• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Coronavirus la DSVSA București! Acuzații grave: În instituție nu se respectă regulile de prevenire a infecțiilor!

    Ramona Dascălu -

    Caz de infecție cu noul coronavirus în rândul colectivului de la Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor București! Fostul director al instituției, Ovidiu Valentin Zvorișteanu a transmis Agrointeligența – AGROINTEL.RO o scrisoare în care aduce acuzații grave actualului șef din instituție care nu ar pune în aplicare regulile minime de prevenire a infecțiilor cu COVID-19.

    În prezent, doctorul Ovidiu Valentin Zvorișteanu, care deși a câștigat prin concurs postul de director DSVSA București, a fost ”mazilit” la DSVSA Giurgiu de actuala conducere, prin președintele Robert Chioveanu. Zvorișteanu susține că cel pus în locul său cu mandat temporar nu a respectat mai multe măsuri de prevenire a infecțiilor cu coronavirus, ajungându-se ca un angajat-cheie din instituție să fie confirmat cu COVID-19.

    Angajatul cu COVID-19, în contact cu colegii și agenții economici

    Doctorul Ovidiu Valentin Zvorișteanu spune că angajatul care a fost confirmat pozitiv cu noul coronavirus  lucrează în unul din serviciile DSVSA București, unde prin natura obligațiilor de serviciu intră în contact atât cu operatorii economici, cu colegii din cadrul serviciului, cât și cu colegii din celelalte structuri ale instituției.

    Zvorișteanu aduce acuzații grave și spune că îmbolnăvirea a avut loc din cauza managementului haotic al dr. Liviu Radelesne, promovat temporar în funcția de director executiv la DSVSA București, nefiind respectate în spațiile închise ale instituției Planurile de măsuri pentru prevenirea și combaterea pandemiei de coronavirus, chiar însuși directorul executiv încurajând angajații la nerespectarea unei măsuri obligatorii, cum este monitorizarea temperaturii corporale la intrarea în instituție.

    Șeful DSVSA București intră prin spate ca să nu fie termometrizat

    ”Deși prin Planurile de măsuri pentru prevenirea și combaterea Pandemiei cu SARS-CoV-2 a fost instituită obligația monitorizării temperaturii corporale la accesul în instituție, prin comportamentul său, actualul Director executiv al DSVSA București încurajează subalternii la nerespectarea acestei măsuri obligatorii. Actualul director, dr. Radelesne Liviu utilizează exclusiv calea de acces din spatele clădirii administrative astfel sustrăgându-se permanent de la verificarea temperaturii corporale, care se realizează la intrarea principala în instituție”, a spus doctorul Ovidiu Valentin Zvorișteanu.

    Programul decalat nu se aplică pentru angajații DSVSA București

    De asemenea, nu ar fi fost respectată nici măsura de începere a programului de lucru la ore diferite, directorul executiv al DSVSA București transmițându-le tuturor angajaților că trebuie să se prezinte la sediu la orele 8:30 dimineața.

    Doctorul Zvorișteanu mai arată că toate aceste lucruri, pe care le-a dezvăluit, pot fi verificate prin vizualizarea camerelor de luat vederi din cadrul instituției.

    În final, Zvorișteanu a explicat și cum a ajuns doctorul Liviu Radelesne să fie directorul executiv al DSVSA Bcurești. ”Dr. Liviu Radelesne a fost promovat temporar, de pe funcția de execuție pe care o deținea, în funcția de Director executiv la DSVSA București, de actuala conducere a ANSVSA (Chioveanu Robert Viorel), urmare detașării la DSVSA Giurgiu a dr. Zvorișteanu Ovidiu Valentin, numit Director Executiv la DSVSA București, urmare examenului susținut în 2013”, a menționat în finalul scrisorii doctorul Ovidiu Valentin Zvorișteanu.


    Te-ar mai putea interesa

    Cel mai puternic utilaj agricol din lume – la semănat în ferma Terracult din județul Arad Un fermier este acuzat că s-a „jucat cu genetica” și a creat oi uriașe pentru vânătoare Hurlupi la prun: cauze ale bolii, combatere

    Ultimele știri

    Depozitarea în silobag – prețul calculat per tona de cereale Nina Horvath, fermieră: Prima decizie pentru un crescător de Angus – fac producție sau reproducție? Nou val de ploi torențiale și grindină. Județele sub alertă de inundații