Insecticidul Verimark®: control și protecție a culturilor de legume încă din primul moment
agrointeligenta.ro -În ultimii ani, legumicultorii se confruntă cu din ce în ce mai multe probleme: bolile și dăunătorii devin tot mai agresivi sau apar dăunători noi, multe substanțe active/produse fitosanitare se retrag de pe piață, schimbările climatice provoacă destule neajunsuri, iar soluțiile pentru a avea recolte sănătoase și calitative sunt din ce în ce mai puține.
Pentru a obține recolte bogate și sănătoase, culturile de legume trebuie îngrijite și protejate încă de la înființarea culturii. Protejând răsadurile, când cultura este cea mai sensibilă la stresul atacului de dăunători şi al transmiterii bolilor, maximizaţi şansele de a avea plante viguroase, încă de la început, şi creaţi premisele unei producţii ridicate.
Insecticidul Verimark®, din portofoliul companiei FMC, se aplică la sol prin intermediul instalației de irigare prin picurare (sau alte metode) și protejează cultura încă de la începutul perioadei de vegetație, creând oportunitatea unor producții mult îmbunătățite, prin reducerea stresului asupra răsadurilor răsărite/ transplantate.
Sisteme de aplicare cu ajutorul instalațiilor de irigat prin picurare
Acest insecticid a fost folosit și de compania Marcoser în serele proprii la cultura de tomate, fiind în prealabil riguros analizat și testat la ferma proprie din comuna Matca, județul Galați, așa cum se procedează cu toate tehnologiile și produsele noi pe care compania Marcoser le introduce pe piață.
„Cele mai importante beneficii pe care le aduce Verimark sunt modalitatea ușoară de aplicare, prin sistemul de irigare sau prin imersarea tăvițelor alveolare la transplantare, o protecție care ne ajută încă din startul culturilor, imediat după transplantare și, bineînțeles, acțiunea lui sistemică, care protejează o perioada îndelungată”, a declarat Cătălin Petrache, Director tehnic dezvoltare la Marcoser.
Verimark® poate fi folosit printr-o varietate de sisteme de aplicare la sol, în funție de dotarea fiecărui legumicultor și anume: imersarea/scufundarea ghivecelor sau a tăvițelor alveolare la transplantare și tot pre-transplantare – prin sistemul de udare, iar post transplantare poate fi aplicat cu ajutorul: sistemului de irigare prin picurare, sistemului de injecție în bilon sau direct in orificiul foliei de mulcire.
Pentru performațe optime, Verimark trebuie aplicat la nivelul zonei active a sistemului radicular iar umiditatea solului trebuie menținută la nivel optim pentru creșterea culturii.
Pre-transplant – prin scufundarea ghivecelor
Pre-transplantare – prin sistemul de udare
Principalele avantaje ale insecticidului Verimark®:
• Protecție excelentă și extinsă a culturilor
• Formulare avansată, optimizată pentru aplicarea la sol
• Mod unic de acțiune pentru tratamentele la sol și efect de lungă durată
• Ajută la conservarea prădătorilor naturali
• Selectiv față de artropodele benefice și insectele polenizatoare
Aplicare dupa transplantare
Sistem de injecție în bilon
Din cauza atacului viermelui-sârmă, fermierul Marian Preda, din Gheraseni, a fost nevoit sa replanteze cultura de tomate și a apelat la o firma de specialitate, care i-a recomandat utilizarea insecticidului Verimark®. „ Acesta l-am distribuit prin picurare și a dat rezultate….am gasit multi viermi morti. Mi-a salvat cultura de rosii. Am avut foarte mulți dăunători, am avut probleme și la usturoi, dar acolo nu a fost viermele-sârmă, au fost miriapozi. Și am tratat și usturoiul tot cu Verimark®. Am scăpat și usturoiul până la urmă. Verimark® e bun și ca preț și foarte ușor de folosit, am fost chiar mulțumit”, a spus fermierul buzoian.
În încheiere, Cătălin Petrache, Director tehnic și dezvoltare la Marcoser, recomandă produsele FMC pentru o combatere integrată a dăunătorilor: „ Având în vedere că la firma Marcoser combaterea e una integrată, produsul Verimark®, produsele din portofoliul FMC ne ajută să facem o prevenție foarte bună a dăunătorilor, astfel încât să avem producții și legume de cea mai bună calitate.”
Pentru mai multe informații despre insecticidele disponibile în portofoliul FMC pentru realizarea unui program integrat de combatere a dăunătorilor, puteți accesa pagina www.fmcagro.ro. Tot aici găsiti și datele de contact ale tuturor reprezentanților de vânzări ai FMC, gata să vă ajute cu răspunsuri la toate întrebările pe care le aveți.