• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Mihai-Liviu Moraru, director AFIR: ”Am început o analiză a întregii activități privind implementarea PNDR 2020”

    Ramona Dascălu -

    Îmbunătățirea relațiilor cu beneficiarii și cu solicitanții de fonduri europene, obiectivul noului director al AFIR! Proaspăt numit în funcția de director general al Agenției pentru Finanțarea Investițiilor Rurale, Mihai-Liviu Moraru spune că deja a început o analiză a întregii activități a instituției din punct de vedere al stadiului implementării PNDR 2020 și al procedurilor de lucru și că urmărește prin aceasta îmbunătățirea relațiilor cu beneficiarii și cu solicitanții de fonduri europene.

    Funcția de Director general mă onorează și mă responsabilizează dar, în același timp, pornesc la drum cu energia și încrederea pe care le știu ca fiind calități definitorii ale AFIR. Avem în față o perioadă deosebit de complicată în ceea ce privește derularea Programului Național de Dezvoltare Rurală și a activității Agenției. Mă refer atât la aigurarea absorbției fondurilor disponibile din alocarea pe care am avut-o în perioada 2014 – 2020, cât și la optimizarea activităților administrative și procedurale pentru a asigura o tranziție eficientă către noua perioadă de programare financiară. Sunt conștient că performanța noastră din această perioadă va asigura dezvoltarea instituțională ulterioară și va reafirma calitatea și responsabilitatea muncii pe care AFIR le-a dovedit în repetate rânduri. Voi depune eforturile necesare pentru a asigura la nivelul întregii Agenții aprecierea la justa valoare a profesionalismului, abordarea mea definitorie fiind meritocrația”, a declarat Mihai-Liviu Moraru, directorul general al AFIR, potrivit unui comunicat de presă remis Agrointeligența – AGROINTEL.RO. 

    Acesta susține că va iniția o serie de acțiuni concrete pentru îmbunătățirea relațiilor cu beneficiarii și cu solicitanții de fonduri europene.

    Am început deja o analiza a întregii activități din punct de vedere al stadiului implementării PNDR 2020 și al procedurilor de lucru și voi iniția o serie de acțiuni concrete pentru îmbunătățirea relațiilor cu beneficiarii și cu solicitanții de fonduri europene. Experiența de 14 ani în Agenție o voi pune în folosul beneficiarilor PNDR 2020 și pentru construirea unui Program consistent, corelat cu nevoile reale din următoarea perioada, specifice agriculturii și dezvoltării economice a României”, a mai precizat Mihai-Liviu Moraru.

    Mihai-Liviu Moraru a fost numit Directorul general al Agenției pentru Finanțarea Investițiilor Rurale, începând cu data de 9 iunie, conform Ordinului MADR 1834/R/ 09.06.2020.

    Acesta are o experiență de 14 ani în ceea ce privește implementarea tehnică și financiară a Programelor Naționale de Dezvoltare Rurală, fiind parte a echipei Agenției încă din perioada de implementare a Programului SAPARD. În acest interval a parcurs toate etapele profesionale, de la inspector debutant, la momentul angajării în Agenție, în anul 2016, consilier, șef serviciu și ulterior, Director al Oficiului Județean Suceava.

    Mihai-Liviu Moraru are 37 de ani și este născut în Vatra Dornei. El a absolvit Universitatea de Ştiinţe Agronomice şi Medicină Veterinară Bucureşti – Facultatea de Horticultură şi Arhitectură Peisageră, cu specializarea inginer diplomat. Are, de asemenea, un masterat în Management în Agroturism şi Alimentaţie Publică.

     


    Te-ar mai putea interesa

    Furtuni puternice, dar și caniculă. Județele vizate de noile alerte meteo! Casa Verde Fotovoltaice 2024 – sesiune nouă. Când se depun dosarele pentru cei 30.000 lei/locuință Plăți subvenții APIA – banii virați în conturile fermierilor în aceste zile

    Ultimele știri

    Universitatea de Științele Vieții din Timișoara deschide al doilea magazin Akademika Market Premierul Ciolacu: România nu e în pericol în ceea ce priveşte securitatea alimentară. Investițiile în irigații vor continua Condiția ca fermierii afectați de secetă să nu piardă subvenția de 500 euro/hectar