• ABONARE
 • Contact
 • Publicitate
 • Audiență
 • Rețele sociale
 • Informații
 • agrointel.ro
 • Ştiri
 • Subvenții APIA
 • Vegetal
 • Zootehnie
 • Agribusiness
 • Anunțuri
 • ARHIVA
 • CĂUTARE
 • Ce piețe agroalimentare vor fi închise! Anunțul făcut de premierul Orban pentru toți fermierii!

  agrointeligenta.ro -

  Anunțul-șoc al președintelui României, Klaus Iohannis, care a declarat că trebuie închise piețele pentru a se stopa răspândirea noului coronavirus, premierul Ludovic Orban a explicat despre ce piețe este vorba. Șeful Guvernului a arătat că este vorba în special despre târguri și piețe agroalimentare închise, dând exemplu hala închisă de la Bucur Obor, din Capitală.

  Invitat în cadrul emisiunii ”Jurnalul de seară” de la Digi 24, premierul Ludovic Orban a fost rugat să explice ce piețe vor fi închise. ”În general târguri, piețe, în special piețele închise pentru că acolo e…piețe agroalimentare închise”, a răspus Ludovic Orban.

  Dialogul a continuat, fiind întrebat, punctual, dacă o astfel de piață care va fi închisă este și Bucur Obor. ”Dacă e piață închisă, sigur (se închide – n.r.). Hala închisă se va închide. Acolo, la Bucur Obor au fost în controale de n ori. De fiecare dată, nu știu dacă 20% dintre cei de acolo respectau regulile – purtatul măștii, distanța la statul la coadă. Pur și simplu nu se respectă, acolo parcă e o zonă Zoster care…și chiar sunt în mod evident, evidențiate în analizele epidemiologilor, o rată destul de mare de răspândire în piețe pentru că acolo e și banul, contactul cu banul – dai banul, îți dă restul, nu poți să cumperi cu card, trebuie să dai banul cash”, a răspuns Ludovic Orban.

  Premierul a subliniat că piețele care vor rămâne deschise vor mai ales cele deschise, dar și aici, monitorizarea respectării regulilor va fi mai atent urmărită: ”Posibil să rămână, asta e analiza, posibil să rămână deschise piețele deschise. Dar și acolo cu măsuri foarte stricte pentru că în momentul în care îți rămân mai puține piețe, poți să le controlezi mai ușor”.

  Premierul a precizat că recomandarea epidemiologilor este aceea ca un set de măsuri să fie aplicabil pe o perioadă de cel puţin două cicluri de 14 zile, adică 28-30 de zile.

  Joi, pe 5 noiembrie, în deschiderea ședinței de Guvern, președintele României, Klaus Iohannis, a anunțat noi resctricții ce ar putea intra în vigoare începând de luni: ”Măsurile care s-au luat până acum nu mai sunt suficiente. Sunt necesare măsuri în plan național, precum școlile să treacă toate în online, angajații – și din public, și din privat, să treacă la telemuncă peste tot unde este posibil, magazinele trebuie să fie închise seara, cel târziu la ora 21.00, circulația pe timpul nopții trebuie restricționată, petrecerile – și cele publice, și cele private, trebuie interzise, târgurile și piețele trebuie închise, portul măștii trebuie să devină obligatoriu peste tot în țară în toate locurile publice și la toate locurile de muncă, indiferent dacă vorbim de locuri publice din interior sau în exterior, portul măștii trebuie generalizat și trebuie să fie obligatoriu, iar firmele și autoritățile trebuie obligatoriu să își decaleze programul de funcționare astfel încât și transportul public să funcționeze cu o încărcare mai mică și permițând astfel distanțarea suficientă între persoane”, a declarat președintele Iohannis în cadrul ședinței de Guvern.


  Te-ar mai putea interesa

  Fermier tânăr, strivit de tractor. Plecase pe câmp să își ajute colegii la recoltat! Ordonanța urșilor – aprobată de Guvern! Situațiile în care urșii pot fi împușcați sau eutanasiați Europarlamentarul Daniel Buda despre Ordonanța urșilor: ”Mă bucur că nemulțumirile fermierilor și-au găsit răspunsul la această problemă!”

  Ultimele știri

  Apelul disperat al unui fermier din zona inundațiilor care a rămas fără hrană pentru animale Încă un cioban a fost găsit mort în pădure după ce a fost atacat de un urs! Tuberoza de Hoghilag, mândria producătorilor sibieni, va fi protejată la nivel european