• ABONARE
 • Contact
 • Publicitate
 • Audiență
 • Rețele sociale
 • Informații
 • agrointel.ro
 • Ştiri
 • Subvenții APIA
 • Vegetal
 • Zootehnie
 • Agribusiness
 • Anunțuri
 • ARHIVA
 • CĂUTARE
 • Doi bărbaţi au semănat canabis pe 6 hectare. Cultura depistată era în plină recoltă cu zilieri angajaţi!

  Angelica Lefter -

  O cultură ilegală de canabis a fost descoperită de autorități pe o suprafață de șase hectare. Plantele ajunse la maturitate erau în plină recoltare, lucrare agricolă efectuată cu ajutorul zilierilor. Cei doi bărbați care au înființat plantația dau acum socoteală pentru ”ferma” de la marginea comunei Morteni, din județul Dâmbovița.

  Cei doi ”agricultori” au crezut că nu îi va prinde nimeni, dar în urma unui raid, au fost reținuți pentru 24 de ore de procurori.
  Procurorii DIICOT Dâmboviţa, împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul SCCO Dâmboviţa, au efectuat opt percheziţii domiciliare pe raza municipiului Bucureşti şi a judeţelor Dâmboviţa, Ilfov şi Prahova într-un dosar de trafic de droguri de risc. Anchetatorii au scos din circuit 250 de kilograme de plante susceptibile a fi cannabis, potrivit agerpres.ro.

  Foto: DIICOT

  Oamenilor legii ajunși la fața locului nu le-a venit să creadă că cei doi bărbați de 52, respectiv 44 de ani, au cultivat cannabis pe o suprafață atât de mare.

  „În cursul lunii septembrie, plantaţia a ajuns la maturitate, astfel că s-a trecut la recoltarea acesteia, folosindu-se de lucrători zilieri de pe raza localităţii în care a fost înfiinţată cultura. Plantele rezultate au fost transportate în vederea prelucrării neautorizate în două locaţii de pe raza judeţelor Ilfov şi Prahova”, precizează oamenii legii.

  În urma descinderilor au fost ridicate 250 de kilograme de plante susceptibile a fi cannabis, 335 de sticluţe de ulei de cânepă, 123 de kilograme de seminţe de cânepă şi o tonă de masă verde care a fost sigilată corespunzător.

  Foto: DIICOT

  „Începând cu data de 21 septembrie a.c., polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Dâmbovița, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – B.T. Dâmbovița, au efectuat cercetări într-un dosar penal de trafic de droguri de risc. Polițiștii au efectuat 8 percheziții domiciliare în județele Dâmbovița, Ilfov, Prahova și în municipiul București, în localitățile Morteni, Afumați, Popești-Leordeni și Ștefești și au pus în executare 7 mandate de aducere. (…) Din cercetări a reieșit că, în cursul lunii mai 2020, cei în cauză ar fi cultivat cânepă cu conținut de THC pe 6 hectare, în localitatea Morteni, fără a deține o autorizație necesară în acest sens. Ulterior, masa vegetală obținută ar fi fost transportată pentru uscare într-o hală din localitatea Afumați. Plantația ar fi fost înființată în scopul procesării și extragerii uleiului de cânepă pentru folosirea terapeutică, nefiind destinat pieței de consum. (…) Acțiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale. Activitățile au beneficiat de sprijinul polițiștilor Inspectoratului de Poliție Județean Dâmbovița, brigăzilor de combaterea a criminalității organizate din Ploiești și București, precum și al Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Ilfov”, se arată într-un comunicat al Poliției Române.


  Pe Instagram-ul Agrointeligența găsiți imaginile momentului din agricultură!

  CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Agrointeligența pentru Android sau iPhone!

  Te-ar mai putea interesa

  Ajutor de minimis pentru legume în 2021. Anunțul ministrului Oros despre cuantum și culturi eligibile! Pădurea Copiilor, un proiect care crește Arderea frunzelor – interzisă de luna viitoare! Amenzi usturătoare!

  Ultimele știri

  Ministrul Oros ar vrea subvenții APIA plătite pe factură, în funcție de producția din fermă! Producătorii de flori, la un pas de dezastru. Ministrul Educației clarifică: Se pot oferi flori și mărțișoare la școală! Agricultură ecologică 2021. Termen pentru fermierii care vor să-și înregistreze culturile în acest an