• ABONARE
 • Contact
 • Publicitate
 • Anunțuri
 • Audiență
 • Rețele sociale
 • Informații
 • Ştiri
 • Subvenții APIA
 • Vegetal
 • Zootehnie
 • Bursă cereale
 • Agribusiness
 • ARHIVA
 • CĂUTARE
 • Multinaţionala Tetra Pak a achiziţionat compania daneză DSS

  agrointeligenta.ro -

  Tetra Pak, liderul mondial în soluţii de procesare şi ambalare a produselor alimentare, a achiziţionat compania daneză DSS Silkeborg A/S, lider pe piaţa europeană a tehnologiei de filtrare prin membrană a lactatelor. DSS va rămâne pe amplasamentul din Silkeborg, Danemarca, cu echipa sa actuală de management, ca parte a unităţii responsabile de furnizarea solutiilor pentru brânzeturi şi pudre a Tetra Pak.

  O gamă şi mai largă de soluţii de procesare pentru lactate

  „Devenind parte integrantă a Tetra Pak, o mare companie multinaţională care se concentrează asupra sectorului lactatelor, DSS va beneficia de o noua etapă de de creştere în industria globală a lactatelor”, a declarat Niels Osterland, co-fondator şi director executiv al DSS.

  rsz_ib11077_tif
  Înfiinţată în anul 2000, DSS este o companie privată cu 46 de angajaţi, care dezvoltă, proiectează, vinde, construieşte şi pune în funcţiune sisteme de filtrare prin membrană pentru aplicaţii în industria lactatelor, utilizând tehnologii de osmoză inversă, nano-filtrare, ultra-filtrare şi micro-filtrare. Competenţa principală a DSS constă în maximizarea utilizării integrale a laptelui şi a zerului, pe baza înţelegerii profunde a proceselor de fracţionare, a tratării apei şi a producerii lactatelor.

  rsz_ib09952_tif
  „Achiziţia DSS consolidează expertiza Tetra Pak în tehnologia filtrării prin membrană, ceea ce ne permite să furnizăm clienţilor noştri o gamă şi mai largă de soluţii de procesare pentru lactate, brânzeturi şi zer, precum şi pentru alte băuturi şi alimente preparate”, a arătat Tim High, vicepreşedinte executiv al departamentului de sisteme de procesare din cadrul Tetra Pak.

  Costuri de exploatare reduse

  Nu doar reducerea costurilor de exploatare, dar și noi soluţii de reducere a amprentei de carbon în urma proceselor de fabricaţie stau în atenţia specialiștilor de la Tetra Pak.
  „Combinarea expertizei DSS cu tehnologiile Tetra Pak de reducere a deşeurilor şi a consumului de energie şi apă va pune la dispoziţia clienţilor noştri soluţii de procesare menite să reducă amprenta de carbon şi de apă, precum şi costurile de exploatare ale acestora”, a mai adăugat vicepreședintele Tim High.

  rsz_ib07617_tif
  DSS va rămâne în Silkeborg, Danemarca, cu echipa sa actuală de management, ca parte a unităţii responsabile de furnizarea solutiilor pentru brânzeturi şi pudre a Tetra Pak. Canalele de vânzare existente vor fi suplimentate prin operaţiunile comerciale globale ale Tetra Pak.
  Tetra Pak oferă soluţii complete de procesare bazate pe tehnologie alimentară de talie mondială şi pe expertiză tehnică ce acoperă fiecare etapă din producţia eficientă şi igienică a unei mari varietăţi de produse alimentare şi băuturi. Aici sunt incluse toate tehnologiile importante pentru industria lactatelor.
  Tetra Pak este una dintre cele trei companii din grupul Tetra Laval – un grup privat care a fost fondat în Suedia. Celelalte două companii sunt DeLaval şi Sidel. Tetra Laval are sediul în Elveţia.

  Foto: Tetra Pak


  Te-ar mai putea interesa

  Președintele Iohannis o susține pe Ursula von der Leyen pentru un nou mandat de președinte CE Principii de bază în ferma coordonată de ing. Gheorghe Porubszki, cofondatorul Zetor Tractor România Revolta fermierilor români: Ceapa din Ucraina a invadat piețele, în timp ce marfa noastră se strică EuroGrainExchange, 10-11 aprilie la București. România – Gazda Bursei Europene de Cereale Ministrul Barbu: În Vama Siret, cântarul nu funcționa. La 2 zile, CNAIR a anunțat că îl dă în funcțiune

  Ultimele știri

  Subvenția APIA care a scăzut la jumătate față de anul trecut Surse APIA: Plata subvențiilor ANT de fapt nu a început! Legumele lui Ciprian Radu au avut hrană destulă datorită Kinactiv Root, de la Chemark G4media: PNL va cere azi demisia lui Barbu sau repunerea lui Ionuț Lupu la șefia APIA Ministrul Barbu cere Consiliului Concurenței să verifice practica produselor marcă proprie