• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Substanța ILEGALĂ cu care se forțează coacerea roșiilor în numai 6 ore, vândută pe internet!

    agrointeligenta.ro -

    Substanța interzisă pe piața europeană și care forțează tomatele să se înroșească în numai 6 ore, este comercializată în continuare pe platformele de anunțuri online. Ethrel, stimulatorul de coacere ilegal în România, dar și în restul Uniunii Europene, se vinde ”la negru” cu prețuri ce pornesc de la 60 de lei pentru flaconul de 100 ml, cu aplicare de 1 ml la 1 litru de apă.

    Reporterii au descoperit anunțul pe un cunoscut site de mică publicitate, după ce acesta fusese distribuit și pe paginile de legumicultori de pe Facebook. Comerciantul avea user creat din 2008 și avea mai multe anunțuri, dar numai cel cu Ethrel viza substanțe interzise. Restul anunțurilor trădează însă faptul că este vorba despre o persoană care desfășoară și activități agricole sau are legătură cu acest sector.

    De precizat că reporterii Agrointeligența – AGROINTEL.RO au raportat acest anunț către platformă, iar la numai câteva ore, acesta a fost înlăturat. Cel mai probabil, utilizatorul care folosea pseudonimul ETR a fost obligat să își dezvăluie numele adevărat, așa că restul anunțurilor mai pot fi vizualizate la userul Cristian N., cu locația aleasă Florești, județul Gorj. Înainte, utilizatorul ETR preciza că este din București. În continuare, la profil figurează un anunț privind comercializarea produselor pentru utilizare în legumicultură, dar nu se mai face mențiune cu privire la Ethrel.

    Cum recunoști o roșie tratată cu Ethrel?

    Legumicultorii care apelează la coacerea chimică a tomatelor sunt cei care se grăbesc să iasă cu recolta pe piață. Stropirea roșiilor cu Ethrel face ca și cea mai necoaptă tomată verde să capete culoare roșie, comercială, într-un interval foarte scurt. În cazul produsului ”forte”, efectul este de la 6 la 24 de ore. Deși roșiile par coapte, înauntru ele rămân lemnoase, cu semințe nedezvoltate și cu gustul de necopt. Sustanța este considerată ca fiind una cu risc pentru sănătate, astfel că a fost interzisă pe piață de mai mulți ani.


    Te-ar mai putea interesa

    Investiția pe care ministrul Barbu o recomandă unui fermier cu trei hectare: ”Îi garantez că nu îi va părea rău” A intrat în vigoare interdicția la pășunat până pe 24 aprilie. Excepție pentru anumite suprafețe O mare seră de roșii din România a înlocuit ambalajele din plastic cu cele din carton ondulat

    Ultimele știri

    Oierii au ”colindat-o” pe ”doamna Ursula”, la Bruxelles: ”Ne-am adus pită, slănină, brânză, stăm aici până ne rezolvăm problemele” OP-ED | Radu Magdin, CEO Smartlink Communications: România, putere Agrifood. Optimismul e important, dar organizarea regională e esențială Prognoza meteo pentru ultimele săptămâni din 2025 și primele săptămâni din 2026