• ABONARE
 • Contact
 • Publicitate
 • Audiență
 • Rețele sociale
 • Informații
 • agrointel.ro
 • Ştiri
 • Subvenții APIA
 • Vegetal
 • Zootehnie
 • Agribusiness
 • Anunțuri
 • ARHIVA
 • CĂUTARE
 • Phil Hogan, fostul comisiar european pentru Agricultură, a demisionat de la Comisia Europeană!

  Angelica Lefter -

  O nouă demisie la nivel înalt! Comisarul european pentru comerț, Phil Hogan, a demisionat miercuri seara, 26 august, după o vizită în Irlanda, unde nu a respectat regulile sanitare impuse de pandemie. Oficialul a participat la un dineu cu peste 80 de persoane, după cum transmite News.ro.

  ”În această seară mi-am depus la preşedintele CE (Comisiei Europene) Ursula von der Leyen demisia din calitatea de comisar european pentru comerţ. Devenea tot mai clar că controversa referitoare la vizita mea recentă în Irlanda mă distrăgea de la munca mea în calitate de comisar european şi mi-ar fi subminat activitatea în lunile importante care urmează”, a declarat Phil Hogan.

  Totodată a menționat că regretă profund faptul că această călătorie a sa în Irlanda a provocat atâta îngrijorare şi supărare.
  ”Am încercat întotdeauna să mă conformez tuturor reglementărilor relevante referitoare la COVID-19 în Irlanda”, a afirmat Hogan, care a cerut scuze poporului irlandez pentru greşelile făcute în timpul vizitei.

  ”Comisarul Phil Hogan şi-a depus demisia. Îi respect decizia. Îi sunt foarte recunoscătoare pentru munca sa neobosită în calitate de comisar al comerţului de la începutul mandatului şi pentru mandatul de succes în calitate de comisar pentru agricultură în precedentul Colegiu. A fost un membru valoros şi respectat al Colegiului”, se arată într-o declaraţie a preşedintelui Comisiei europene Ursula von der Leyen.

  Demisia sa a fost salutată şi de liderii partidelor de guvernământ din Irlanda, care au apreciat că este o evoluţie corectă, date fiind circumstanţele, conform The Guardian.

  Publicația precizează ca aceştia ceruseră ca Hogan să demisioneze sau să fie eliberat din funcţie pentru încălcarea reglementărilor impuse în contextul pandemiei.

  De altfel, nu este singurul oficial de rang înalt care își dă demisia din funcția pe care o ocupă, pentru că nu a respectat regulile impuse pe plan mondial din cauza pandemiei cu noul coronavirus. La data de 23 august, Agrointeligența – AGROINTEL.RO a scris și despre cazul ministrului Agriculturii din Irlanda, Dara Calleary, care a demisionat tot din pricina discuțiilor iscate pe fondul participării sale la aceeași cină unde au fost prezente peste 80 de persoane.

  CITIȚI ȘI: Un ministru al Agriculturii a demisionat după ce a luat parte la un eveniment cu 82 de persoane!

  La același dineu au fost prezenți și alți politicieni, dar şi un judecător al Curţii supreme. Evenimentul a fost organizat la un club de golf în 19 august, în Clifden, încălcând astfel regulile sanitare. Poliţia a declanşat o anchetă în acest caz.

  Phil Hogan a susţinut că a sosit în Irlanda în 31 iulie şi a mers la locuinţa sa temporară din Kildare, înainte de a fi internat în 5 august, într-un spital din Dublin, unde a fost testat negativ pentru Covid-19, fiind externat în 7 august.

  Oficialul a revenit în Kildare, care era în carantină din cauza creşterii cazurilor de infectare cu noul coronavirus şi în următoarele două săptămâni a vizitat Limerick, Roscommon, Kilkenny şi Galway înainte de a reveni la Bruxelles.

  Odată ajuns în din Belgia, zonă considerată de risc, regulile impuneau ca el să rămână în izolare, chiar şi după un test negativ.


  Pe Instagram-ul Agrointeligența găsiți imaginile momentului din agricultură!

  CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Agrointeligența pentru Android sau iPhone!

  Te-ar mai putea interesa

  ANSVSA: 428 de focare de pestă porcină africană – active în acest moment în România! Seed Sprint H5, într-un an cu secetă la fermele grupului Almos din Neamț FORȚA FERMIERILOR cu Vlad Macovei – 3 martie 2021

  Ultimele știri

  Circulaţie feroviară întreruptă din cauza unui incendiu de vegetație de pe un teren agricol! Subvenții APIA 2021: Noile reguli care au intrat în vigoare pentru plățile din acest an Andreas Huber, Corteva Agriscience: Multe dintre țintele noastre de sustenabilitate sunt în concordanță cu obiectivele Acordului Verde!