• ABONARE
 • Contact
 • Publicitate
 • Audiență
 • Rețele sociale
 • Informații
 • agrointel.ro
 • Ştiri
 • Subvenții APIA
 • Vegetal
 • Zootehnie
 • Agribusiness
 • Anunțuri
 • ARHIVA
 • CĂUTARE
 • Daniel Botănoiu, apel către ministrul Finanțelor: Nu puneți cruce sectorului agricol, dați banii pentru despăgubiri!

  Angelica Lefter -

  Daniel Botănoiu, fost secretar de stat în Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR), a transmis, astăzi, vineri – 14 august, un mesaj pe pagina sa de Facebook, în care își exprimă îngrijorarea cu privire la plata despăgubirilor cauzate de secetă. Asta după ce, spune acesta, a analizat proiectul de rectificare bugetară și nu a găsit specificații legate de banii alocați despăgubirilor.

  Mesajul lui Daniel Botănoiu vine să susțină și observațiile făcute de jurnaliștii Agrointeligența – AGROINTEL.RO, care au semnalat public, în premieră, că proiectul de rectificare bugetară nu include explicit banii pentru despăgubirile de secetă.

  Redăm integral mesajul postat de Fostul secretar de stat în Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale.

  ”Scriu aceste rânduri cu speranța ca persoanele responsabile vor lua o decizie corectă referitoare la plata despăgubirilor cauzate de seceta instalată în acest an. Am văzut proiectul de rectificare bugetară și nu am gasit banii alocați pentru despăgubiri, așa cum ne-a anunțat ministrul agriculturii Oros și primul ministru Orban. Informația a venit ca un trăznet pentru că, la fel ca mine, sunt mii de fermieri care-și puneau speranța în “bruma” de bani ce speram că vor veni drept ajutor! Nu numai că suntem în situația de a abandona activitățile noastre, dar nu avem răspunsuri pentru plata inputurilor, a creditelor și nici a arendei sau redevenței!”, spune Daniel Botănoiu.

  Mai mult, fostul oficial în Ministerul Agriculturii adresează, pertinent, un mesaj care-l vizează pe ministrul Finanțelor, Florin Cîțu și în care îi pune în vedere importanța sectorului agricol pentru siguranța alimentară a populației.

  ”Domnule ministru Cîțu, vă rog să treceți peste inabilitatea ministrului Oros de a comunica cu dumneavoastră și să înțelegeți că acești bani sunt vitali pentru sectorul agricol. Nu puneți cruce sectorului agricol, nu puneți cruce activităților tinerilor din rural, nu puneți cruce economiei! Sectorul agroalimentar este cel care menține tradiția, asigură hrana, răspunde cerințelor de mediu și de sănătate publică!

  Nu permiteți ca fermierii să se spânzure, nu merită acest lucru după toată strădania lor! Cântăriți bine, domnilor, cu putere vremelnică și nu îngropați prin deciziile voastre agricultura, căci blestemul pământului se întoarce, mai devreme sau mai târziu, împotriva voastră!
  Dați banii pentru despăgubiri pentru că altfel nu veți putea dormi liniștiți!”, a concluzionat Daniel Botănoiu.

  Amintim că și Agrointeligența – AGROINTEL.RO a cerut prin vocea editorială a lui Vlad Macovei, ministrului de Finanțe, Florin Cîțu, ca sprijinul pentru fermieri să fie acordat cât mai curând, pentru ca situația din agricultură să nu se deterioreze rapid, iar fermierii să ajungă la faliment.

  CITIȚI ȘI: Domnule ministru Cîțu, în numele fermierilor români, găsiți o soluție pentru a da acum despăgubirile de secetă!

  Pe Instagram-ul Agrointeligența găsiți imaginile momentului din agricultură!

  CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Agrointeligența pentru Android sau iPhone!

  Te-ar mai putea interesa

  În lucru! Fond mutual public-privat: procent din subvenții pentru a interveni în caz de catastrofe! Bulgaria a cerut menținerea ANT cu 2018 ca nou an de referință pentru plata subvențiilor! De vorbă cu fermierii, episodul 2: ”Nu vă faceți griji! Avem capacitate de producție foarte mare!”

  Ultimele știri

  Mesaj ferm de la Bruxelles privind subvențiile fermierilor: Nu purtăm negocieri în secret cu statele membre! Bayer a deschis perioada de trimitere a aplicațiilor pentru Grants4Ag! Sprijin financiar pentru abordări noi în cercetarea culturilor Ordin de ministru – ÎN VIGOARE pentru terenurile care primesc subvenții de la APIA!

  Căutare în articole