• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Sprijin de 90.000 de lei pentru crescătorii de bovine, ovine și caprine. Termen cereri: 30 octombrie!

    Oana Timar -

    Ajutor pentru sectorul de creștere a animalelor! Crescătorii de bovine, ovine și caprine primesc o veste bună din partea Asociației de Dezvoltare Intercomunitară de Dezvoltare Rurală a Consiliului Județean Harghita care a lansat un apel pentru depunerea de proiecte de către asociațiile crescătorilor de bovine, ovine și caprine constituite conform legii, înregistrate în județul Harghita, ale căror sediu se află pe teritoriul consiliilor locale membre ale Asociației de Dezvoltare Intercomunitară de Dezvoltare Rurală a Consiliului Județean Harghita sau sunt de interes județean.

    Cheltuielile eligibile pentru care se acordă finanțare nerambursabilă sunt: finanțarea echipamentelor punctelor de colectare a laptelui (tancuri de răcire, aparatură pentru stabilirea calității laptelui, calculatoare, imprimante, programe pentru monitorizarea cotelor de lapte, tocătoare resturi vegetale (pentru pășuni), cântar animale, stand de contenții bovine, extractor viței, mașina de tuns oi, remorcă transport animale (până la 1.500 de kg) etc., suma prevăzută pentru anul 2020 fiind de 90.000 lei.

    ”Scopul nostru este de a consolida și sprijini fermele individuale și familiale. În același timp, încurajăm fermierii să formeze cooperative. Am putut vedea succesul procesatorilor de lapte din Frumoasa, Lunca de Jos și Cristuru Secuiesc. Micile abatoare și procesatorii de legume trebuie să funcționeze în același mod, dar trebuie să reinterpretăm și utilizarea lânii. Continuăm să fim atenți la promovarea produselor locale. Vrem să fim parteneri cu toți producătorii și fermierii locali. Vrem să ne sprijinim tinerii fermieri cu proiecte, oferindu-le posibilitatea de a rămâne acasă. Munca tinerilor noștri fermieri ajută foarte mult la stimularea economiei județului și la crearea de locuri de muncă”, a declarat Borboly Csaba, președintele Consiliului Județean Harghita, citat de ziarharghita.ro.

    Cine poate obține sprijinul 

    Solicitanţii pot fi asociaţiile crescătorilor de bovine, ovine şi caprine constituite conform legii, înregistrate în judeţul Harghita, ale căror sediu se află pe teritoriul consiliilor locale membre ale Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară de Dezvoltare Rurală a Consiliului Judeţean Harghita sau sunt de interes judeţean.

    Finanțarea nerambursabilă acordată de Asociația de Dezvoltare Intercomunitară de Dezvoltare Rurală a Consiliului Județean Harghita nu poate fi mai mare decât 49 % din suma totală în proiect. Bugetul este asigurat de membrii asociației, adică Consiliul Județean Harghita și 45 de unități administrative locale.

    Documentația de solicitare a finanțării nerambursabile – Ghidul solicitantului și Cererea de finanțare – se pot procura la sediul Asociației de Dezvoltare Intercomunitară de Dezvoltare Rurală a Consiliului Județean Harghita, Miercurea Ciuc, str. Piața Libertății, nr. 5, camera 244/B, telefon: 0740-169850, e-mail: karikascsilla@judetulharghita.ro, dezvoltareruralahr@gmail.com

    Data limită de depunere a proiectelor este 30 octombrie 2020, ora 12:00, la sediul asociației, Miercurea Ciuc, str. Piața Libertății, nr.5, camera 244/B.

    Mai multe informații pot fi obținute accesând link-ul: http://judetulharghita.ro/consiliul-judetean-harghita/programe/proiecte-cjhr-active/proiectele-asociatiei-de-dezvoltare-rurala-cjhr/asociatiile-crescatorilor-de-bovine-ovine-si-caprine-constituite-conform-legii.html


    Te-ar mai putea interesa

    Vremea de Florii, 1 Mai și Paște 2024. Meteorologii au anunțat prognoza meteo de sărbători ANM a emis o alertă meteo de vijelii și averse torențiale în 18 județe până joi dimineață Lege nouă: Obligație pentru toți conducătorii de tractoare

    Ultimele știri

    Raport EFSA: Carnea de pasăre și ouăle produse în România sunt sigure pentru consum! John Enoiu, Naturevo – La ce să fie atenți fermierii după valul de ploi și temperaturi scăzute Adrian Pintea, MADR, anunț despre plata subvențiilor APIA