• ABONARE
 • Contact
 • Publicitate
 • Audiență
 • Rețele sociale
 • Informații
 • agrointel.ro
 • Ştiri
 • Subvenții APIA
 • Vegetal
 • Zootehnie
 • Agribusiness
 • Anunțuri
 • ARHIVA
 • CĂUTARE
 • Șef APIA: ”Sunați funcționarul care v-a luat cererea unică să vedeți dacă sunteți eligibili pe Măsura 21!”

  agrointeligenta.ro -

  Sunați funcționarul care v-a luat cererea unică să vedeți dacă sunteți eligibili pe Măsura 21! Este mesajul unui șef din cadrul Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) care le reamintește producătorilor agricoli că mai au timp până pe 23 octombrie să acceseze sprijinul excepțional, cu caracter temporar, de până la 7.000 de euro pe fermă, prin Măsura 21.

  Directorul executiv APIA Mureș, Ovidiu Săvâșcă, a subliniat din nou că cererile pentru ajutoarele din cadrul Măsurii 21 se depun la centrele APIA la nivel național, iar cel mai sigur mod de a vă verifica eligibilitatea este prin a lua legătura cu funcționarul care v-a instrumentat și cererea unică depusă în acest an. ”Fermierii depun acest tip de cereri la funcționarii care le-au preluat și cererile unice. Ca să fie eligibili să depună sprijinul acesta pentru Măsura 21 (…) trebuie să aibă depusă în campania 2020, cererea unică de plată. Fie că activează în sectorul vegetal, fie că activează în cel zootehnie. Dacă nu au fost cumva…poate a scăpat informația, pot suna funcționarii pentru că cel care a preluat cererea unică de plată, acel funcționar îi va prelua, dacă este eligibil, cererea pe ajutorul de pe Măsura 21, cu condițiile aferente. Să ia legătura cu funcționarul, (…) poate să întrebe: sunt eligibil?”, a făcut apel directorul APIA Mureș.

  Ovidiu Săvâșcă a vorbit și despre documentele pe care fermierii trebuie să le depună la APIA. ”Este foarte simplă cererea, atât pentru sectorul zootehnic, cît și pentru legume-fructe. Funcționarii APIA pun la dispoziție cererile pre-tipărIte fermierilor care sunt potențiali beneficiari, sunt apelați telefonic. Eu chiar fac un apel ca să folosim această metodă online, indiferent că vorbim fax, e-mail, așa cum am folosit-o și în perioada de depunere a cererilor unice – cei care au posibilitatea, să evităm contactul și să ne protejăm (…) să folosească această metodă. Este foarte simplă (cererea – n.r.), sunt câteva acte care trebuie depuse, compun cererea de solicitare pentru Măsura 21. Este vorba despre coordonatele bancare – dacă ele nu sunt modificate (cu extrasul de cont bancar dacă nu este diferit de cel din cererea unică, nu mai este nevoie să fie depus), o copie după buletin – în cazul în care se depune prin reprezentant, trebuie neapărat o procură notarială și un extras cu animalele pe care le în fermă. Dacă vorbim de cazul bovinelor, eligibilitatea o dau vârsta și sexul: femele adulte – la bovine cu vârsta de minim 24 de luni la data de 1 iulie 2020, iar în cazul ovinelor, femele adulte cu vâsta de minim 12 luni, tot la data de 1 iulie 2020. Deci practic doi ani la bovine, un an la ovine”, a reiterat șeful APIA Mureș condițiile ”de bază” pentru accesarea Măsurii 21 pentru creșterea animalelor, precizând că pentru sectorul legume-fructe, în afară de datele de spre cont și cele de identitate, nu sunt necesare acte specifice.


  Pe Instagram-ul Agrointeligența găsiți imaginile momentului din agricultură!

  CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Agrointeligența pentru Android sau iPhone!

  Te-ar mai putea interesa

  Cinci întrebări despre Măsura 21 la care Ministerul Agriculturii trebuie să răspundă! Fermierii cu animale, dar fără teren, pot lua cei 7.000 euro/fermă? Răspuns de la șeful APIA! Ghidul pentru ajutorul COVID-19 pentru fermieri. Anunțul făcut astăzi de Ministerul Agriculturii!

  Ultimele știri

  ANSVSA: 5.070 de cazuri de pestă porcină africană la mistreți. Focare în toate cele 41 de județe! Subvenții APIA 2021: Formularul obligatoriu pentru fermieri a fost publicat în Monitorul Oficial! Oier lider de asociație: ”Probabil consilierii domnului ministru Oros nu-i fac onoare pentru a-i publica”