• ABONARE
 • Contact
 • Publicitate
 • Anunțuri
 • Audiență
 • Rețele sociale
 • Informații
 • Știri
 • Subvenții APIA
 • Vegetal
 • Zootehnie
 • Bursă cereale
 • Agribusiness
 • ARHIVA
 • CĂUTARE
 • Un val de aer tropical lovește România! Unde se anunță furtuni și alte fenomene meteo periculoase!

  Angelica Lefter -

  Vreme capricioasă în continuare! După ploile și furtunile puternice, care nu au contenit în zilele precedente, România urmează să fie lovită de un val de aer tropical.

  Meteorologii au anunțat, în zilele care urmează, o vreme deosebit de caldă, care va aduce și 35 de grade Celsius, în sudul țării.
  Cu toate acestea, ploile își vor mai face simțită prezența, la fel instabilitatea atmosferică, fiind așteptate totodată vijelii și grindină.

  Astfel, de astăzi, luni – 29 iunie, potrivit Administraţiei Naţionale de Meteorologie(ANM), vremea se va menţine caldă, cu o după-amiază călduroasă în majoritatea zonelor, în special în Câmpia Română, Câmpia de Vest şi Lunca Dunării, unde disconfortul termic va fi ridicat, iar local indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge pragul critic de 80 de unităţi.

  Temperaturile maxime se vor încadra în general între 27 şi 34 de grade.

  În zonele montane şi submontane, nord-vestul şi centrul ţării, vor fi perioade în care instabilitatea atmosferică se va manifesta prin înnorări temporar accentuate, averse ce vor avea şi caracter torenţial, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, posibil chiar vijelii şi căderi de grindină.

  Totodată, pe arii restrânse, în intervale scurte de timp, cantităţile de apă vor fi însemnate. În restul teritoriului, cerul va fi variabil, iar astfel de fenomene se vor semnala pe spaţii mai restrânse, cu probabilitate mai mare în est şi sud-est.
  Temperaturile minime vor fi cuprinse între 12 şi 23 de grade.

  Astăzi, în Bucureşti, vremea se va menţine călduroasă, cu o maximă a temperaturii aerului în jurul a 34 de grade şi disconfort termic ridicat. Indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge în orele după-amiezii pragul critic de 80 de unităţi.

  Va fi cer variabil, cu unele înnorări spre seară, iar vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura minimă va fi de 18…20 de grade.
  Mâine, marți – 30 iunie, în jumătatea de nord-vest a ţării, valorile termice vor marca o scădere faţă de zilele precedente, în schimb în sud şi sud-est vremea va fi în continuare călduroasă, izolat caniculară după-amiaza, cu disconfort termic accentuat, astfel că indicele temperatură-umezeală (ITU) se va situa în jurul pragului critic de 80 de unităţi.

  Potrivit meteorologilor, în nord şi nord-est şi local în centru şi la munte vor fi perioade în care instabilitatea atmosferică se va manifesta prin înnorări temporar accentuate, se vor semnala averse ce vor avea şi caracter torenţial, descărcări electrice şi izolat vijelii şi grindină.

  Pe arii restrânse, în intervale scurte de timp, cantităţile de apă vor fi însemnate. În celelalte regiuni, cerul va fi variabil, iar probabilitatea pentru astfel de fenomene va fi redusă.

  Vântul va avea intensificări la munte şi local şi temporar şi în restul teritoriului.

  Temperaturile maxime se vor încadra între 24 de grade în Maramureş şi nordul Moldovei şi în jurul a 35 de grade în Muntenia şi vestul Dobrogei. Minimele termice vor fi cuprinse în general între 10 şi 20 de grade.

  În ultima zi a lunii iunie, în Capitală, vremea se va menţine călduroasă, caniculară în orele prânzului când disconfortul termic va fi accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge pragul critic de 80 de unităţi.

  Cerul va fi variabil, cu unele înnorări în a doua parte a zilei, dar probabilitatea pentru averse va fi redusă.
  Vântul va sufla în general moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul a 35 de grade, iar cea minimă va fi de 18…20 de grade.


  Te-ar mai putea interesa

  Ce se pune în gropi la plantarea răsadurilor de castraveți Subvenția APIA de 100 de euro – fermierii autorizați, urmează plata în conturi! Încrețirea sau răsucirea frunzelor la ardei. Cauze, remedii

  Ultimele știri

  Ministrul Agriculturii: Vom aloca sumele necesare pentru despăgubiri în zonele afectate de secetă Florin Barbu: România poate obține 30 de milioane de tone de porumb pe an după reabilitarea sistemului de irigații Micii fermieri din Olt și-au făcut o moară cu pietre ce produce făină integrală de grâu și secară