• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Preț ovine 2020: Cât costă o oaie în luna decembrie – la intrarea în iarnă!

    Roxana Dobre -

    Prețul oilor la intrarea în iarnă. Crescătorii de ovine au realizat o bursă online la prețurile care se oferă și care se cer la acest moment, în luna decembrie, pentru oile adulte în viu și în carcasă. Nu sunt diferența mari de la o zonă la alta, însă oierii țin la preț și majoritatea spun că la acest moment, prețul unei oi adulte din rasă românească – Țurcană, este de circa 500 de lei.

    Pe Grupul Ciobanilor Adevărați, locul unde crescătorii de ovine se sfătuiesc online în privința prețurilor, cunoscutul crescător Ioan Suciu și-a consultat colegii oieri cu privire la prețul oilor în această perioadă. Având în vedere că pentru majoritatea a început campania de fătări, oferta privind oile mature esta mai limitată fiind scoase la vânzare doar ovinele mai bătrâne – scoase din ”ciclul de producție”, reforme sau cele sterpe.

    ”Salut colegi ! Ce prețuri aveți la oi în zona dvs.? De la cât până la cât ? Mai sunt colegi care vând o oaie cu mai puțin decât prețul la un miel ? Dacă un miel de 35 de kg media este 400 ron, oaia cu cât ar merge ? Măcar prețul la miel să fie…Cu brânza să își scoată iernatul și oaia rămâne gratis la anul…Cu respect”, a fost mesajul oierului Ioan Suciu.

    Iată ce răspunsuri au dat oierii din diverse zone ale țării:

    Florin Lamba , Prahova: 16 lei carcasa la oaie;
    Marius Coc, Luduș: Într-un târg care nu s-a oprit niciodată nici cu pesta nici cu covidul oaia de tăiat se vinde cu 500 de lei (bucata n.r) și nu ajung pe mâna samsarilor;
    Adrian Agrigoroaei, Timiș: La noi oile cu cârdul se vând cu 400 lei bucata și așa 10, 20, 30 bucăți se vând cu 550 lei bucata; 
    Ion Liviu, Slobozia:  Eu sub 500 de lei nu dau oaia că nu se merită, mai bine o mănâncăm în familie decât să o dau degeaba;
    Floryn Micu, Băilești: La noi la sub 500 de lei nu mai găsești oi;
    Gavril Dumi,  Brașov: 10-11 lei pe kg;
    Boeru Adrian, Ploiești: Eu am dat cu 30 lei pastrama, 17 carcasa acum pe toamnă. 


    Te-ar mai putea interesa

    Un procesator român de lapte a ajutat peste 1.000 de mici fermieri să treacă la e-Factura: ”A înțeles toată lumea” Veste bună de la ANSVSA pentru toți crescătorii de animale din România Legumele și fructele din piață sunt mai scumpe decât în supermarket: ”La noi sunt zilnic proaspete!”

    Ultimele știri

    Elena Andrei, fermier: Gestionarea arendei – un proces esențial, dar simplu dacă ai uneltele potrivite Analiza solului – vitală pentru un sol excepțional. AGROFORCE, o soluție profesională oferită de CARMEUSE Agro România! O firmă de îngrășăminte a cerut insolvența Cerealcom Dolj, afacerea fermierului Mihai Anghel