• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Phil Hogan, fostul comisiar european pentru Agricultură, a demisionat de la Comisia Europeană!

    Angelica Lefter -

    O nouă demisie la nivel înalt! Comisarul european pentru comerț, Phil Hogan, a demisionat miercuri seara, 26 august, după o vizită în Irlanda, unde nu a respectat regulile sanitare impuse de pandemie. Oficialul a participat la un dineu cu peste 80 de persoane, după cum transmite News.ro.

    ”În această seară mi-am depus la preşedintele CE (Comisiei Europene) Ursula von der Leyen demisia din calitatea de comisar european pentru comerţ. Devenea tot mai clar că controversa referitoare la vizita mea recentă în Irlanda mă distrăgea de la munca mea în calitate de comisar european şi mi-ar fi subminat activitatea în lunile importante care urmează”, a declarat Phil Hogan.

    Totodată a menționat că regretă profund faptul că această călătorie a sa în Irlanda a provocat atâta îngrijorare şi supărare.
    ”Am încercat întotdeauna să mă conformez tuturor reglementărilor relevante referitoare la COVID-19 în Irlanda”, a afirmat Hogan, care a cerut scuze poporului irlandez pentru greşelile făcute în timpul vizitei.

    ”Comisarul Phil Hogan şi-a depus demisia. Îi respect decizia. Îi sunt foarte recunoscătoare pentru munca sa neobosită în calitate de comisar al comerţului de la începutul mandatului şi pentru mandatul de succes în calitate de comisar pentru agricultură în precedentul Colegiu. A fost un membru valoros şi respectat al Colegiului”, se arată într-o declaraţie a preşedintelui Comisiei europene Ursula von der Leyen.

    Demisia sa a fost salutată şi de liderii partidelor de guvernământ din Irlanda, care au apreciat că este o evoluţie corectă, date fiind circumstanţele, conform The Guardian.

    Publicația precizează ca aceştia ceruseră ca Hogan să demisioneze sau să fie eliberat din funcţie pentru încălcarea reglementărilor impuse în contextul pandemiei.

    De altfel, nu este singurul oficial de rang înalt care își dă demisia din funcția pe care o ocupă, pentru că nu a respectat regulile impuse pe plan mondial din cauza pandemiei cu noul coronavirus. La data de 23 august, Agrointeligența – AGROINTEL.RO a scris și despre cazul ministrului Agriculturii din Irlanda, Dara Calleary, care a demisionat tot din pricina discuțiilor iscate pe fondul participării sale la aceeași cină unde au fost prezente peste 80 de persoane.

    CITIȚI ȘI: Un ministru al Agriculturii a demisionat după ce a luat parte la un eveniment cu 82 de persoane!

    La același dineu au fost prezenți și alți politicieni, dar şi un judecător al Curţii supreme. Evenimentul a fost organizat la un club de golf în 19 august, în Clifden, încălcând astfel regulile sanitare. Poliţia a declanşat o anchetă în acest caz.

    Phil Hogan a susţinut că a sosit în Irlanda în 31 iulie şi a mers la locuinţa sa temporară din Kildare, înainte de a fi internat în 5 august, într-un spital din Dublin, unde a fost testat negativ pentru Covid-19, fiind externat în 7 august.

    Oficialul a revenit în Kildare, care era în carantină din cauza creşterii cazurilor de infectare cu noul coronavirus şi în următoarele două săptămâni a vizitat Limerick, Roscommon, Kilkenny şi Galway înainte de a reveni la Bruxelles.

    Odată ajuns în din Belgia, zonă considerată de risc, regulile impuneau ca el să rămână în izolare, chiar şi după un test negativ.


    Te-ar mai putea interesa

    Fertilizarea castraveților cu îngrășăminte bio – 6 rețete simple Abatorul familiei Gagea exportă carne de oaie în 13 țări: ”Vrem să producem Nuggets de miel” ANM a emis o alertă meteo de vijelii și averse torențiale în 18 județe până joi dimineață

    Ultimele știri

    UE intenţionează să îşi majoreze exporturile de alimente în China, în pofida tensiunilor comerciale Micii fermieri – subvenție APIA de 98,80 euro/ha. Banii se virează acum în conturi Lista produselor agricole din Ucraina pentru care se pot introduce taxe vamale