA reamintește fermierilor că, potrivit Ordinului Ministrului Agriculturii și Dezvoltării Rurale nr. 50/2017 de modificare a Ordinului Ministrului Agriculturii și Dezvoltării Rurale nr.703/2013, pentru aprobarea condițiilor în care se vor încheia convențiile dintre instituțiile financiar-bancare și nebancare și APIA, în vederea finanțării de către acestea a activităților curente ale beneficiarilor plăților derulate de instituție în baza adeverințelor eliberate, dobânda aferentă acordării creditelor va fi de RON-ROBOR 6M + maxim 2%.

  În ceea ce privește comisioanele practicate de instituțiile finanțatoare, APIA atrage atenția fermierilor, care doresc să acceseze credite pentru finanțarea capitalului de lucru în vederea desfășurării activităților curente, să analizeze cu atenție sporită soluțiile de finanțare propuse de instituțiile financiar-bancare și nebancare în ceea ce privește costul acestora, astfel încât să aleagă modalitățile de finanțare care răspund cel mai bine necesităților proprii.

  Pe Instagram-ul Agrointeligența găsiți imaginile momentului din agricultură!

  CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Agrointeligența pentru Android sau iPhone!

  Te-ar mai putea interesa

  SUBVENȚII APIA 2020 – situația pe județe: LISTA CU FERMIERII și hectarele înregistrate la plată! Bani ALOCAȚI pentru plata subvențiilor către fermieri! Guvernul României a aprobat noua procedură de certificare a berbecilor cu origine!

  Ultimele știri

  Noua Lege a vânzării terenurilor este CONSTITUȚIONALĂ! Accesul străinilor la pământul românesc – limitat! CCR a decis: Legea anti-secetă este neconstituțională! Despăgubirile și amânarea ratelor la bănci – în aer! Tractor spulberat pe șosea! Cele două persoane aflate în utilaj au murit pe loc!

  Căutare în articole