Ştiri agricoleStrategii de afaceri

Victor Ponta: În următorii 7 ani, putem să dublăm suprafaţa culturilor ecologice

România îşi face, treptat, un brand apreciat în domeniul agriculturii ecologice pe plan internaţional şi suprafaţa destinată acestor culturi se va dubla în următorii ani, a declarat premierul Victor Ponta, prezent la la târgul agricol INDAGRA.

Premierul Victor Ponta şi ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, au vizitat miercuri expoziţia internaţională Indagra din Bucureşti. Cei doi demnitari au vizitat mai multe standuri, inclusiv salonul de expunere a produselor bio.

Un brand extrem de apreciat pe plan internaţional

“A fost un an agricol bun şi datorită condiţiilor meteo foarte bune, dar şi datorită faptului că anul trecut, la propunerea ministrului Agriculturii, am venit din timp cu subvenţiile. La fel se întâmplă şi anul acesta. În mod sigur producătorii, fermierii au deja banii necesari pentru a începe lucrările încă din acest an. Cred că este o mare oportunitate pentru România de a avea stabilitate în producţia agricolă. Susţin în mod special o nişă, care însă s-a dezvoltat extrem de mult, cea a produselor bio. Cred că aici România, încet-încet, îşi face un brand extrem de apreciat pe plan internaţional.

Vom acorda tot sprijinul pentru dezvoltarea acestui domeniu în care România are un potenţial extraordinar”, a spus Victor Ponta, prezent la expoziţia internaţională Indagra, potrivit Agerpres.

rsz__dsf9669-copy

Şeful Executivului a mai declarat că a discutat cu ministrul Agriculturii despre posibilitatea dublării suprafeţelor cultivate cu produse bio, care în prezent ajung la 400 de mii de hectare.

Piaţa Chinei, deschisă produselor româneşti din carne de vită şi porc

“Sprijinul pentru producătorii noştri naţionali îl acordăm de fiecare dată. M-am bucurat foarte mult să văd primele statistici legate de reducerea TVA la pâine, reducerea preţului şi la făină, şi la produse de panificaţie. Cred că deocamdată proiectul este un succes”, a mai spus şeful Executivului, citat de Agerpres.

Victor Ponta a amintit şi de existenţa câtorva “succese importante”, cum ar fi deschiderea pieţei Chinei pentru producţia românească de carne de porc şi de bovine.

rsz__dsf9446-copy
Premierul Victor Ponta, Daniel Constantin şi ambasadorul Franţei, Philippe Gustin, au tăiat o panglică inaugurală, menită să marcheze o colaborare cu hypermarket-ul Carrefour din Franţa privind expunerea unei game de produse eco româneşti în magazinele din România ale companiei franceze.


Abonați-vă GRATUIT la Agrointeligența - www.agrointel.ro!


7 comentarii

Scrie un comentariu