• ABONARE
 • Contact
 • Publicitate
 • Audiență
 • Rețele sociale
 • Informații
 • agrointel.ro
 • Ştiri
 • Subvenții APIA
 • Vegetal
 • Zootehnie
 • Agribusiness
 • Anunțuri
 • ARHIVA
 • CĂUTARE
 • SUBVENȚII APIA BOVINE 2020. Crescătorii de vaci sunt blocați la plată până pe 15 decembrie!

  Roxana Dobre -

  Subvenții APIA bovine 2020 – data de la care crescătorii de vaci de lapte și de carne pot intra în sistemul de autorizare a plăților. Fermierii crescători de animale, specia bovine, nu vor putea intra la plata avansului, programată să înceapă la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) din data de 16 octombrie, dar nici în prima parte a perioadei pentru plățile regulare. Motivul este legat de data până la care fermierii trebuie să mențină în exploatații animalele înscrise la subvenție. Aceasta s-a prelungit, așa cum Agrointeligența-AGROINTEL.RO a anunțat în premieră, până la 15 decembrie ceea ce duce la ”blocarea” plăților pentru crescători.

  În acest an crescătorii de vaci nu intră la plată în prima parte a perioadei de plăți regulare, care începe la 2 decembrie. Potrivit Ghidului Solicitantului pentru subvenții, material publicat de Agenția de Plăți și Intervenție în Agricultură (APIA), crescătorii de vaci, fie că vorbim de rase de carne sau lapte, trebuie să menţină animalele solicitate pentru Sprijinul Cuplat Zootehnic (SCZ) până la data de 15.12.2020, inclusiv (finalul perioadei de reținere), în exploatația/exploatațiile cu cod ANSVSA din cerere și/sau în exploatațiile cu cod ANSVSA deținute de solicitant și/sau în exploatațiile asociaţiilor/cooperativelor/grupurilor de producători în care animalele au fost transferate temporar pentru păşunat.

  Prelungirea cu o lună a termenului privind menținerea animalelor în exploatații a dus și la modificarea perioadei până la care animalele trebuie să fie menținute în explotații, adică șase luni de la data-limită pentru depunerea cererii unice. În acest an, prin excepție, crescătorii de vaci trebuie să nu înstrăineze animalele până la data de 15 decembrie, inclusiv. Acest regulament pe care APIA trebuie să îl respecte va duce și la o ”întârziere” a plăților pentru achitarea Sprijinului Cuplat Zootehnic (SCZ). Crescătorii nu primesc nici Ajutorul Național Tranzitoriu (ANT) care se știe că se plătește mereu în anul viitor al campaniei de plăți, adică în acest caz 2021.

  În 2019, crescătorii au primit SCZ bovine pe 11 decembrie

  Crescătorii de vaci au intrat în 2019 încă de pe 11 decembrie le lista de plată finală a APIA. Iată ce sume au încasat fermierii:

  Plățile s-au făcut în lei, la un curs de schimb de 4,7496 lei pentru un euro, stabilit de Banca Centrală Europeană la data de 30 septembrie 2019 și publicat în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene, seria C, nr.329 din 1 octombrie 2019.

  Care este procedura pentru stabilirea cuantumurilor și începerea plăților

  APIA trebuie să aștepte încheierea perioadei de retenție pentru a putea stabili cuantumul pe cap de animal. Astfel, după stabilirea numărului de animale eligibile și a plafonului alocat pentru anul 2020, se poate calcula cuantumul pe cap de animal care va fi aprobat în ședință de Guvern și publicat în Monitorul Oficial. De abia după aceea APIA poate începe plățile și pentru crescătorii de vaci.

  Pe Instagram-ul Agrointeligența găsiți imaginile momentului din agricultură!

  CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Agrointeligența pentru Android sau iPhone!

  Te-ar mai putea interesa

  Mihail Dumitru, DG AGRI: Politica actuală de subvenții va continua și anul viitor, și în 2022! Fermierii chemați urgent la APIA pentru subvenția de 1.000 euro/hectar! Plafonarea subvențiilor, adoptată cu excepții de Parlamentul European. Ce opțiuni are România!

  Ultimele știri

  Curiozități despre miere: 10 lucruri importante despre mierea de albine S-a votat! Fermierii de peste 40 de ani – acces mai ușor subvenții și fonduri europene! S-a votat la Bruxelles! Cum se distribuie subvențiile APIA către fermieri în noua PAC

  Căutare în articole