• ABONARE
 • Contact
 • Publicitate
 • Audiență
 • Rețele sociale
 • Informații
 • agrointel.ro
 • Ştiri
 • Subvenții APIA
 • Vegetal
 • Zootehnie
 • Agribusiness
 • Anunțuri
 • ARHIVA
 • CĂUTARE
 • Adrian Oros, apel în toate JUDEȚELE pentru SUBVENȚIILE FERMIERILOR!

  agrointeligenta.ro -

  Ministrul Agriculturii, Adrian Oros, apel transmis către conducerea fiecărui județ din România, pentru subvențiilor fermierilor. Șeful de la Agricultură a transmis la solicitarea conducereii APIA, un mesaj către toți prefecții din țară pentru a le solicita sprijinul să colaboreze eficient pentru a ajuta fermierii să nu piardă subvențiile aferente anului 2020!

  ”După cum cunoașteți, la data de 2 martie 2020, Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, prin Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA), a demarat Campaniei 2020 de primire a Cererilor unice de plată pentru accesarea de către fermierii a formelor de sprijin finanțate din fonduri europene și naționale. În contextul declanșării epidemiei de Coronavirus pe teritoriul României și ținând cont de măsurile întreprinse la nivel național în vederea reducerii expunerii la acest virus, Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR), împreună cu Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA), au luat o serie de măsuri care să vina în sprijinul fermierilor români, prin continuarea activității APIA într-o manieră în care să fie evitată prezența fizică a fermierilor la sediile agenției și astfel să fie protejată sănătatea și siguranța angajaților și a fermierilor”, a transmis Adrian Oros.

  Acesta a reamintim că începând cu data de 6 aprilie 2020, a fost instituită primirea electronică a cererilor unice de plată aferente Campaniei 2020 prin utilizarea aplicației IPA online, a mijloacelor electronice de comunicații și sistemului IACS. ”Însă, pentru a beneficia de subvențiile acordate de APIA, fermierii trebuie să îndeplinească condițiile de eligibilitate, conform legislației comunitare și naționale în vigoare, respectiv să prezinte documentele privind dreptul de utilizare a terenului pentru care solicită sprijin, documente emise în cadrul primăriilor. Astfel, cum termenul de depunere a cererilor unice de plată a fost extins la nivelul întregii Uniuni Europene până la data de 15 iunie 2020, având în vedere restricțiile de mișcare și măsurile de distanțare socială impuse de contextul pandemic, este nevoie mai mult ca oricând ca toate instituțiile administrației publice centrale și locale să colaboreze eficient pentru a sprijini fermierii să nu piardă subvențiile aferente anului 2020”, a mai completat ministrul

  Oros cere sprijinul în ceea ce privește eliberarea de către primării a adeverințelor care atestă dreptul de utilizare a terenului de către fermier

  Adrian Oros cere prefecților ajutorul pentru a acorda sprijinul în ceea ce privește eliberarea de către primării a adeverințelor care atestă dreptul de utilizare a terenului de către fermieri și transmiterea acestora către centrele județene APIA până la data limită de depunere, respectiv 15 iunie 2020.

  ”Experiența anilor anteriori a demonstrat că participarea activă si sprijinul administrațiilor publice locale au contribuit semnificativ la bunul mers al procesului de depunere a cererilor de plată și, implicit, la înregistrarea unor rate record la nivelul absorbției fondurilor europene din domeniul agriculturii”, a conchis Oros.

  Reamintim că și directorul general al APIA, Adrian Pintea, a făcut un apel către primarii din toată țare de a grăbi eliberarea adeverinețelor pentru subvențiile APIA.

  Despre mesajul șefului APIA puteți citi aici: Șeful APIA, apel URGENT către PRIMARI: Grăbiți eliberarea adeverințelor pentru subvenții!

  Pe Instagram-ul Agrointeligența găsiți imaginile momentului din agricultură!

  CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Agrointeligența pentru Android sau iPhone!

  Te-ar mai putea interesa

  SUBVENȚII APIA 2020 – situația pe județe: LISTA CU FERMIERII și hectarele înregistrate la plată! Bani ALOCAȚI pentru plata subvențiilor către fermieri! Guvernul României a aprobat noua procedură de certificare a berbecilor cu origine!

  Ultimele știri

  CCR a decis: Legea anti-secetă este neconstituțională! Despăgubirile și amânarea ratelor la bănci – în aer! Tractor spulberat pe șosea! Cele două persoane aflate în utilaj au murit pe loc! Șeful APIA, anunț de ultimă oră privind situația finală a subvențiilor în 2020!

  Căutare în articole