• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Marcoser – portofoliu complet pentru orice solar! De la structură, la folii de acoperire și de mulcire!

    agrointeligenta.ro -

    Marcoser are deja o istorie bogată în spate. Una dintre deciziile cele mai importante luate de conducerea companiei a fost cea de a construi în 2010 o fermă, în care să se testeze toate produsele din portofoliu. În acest mod, fermierii au beneficiat de produse adaptate condițiilor din România, dar și de cele mai bune recomandări din partea specialiștilor Marcoser.

    Acum 10 ani, suprafața pe care se lucra era de doar 2.000 de metri pătrați. Acum, s-a ajuns la 3,5 hectare. Este un loc în care se pot vedea solariile în care specialiștii testează produsele Marcoser. Sunt mai multe tipuri de structuri pe care s-au construit aceste solarii.

    Prima – cea de lemn. “Are foarte multe avantaje. În primul rând, se poate extinde la lățimi foarte mari, avem și solarii de 28 sau chiar 30 de metri lățime, iar în al doilea rând există și un avantaj în ceea ce privește costurile, acestea fiind la mai puțin de jumătate, comparativ cu un solar pe structură metalică”, a explicat Valentin Tofan, Director comercial Marcoser.

    Structura metalică, specifică zonei de sud a României, este, de asemenea, prezentă la ferma din Matca. În plus, câteva solarii de aici sunt construite pe o structură hibrid, o combinație între lemn și metal. Aceasta este simplu de construit și permite o siguranță crescută în condiții de zăpadă și vânt puternic.

    Un loc important în portofoliul Marcoser este reprezentat de foliile profesionale de acoperire a serelor și solariilor. Sunt deja 13 ani de când Marcoser s-a axat pe furnizarea acestor folii fermierilor din țara noastră. Marcoser a adus pentru prima dată în România rolele de tip Jumbo, cu greutăți de 500, respectiv 1000 de kilograme. În acest moment, sunt nu mai puțin de 20 de lățimi disponibile pentru foliile de acoperire în portofoliul Marcoser.

    Mai mult, pentru ca fermierul să făcă o alegere adaptată pentru ferma sa, sunt 5 calități diferite ale foliilor.

    ”Avem folia de 120 de microni grosime aditivată doar UV, care are și cea mai scurtă durată de viață. Apoi avem folia de 150 de microni, care se prezintă în varianta simplă, cu aditiv UV, apoi avem și varianta aditivată complet, folia profesională. Și nu în ultimul rând, avem foliile de 170 și 180 de microni, complet aditivate, gamele de lux din portofoliul nostru, adaptate condițiilor locale din România”, a completat Valentin Tofan.

    Foliile termice și foliile de mulcire din portofoliul Marcoser au diverse avantaje pentru fermierii din țara noastră. Astfel, folosirea acestora ajută la obținerea de temperaturi cu până la 5 grade mai ridicate față de cele exterioare. În plus, în cazul foliilor de mulcire, riscul de antrenare a sporilor bolilor fungice de la nivelul solului este evitat. Umiditatea din interiorul solarului este redusă.

    O noutate importantă este folia fotoselectivă de culoare maro. “Această folie este un produs inovator, deoarece ne permite să încălzim și solul pentru culturile extratimpurii, dar, în același timp, are și proprietatea de a stopa creșterea buruienilor din solariile noastre”, a mai spus Valentin Tofan.

    Detalii despre toate produsele Marcoser pot fi găsite pe site-ul oficial al companiei,www.marcoser.ro.


    Te-ar mai putea interesa

    Abatorul familiei Gagea exportă carne de oaie în 13 țări: ”Vrem să producem Nuggets de miel” Andrei și Oana Nicola s-au întors din Anglia pentru a-și face fermă de Angus la Porumbacu de Jos Vremea de schimbă radical. Șefa ANM anunță ploi și temperaturi cu minus

    Ultimele știri

    Fonduri europene pentru achiziția de utilaje – AFIR a publicat a doua versiune a Ghidului Polonia: Fermierii – subvenție de 250 euro/ha pentru grâul vândut până pe 10 martie Fermele și cooperativele pot accesa un nou ajutor pentru gunoiul de grajd