• ABONARE
 • Contact
 • Publicitate
 • Audiență
 • Rețele sociale
 • Informații
 • agrointel.ro
 • Ştiri
 • Subvenții APIA
 • Vegetal
 • Zootehnie
 • Agribusiness
 • Anunțuri
 • ARHIVA
 • CĂUTARE
 • Subvenția de maxim 7.000 euro/fermă – la plată până la 31 DECEMBRIE, anunță directorul APIA!

  Roxana Dobre -

  Autorizarea la plată pentru Măsura 21 – sprijin temporar cu caracter excepțional acordat fermierilor și IMM-urilor care au fost afectați în mod deosebit de criza COVID-19 se va face până la data de 31 decembrie anunță directorul general al Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA), Adrian Pintea. Pentru aceasta măsură s-au depus 122.986 de cereri.

  ”Pentru această măsură, cererile sunt supuse controlului administrativ și pe teren, urmând ca autorizarea la plată să se facă până la data de 31 decembrie 2020. Avem la dispoziție suma de 150 milioane de euro”, a spus șeful APIA Adrian Pintea în cadrul video-conferinței „Afaceri în agricultură”, organizată de grupul ”Bursa” care a avut loc astăzi, joi 29 octombrie. Agenția de plăți are termen data de 30 iunie 2021 să finalizeze plățile pentru această măsură.

  Potrivit acestuia pentru sectorul bovine au fost depuse 44,960 cereri pentru un număr de 594.974 animale, pentru sectorul ovine-caprine – 40,067 cereri pentru un număr de 8.709.852 animale și pentru sectorul legume, fructe si cartofi – 46,451 cereri pentru 66.526,85 ha.

   150.000.000 de euro, plafon ce se împarte tuturor sectoarelor

  Campanie pentru depunerea cererilor din cadrul măsurii 21 s-a încheiat pe 23 octombrie iar solicitările s-au depus la centru județean/local al Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură pe raza căruia beneficiarul își are sediul social/domiciliul, sau unde a depus cererea unică de plată pentru anul 2020, după caz.

  Cererile au putut fi transmise la APIA prin fax, poștă sau format electronic scanat prin e-mail, cu condiția asumării prin semnătură de către beneficiar pe fiecare pagină a documentului transmis.

  Beneficiari:

  Restricții

  Sprijinul temporar cu caracter excepțional în sectorul bovine:

  Condiții:

  Dacă numărul de animale bovine (taurine+bubaline) eligibile pentru această schemă, din toate exploatațiile din cerere, depășește numărul de 90 de capete, cererea de solicitare a sprijinului temporar cu caracter excepțional în sectorul bovine, este respinsă de la plată.

  Documente:

   Cuantumul sprijinului este de maximum 7000 Euro/fermier/fermier.

  Valoarea sprijinul pentru sectorul bovine / exploatație în funcție numărul total de UVM eligibile este:

  Sprijinul temporar cu caracter excepțional în sectorul ovine / caprine

  Condiții:

  Exemplu: Dacă în exploatația cu cod ANSVSA figurează înregistrate la data de 01.07.2020 50 de capete femele adulte din specia ovine și 30 de capete fermele adulte din specia caprine, sprijinul temporar cu caracter excepțional se va acorda doar pentru 50 capete ovine (nu pot fi cumulate efective de oi și capre  din una sau 2  exploatații să rezulte minimul de 50 capete).

  Documente:

  Valoarea Sprijinul pentru sectorul ovine sau caprine / exploatație în funcție de numărul total de ovine și caprine eligibile este:

  Sprjinul temporar cu caracter excepțional în sectorul legume-fructe și cartofi:

  Condiții:

  Au putut beneficia de sprijin temporar cu caracter excepțional în sectorul legume-fructe cultivate în spații protejate (sere și solarii) legumicultorii care:

  Sprijin temporar cu caracter excepțional în sectorul legume-fructe și cartofi cultivate în câmp:

  De specificat că legumicultorii au putut beneficia de sprijin temporar cu caracter excepțional în sectorul legume-fructe și cartofi, atât pentru legume cultivate în câmp, fructe și cartofi cât și pentru legume, fructe cultivate în spații protejate (sere și solarii). Pentru a beneficia de sprijin temporar cu caracter exceptional în sectorul legume-fructe și cartofi, solicitantul trebuie să exploateze un teren agricol cu o suprafață de cel puțin 1 ha, în conformitate cu datele înscrise în cererea unică de plată 2020.

  Valoarea sprijinului pentru sectorul legume, fructe şi cartofi/exploatație în funcție de suprafața eligibilă este:

  1. a) legume cultivate în câmp, fructe și cartofi
  1. b) legume, fructe cultivate în spații protejate (sere și solarii)

  Pe Instagram-ul Agrointeligența găsiți imaginile momentului din agricultură!

  CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Agrointeligența pentru Android sau iPhone!

  Te-ar mai putea interesa

  SUBVENȚII APIA! Adrian Oros: Avem banii să finalizăm toate plățile către fermieri! Schemă nouă de plată pentru fermieri, notificată la Bruxelles. Oros: ”Comisia o va aproba cu siguranță” PLĂȚI SUBVENȚII APIA! Sumele pentru fermieri aprobate astăzi de Guvern!

  Ultimele știri

  Noi reguli pentru vânzarea terenurilor agricole! OUG adoptată de Guvern! NUTRISPOR FNC – fabrică de furaje combinate și concentrate cu materie primă direct din fermă! ORDIN MADR: Ajutor de minimis de 18,5 milioane de euro pe an pentru fermieri!

  Căutare în articole