• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • A murit Willy Schuster!

    agrointeligenta.ro -

    Apărătorul tăranului român a trecut în neființă! În această dimineață a decedat Willy Schuster, cunoscut activist pentru mediu, fermier în Moșna, județul Sibiu. Acesta s-a stins după ce în ultima perioadă a dus o luptă cu o boală necruțătoare.

    ,,Dragilor! Tati, azi, 27.05.2020, la ora 10:30 a mers acasă! La doar 53 de ani, însă a câștigat lupta cea bună a credinței! A murit așa cum a trăit: Iubit și iubind! Înconjurat de familia lui! În ultimele zile ne spunea cu orice ocazie cât de mult ne iubește. Toată noaptea mi-a spus de câteva ori: „Te iubesc așa de mult!” „Astăzi e sărbătoare în cer” au fost ultimele lui cuvinte! Bine ai ajuns Acasă Tati! Ne vedem în câțiva ani!” este mesajul postat de fiul său Josh Schuster pe rețeaua de socializare Facebook.

    Willy Schuster a fost diagnosticat cu cancer la colon în urmă cu câteva luni și a fost internat la Spitalul Județean Târgu Mureș, acolo unde a fost și operat în 24 aprilie. Medicii au descoperit atunci că situația sa este mai gravă decât au crezut inițial și după numai o lună a decedat.

    La sfârșitul lunii aprilie, familia lui a lansat un apel pe internet pentru o campanie de donare de sânge în vederea operației pe care Willy Schuster urma să o suporte. Comunitatea nu a întârziat să răspundă, însă, din păcate, în cele din urmă fermierul s-a stins.

    Josh Schuster, fiul acestuia, a povestit pe pagina personală de Facebook care au fost încercările prin care a trecut Willy Schuster în lupta cu boala nemiloasă care i-a adus și sfârșitul. ”Tati a fost operat vineri, 24.04, de cancer la colon în Tg Mureș. După ce am apelat la voi, s-au mobiliziat sute de persoane poate chiar mii, ca mesajul nostru să fie cât mai mult răspândit. Cred că peste 50 de persoane au donat, foarte probabil chiar mai multe, însă avem o listă cu 35 de persoane de la care am primit poza cu confirmarea donarii de sânge. Wow! Vă mulțumim, încă odată, din tot sufletul! Vă binecuvântăm cu sănătăte! Înainte de operație, după ce aveam făcute testele necesare, știam aproximativ ca stadiul tumorii este incipient spre mediu. După operație, chirurgul, a sunat-o pe Mami și i-a spus că situația este mult mai gravă și stadiul cancerului este mult mai avansat. Cancerul s-a extins și a început să infesteze mai multe organe, în special a atacat ficatul, aceasta fiind cauza din care Tati era/este foarte palid. Chirurgul a făcut ce a putut, îndepărtând o mică parte a tumorilor extinse de-acum nu doar la colon. Pe noi ne-a surpins aceasta știre, deoarece atât biopsia, cât nici CT-ul nu arătau asta. Precizez că, Tati, pe țoață durata internării a fost singur în spital și nu a putut fi vizitat de nimeni, nici chiar de Mami, spitalul fiind în carntină, făcând timpul internării dinainte și după operație foarte dificil pentru Tati”, povestea fiul acestuia în luna aprilie.

    Willy Schuster a înființat după Revoluție o fermă bio în comuna Moșna, el întorcându-se atunci, acasă, din Germania. A fost un cunoscut activist de mediu, implicându-se inclusiv în protestele împotriva exploatării gazelor de șist și împotriva exploatărilor miniere de la Roșia Montană.

    Josh Schuster a anunțat în mediul on-line că înmormântarea va avea loc astăzi, joi – 28 mai la ora 13.00. ”Înmormântarea lui Tati o să fie astăzi la ora 13:00 la cimitirul săsesc din Moșna. O să fie o transmisiune live. Vă pun aici linkul canalului de Youtube unde va fi live-ul. Pe cei care vor să vină la cimitir, vă rugăm să păstrați dinstanța necesară prevăzută. Nu uitați măștile. Vă mulțumim mult!”, a transmis fiul lui Willy Schuster .


    Te-ar mai putea interesa

    Abatorul familiei Gagea exportă carne de oaie în 13 țări: ”Vrem să producem Nuggets de miel” Furtuna Renata ajunge în România – sunt așteptate ploi, vijelii și temperaturi scăzute A apărut în supermarketuri carnea de miel adusă din Australia

    Ultimele știri

    Tunsul oilor îi ”arde” la buzunar pe oieri. Prețuri pe județe Egiptul a cumpărat încă 120.000 de tone de grâu din Ucraina Șarpe de doi metri, găsit în cotețul găinilor – jandarmii au intervenit de urgență