• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Ghiță Ciobanul: De ieri sunt președintele Asociației Profesionale a Ciobanilor prin decizia membrilor fondatori!

    Ramona Dascălu -

    Ghiță Ciobanul este noul președinte al Asociației Profesionale a Ciobanilor (APC)! După ce ieri, joi – 6 august, Agrointeligența – AGROINTEL.RO a anunțat că Dan Petrescu, unul dintre cei care au pus bazele Asociației Profesionale a Ciobanilor, și până ieri președintele acesteia, candidează pentru Primăria Curtea de Argeș, membrii fondatori ai APC s-au întâlnit și au luat decizia ca Gheorghe Dănulețiu, cunoscut ca Ghiță Ciobanul, să preia conducerea asociației.

    CITIŢI ŞI: Oierul Dan Petrescu candidează la Primăria Curtea de Argeș: ”Am șanse mari să câștig, mă știu toți!”

    Chiar dacă ieri Dan Petrescu a declarat pentru Agrointeligența – AGROINTEL.RO că va rămâne în continuare, pe parcursul campaniei electorale, președinte al asociației, iată că lucrurile nu au stat chiar așa. Ghiță Ciobanul a explicat pentru publicația noastră de ce s-a luat decizia ca oierul argeșen să fie schimbat din funcția de președinte al APC.

    ”De ieri sunt președintele Asociației Profesionale a Ciobanilor (APC). Colegul nostru Dan Petrescu a ales să-și depună candidatura la Primăria Curtea de Argeș, și noi, asociația, am ales să rămânem în continuare doar în sprijinul fermierilor, fără să avem amestecături politice. Noi, membrii fondatori ai asociației, ne-am întâlnit aseară, am votat și așa s-a ajuns la această decizie. Dan Petrescu a rămas în continuare în asociație, dar doar ca membru. Așa am considerat că este mai bine”, a declarat Ghiță Ciobanul.

    ”Eu nu o să candidez la primărie”

    Ghiță Ciobanul susține că respectă decizia luată de Dan Petrescu de a candida pentru un mandat de primar la Curtea de Argeș, dar, personal, crede că nu poți fi și primar și oier în același timp. ”A fost decizia lui, trebuie să o respectăm. În continuare îmi este prieten și coleg. Candidatura lui pentru primărie nu afectează cu nimic sectorul ovin din România, față de lucrurile pe care le-au făcut alți colegi din oierit, care au afectat direct sectorul. Eu nu o să candidez la primărie, dacă voiam să fac lucrul ăsta îl făceam dinainte. Am ales să rămân ceea ce mi-a plăcut cel mai mult, să stau lângă animale, asta mi-a plăcut de mic copil. Eu unul cred că nu poți să faci lucrurile acestea în paralel pentru că dacă ești primar ești implicat politic. Vom vedea după alegeri ce se va întâmpla”, este de părere Ghiță Ciobanul.

    ”Încercăm să scoatem corupția din oierit”

    Acesta a spus însă că în continuare asociația are aceleași obiective și va lupta pentru drepturile oierilor adevărați.

    ”Asociația Profesională a Ciobanilor are în continuare aceleași obiective pe care le-am avut de la bun început, lupta pentru ciobani, ca cei ce muncesc cu adevărat să fie răsplătiți pentru ceea ce fac și să încercăm să scoatem din acest sector al oieritului corupția mare care este în prezent. În acest sector sunt foarte multe probleme, care trebuie luate pe puncte. Până nu vom lua fiecare problemă pe puncte, nu vom reuși să facem nimic. În ceea ce privește problema exportului, trebuie să știm câte animale avem în realitate în România și câte contracte de export, să știm exact câte animale avem pentru export și după aia să căutăm țări care vor să importe animale de la noi. Să avem piață de desfacere, asta este pe primul plan. După aceea, știți foarte bine ce probleme sunt și cu pășunile, trebuie să facem și acolo ordine. De asemenea, mai este problema berbecilor cu origine, origine, care este momentan falsă în România. Vreau să spun că nu avem nimic cu colegii noștri, cu președinții de asociații din sector, avem doar cu ceea ce au făcut ei, adică cu ilegalitățile foarte mari pe care le-au făcut, care or să iasă la suprafață. În ceea ce privește ministerul Agriculturii, vreau să spun că am găsit înțelegere la actualul ministru și la actuala conducere a ministerului, care chiar vrea să facă treabă pentru toți fermierii din România, nu doar pentru o parte”, a spus Ghiță Ciobanul pentru Agrointeligența – AGROINTEL.RO. 


    Te-ar mai putea interesa

    Subvenții APIA la ovine/caprine, reguli finale: Berbecii cu origine și adeverința de la asociații – eliminate! Crescătorii de vaci și-au construit propria fabrică de lapte cu ajutorul fondurilor europene Când se seamănă semințele de roșii

    Ultimele știri

    Plantele beau, nu mănâncă! Baza agriculturii: Solul! Cum îl facem optim pentru culturile noastre acum, în primăvară, cu cheltuieli minime? S-a publicat Ghidul pentru achiziția de utilaje agricole cu fonduri europene!