• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Ing. Mihaela Radu, NATUREVO: O producție ridicată începe cu o fertilizare adecvată!

    agrointeligenta.ro -

    Toată agricultura României se află într-o situație fără precedent. În primul rând, ne confruntăm cu virusul SARS COV-2, problemă generală la nivel mondial, iar în al doilea rând, o mare parte dintre fermierii români s-au confruntat cu o secetă nemaîntâlnită din 1946 – 1947. Cu provocări agresive, fermierii sunt obișnuiți, dar responsabilitatea noastră, a tuturor, este să ne îndreptăm atenția către o agricultură adaptată acestor condiții, care sunt din ce în ce mai dificile. Ne aflăm în plină campanie de semănat cerealele păioase și acum este momentul să abordăm o altă strategie pentru o siguranță mai mare a recoltelor din 2021. Prin utilizarea tehnologiilor clasice, o mare parte din fermieri au înțeles că acestea nu se adaptează actualelor schimbări climatice și, astfel, nivelul producțiilor este scăzut.

    La începutul unui nou an agricol este momentul să alegem inteligent fertilizarea adecvată. O hrană echilibrată pentru plante este similară cu nutriția omului. Atunci când ne hrănim corespunzător și echilibrat, organismul uman, dar și plantele beneficiază de o stare excelență. Nutriția echilibrată se realizează în concordanță cu necesarul plantelor. Surplusul de fertilizanți înseamnă ineficientă economică.

    Selecția de fertilizanti pentru următorul an agricol este necesitate. Naturevo recomandă reorientarea de la îngrășămintele clasice, din cauza pierderilor ridicate de substanțe active. Îngrășămintele cu eliberare controlată reprezintă soluția modernă și are la bază ani întregi de cercetare. Acestea sunt adaptate condițiilor actuale de mediu și de producție, cu care se confruntă fermierii.

    Experiența confirmă că îngrășămintele inteligente rămân cea mai buna variantă de fertilizare.

    Îngrășămintele clasice sunt expuse la pierderea azotului prin volatilizare sau levigare și blocarea celorlați nutrienți. În România, altenanța temeperaturilor foarte ridicate cu cele scăzute și perioadele scurte cu precipitații abundente au loc din ce în ce mai des și neprevăzut, ducând la pierderea azotului prin levigare sau evaporare și blocarea altor nutrienți.

    Produsele Naturevo cu inhibitor de nitrificare DMPP (NOVATEC CLASSIC), au procesul de nitrificare încetinit, (transformarea din NH4 în NO3  are loc in câteva săptămâni) iar azotul nitric eliberat mai lent. Ca urmare, disponibilitatea azotului este adaptată suplimentar la cerințele plantelor, eficiența azotului și a celorlalte elemente nutritive din compoziția îngrățămintelor este crescută. Pentru fertilizarea din primăvară, mentinem aceeași linie a unei fertilizări inteligente si venim în întâmpinarea fermierilor cu uree ce conține inhibitori de urează – Nexur, NEXUR S, AirTek și inhibitori de nitrificare din gama NG

    Produsele cu inhibitori de nitrificare și de urează depășesc performanța îngrășămintelor clasice, chiar cu doze mai reduse la hectar

    Inhibitorii din îngrășămintele  pe care Naturevo le are în portofoliu, cum ar fi DMPP, NBPT, NPPT, NGuard au fost de mult cunoscuți pentru reducerea emisiilor de amoniac în atmosferă și cantitățile de nitrați/nitriți în sol.

    Plantele au nevoie ca fenofazele să se desfășoare mult mai repede, pentru a trece de multiplele perioade critice. În afară de soluția de stimulare a semințelor odată cu tratamentul classic, avem la îndemână un instrument cu valori multiple: Basfoliar Triple Flo – un fertilizant cu Zn – 33%, Mn – 22% si Cu – 9%.

    Culturile de rapiță au nevoie de o fertilizare cu bor în toamnă pentru a se evita crăparea tulpinilor și instalarea unor boli foarte periculoare precum Phoma, Verticillium, Botrytis etc. Borul mărește rezistența plantelor la ger cu 2-3 °C. Nu toate tipurile de bor sunt la fel de usor asimilabile pentru plante. Produsele cu bor care au în compoziție polioli sunt cele care fac diferența. Poliolii reprezintă un complex de substanțe organice, obținuți din sfecla de zahăr, cu efecte stimulatoare pentru toate procesele fiziologice din plante și de transfer accelerat al borului în plante; Polyactiv B este un produs care a facut diferența în cultura de rapiță, de cereale, aplicat atât în toamnă, cât și în primăvară.

    Astfel, oferta de produse Naturevo pentru fermierii care vor sa aplice tehnologii performante este diversificată și adaptată unei agriculturi performante. Nu este ușor să renunțăm la obiceiurile vechi și să aplicăm ceva modern, dar când o facem, culturilor vor răsplati prin producții ridicate și profitabile.

    Echipa Naturevo vă ajută să faceți lucrurile diferit!

    Ing. Mihaela RADU
    Dir. Marketing NATUREVO
    www.naturevo.ro


    Te-ar mai putea interesa

    Răsadurile de ardei se îngălbenesc. Cauze, remedii Mușcate: plantare, îngrijire, înmulțire Vremea de Florii. Anunțul șefei ANM, Elena Mateescu

    Ultimele știri

    Ioan Moraru, Mecanica Ceahlău: Utilajele produse la Piatra Neamț sunt cu 35% mai ieftine decât cele din import Flori care se plantează lângă bulbii de primăvară Hurlupi la prun: cauze ale bolii, combatere