• ABONARE
 • Contact
 • Publicitate
 • Audiență
 • Rețele sociale
 • Informații
 • agrointel.ro
 • Ştiri
 • Subvenții APIA
 • Vegetal
 • Zootehnie
 • Agribusiness
 • Anunțuri
 • ARHIVA
 • CĂUTARE
 • Malagrow: Câștiguri substanțiale pentru cei care au acum roșii de vânzare! Piața premiază cultivatorii profesioniști

  agrointeligenta.ro -

  Producătorii de roșii care în momentul de față pot recolta și valorifica pe piață cantități consistente de produse vor obține prețuri sensibil mai mari în această perioadă – ne spune Gabriel Dănciulescu. Managerul regional al Malagrow consideră că agricultorii care aplică practici profesionale și amână perioada recoltării în acest an vor obține un profit suplimentar considerabil datorită prețurilor de producător substanțial mai mari.

  Gabriel Dănciulescu, manager regional la Malagrow

  Toți cultivatorii de roșii care au reușit să prelungească perioada de recoltare au beneficiat anul acesta de evoluția prețurilor pe piețele din România – ne-a declarat Gabriel Dănciulescu, manager regional la Malagrow. A mai adăugat: pentru o vreme îndelungată, prețul roșiilor se stabilise la un nivel foarte scăzut pe piața din România, în iulie, producătorii primeau doar 1,5 lei pe kilogramul de roșii. Producătorii care au cules marea parte a recoltei, sau toată recolta în luna iulie au fost constrânși să o valorifice la acest preț scăzut. Însă cei care au reușit să prelungească perioada de recoltare până în august vor putea valorifica produsele recoltate mai târziu cu prețul de 4 lei pe kilogram sau chiar mai mult. La jumătatea lui august, supermarketurile, considerate clienți importanți, au plătit chiar și 4,5 lei pentru kilogramul de roșii.

  Venit suplimentar substanțial

  „Perioada mai lungă de recoltare, fructificarea repetată nu înseamnă doar o cantitate, un volum mai mare de roșii. Profitul considerabil mai mare este obținut de agricultori din recoltarea târzie, pentru că în aceste condiții vor putea vinde produsele la un preț cu aproape de trei ori mai mare” – a subliniat Gabriel Dănciulescu. „Producătorii români care cultivă mai ales roșii și reușesc să recolteze cantități mai mari de produse și în august, vor obține profituri suplimentare substanțiale anul acesta, ceea ce va înclina într-o direcție pozitivă bilanțul eficienței economice pentru întregul an.”

  Expertul a precizat: „recoltarea repetată nu depinde de noroc. Toți producătorii care utilizează metode inovative și profesioniste, care sunt dispuși să ia deciziile corecte și să folosească biostimulatori cu care să ajute dezvoltarea culturilor, sunt în măsură să culeagă roșii chiar și în momentul de față. Iar acum pot valorifica roșiile la un preț sensibil mai mare decât în iulie, ceea ce acoperă cu prisos toate cheltuielile suplimentare investite în cultivarea conștientă, inovatoare.”

  Merită să fiți conștienți

  Competiția din ce în ce mai acerbă în agricultură a condus la răspândirea tot mai largă a practicilor de cultivare intensivă, profesională în toată lumea. Aceste practici au mai multe elemente definitorii, cum ar fi cultivarea în sere, alegerea soiurilor potrivite, investițiile în sisteme de irigații și mecanizare. Alături de toate acestea, utilizarea biostimulatorilor recomandați rămâne unul din cei mai importanți factori de producție – a ținut să sublinieze Gabriel Dănciulescu.

  Acestea ne ajută să protejăm eficient culturile de intemperii și boli, pentru că substanțele corect alese vor fortifica plantele făcându-le mai sănătoase și mai rezistente. Plantele care sunt în stare mai bună și au capacitate crescută de asimilare a substanțelor nutritive vor produce recolte mai voluminoase, iar perioada de recoltare se poate prelungi la culturile astfel tratate. Produsele recoltate vor fi mai uniforme, de calitate superioară, mai frumos colorate și cu aromă mai pronunțată, aspecte ce asigură pentru cultivatorii conștienți o poziție mai bună pe piață și un preț mai bun. Pe deasupra, biostimulatorii pot fi utilizați în mai multe etape, în multe cazuri, aceste produse inovatoare de calitate pot fi aplicate cu succes chiar și în luna august.

  „Piața de roșii din România anului curent este un exemplu cât se poate de concludent care arată că producția rațională, utilizarea biostimulatorilor conduce la creșterea volumul și calității recoltei, iar piața premiază eforturile depuse în această direcție” – a conchis Gabriel Dănciulescu.

  Malagrow

  Malagrow oferă biostimulanți extrem de performanți, îngrășăminte foliare și alte produse pentru fermierii de horticultură și distribuitorii săi din multe țări din Europa. Compania are peste 30 de ani de experiență internațională în sectorul horticol.. În România, Malagrow distribuie produsele Valagro care sunt fabricate în Italia.


  Te-ar mai putea interesa

  Signal/Langis de la UPL – insecticid recomandat fermierilor pentru tratament sămânță la grâu și orz Politico: România, obligată să reducă utilizarea pesticidelor cu 35%, Italia cu 62%, Germania cu 55% O fabrică de îngrășăminte din Bulgaria și-a sistat producția

  Ultimele știri

  Un legumicultor din județul Olt, impresionat de biostimulatorii pe care îi folosește Germania, la un pas să introducă o taxă de 0,40 de euro pe kilogramul de carne vândut în magazine și piețe Îndemnul ministrului Daea pentru șefii DAJ: Mergeți în teren, sprijiniți fermieri!