• ABONARE
 • Contact
 • Publicitate
 • Audiență
 • Rețele sociale
 • Informații
 • agrointel.ro
 • Ştiri
 • Subvenții APIA
 • Vegetal
 • Zootehnie
 • Agribusiness
 • Anunțuri
 • ARHIVA
 • CĂUTARE
 • Alianța pentru Agricultură și Cooperare: ”Solicităm Guvernului să revină URGENT asupra deciziei de închidere a piețelor”

  agrointeligenta.ro -

  Solicităm Guvernului României să revină urgent asupra deciziei de închidere a piețelor – este mesajul transmis de către organizațiile membre ale Alianței pentru Agricultură și Cooperare: Federația Națională Pro Agro, Liga Asociațiilor Producătorilor Agricoli din România, Uniunea de Ramură Națională a Cooperativelor din Sectorul Vegetal și Asociația Producătorilor de Porumb din România.

  Agrointeligența – AGROINTEL.RO vă prezintă integral poziția publică prin care Alianța cere Guvernului să nu închidă piețele, ci să sancționeze puntual administratorii spațiilor care nu respectă regulile de prevenire a răspândirii comunitare a noului coronavirus:

  Alianța pentru Agricultură și Cooperare, în numele producătorilor agricoli, fermieri și membri cooperatori, își exprimă îngrijorarea față de prevederile art. 7 din Hotărârea Comitetului Național pentru Situații de Urgență nr. 52 din 05.11.2020, respectiv suspendarea activității piețelor agroalimentare în spații închise!

  Dacă aceste piețe agroalimentare organizate în spații închise vor fi închise, ce vor face producătorii și comerciații de produse agroalimentare care au deschise puncte de vânzare în aceste piețe pentru comercilializarea produselor proaspete, de sezon și care deja sunt în pragul falimentului urmare a măsurilor dispuse în sectorul HORECA?

  Mai mult decât atât, în aceste spații își desfășoară activitatea producători și comerciați autorizați sanitar-veterinar pentru a vinde carne și produse din carne, pește, brânzeturi, pâine și produse de panificație. Toți acești comerciați vor fi nevoiți să-și închidă activitatea iar populația va fi lipsită de dreptul de a achiziona produse de sezon, produse locale, produse perisabile, produse controlate sanitar-veterinar în detrimentul unor produse de import și mai puțin sănătoase! Nu toți producătorii agricoli au posibilitatea de a comerciaza producția prin intermediul supermarketurilor sau a magazinelor locale!

  Unde își vor valorifica producătorii agricoli producția în condiții de igienă și respect pentru consumatori? Această decizia intervine la debutul sezonului rece și nu avem cum să nu ne întrebăm dacă comercializarea produselor, care de regulă se vând proaspete, poate fi realizată în deplină sigurantă pentru comerciați și consumatori la exterior sau încurajăm piața neagră?

  Solicităm Guvernului României să revină URGENT asupra acestei decizii iar responsabilii să sancționeze punctual acei administratori de piețe care nu respectă măsurile de prevenire și combatere a răspândirii pandemiei COVID-19, iar închiderea să fie dispusă excepțional doar acolo unde este cazul.

  În numele tuturor membrilor și organizațiilor membre ale celor 4 organizații

  – Federația Națională a Producătorilor din Agricultură, Industria Alimentară și Servicii Conexe din România – ,,PRO AGRO”
  – Liga Asociațiilor Producătorilor Agricoli din România – ,,LAPAR”
  – Uniunea de Ramură Națională a Cooperativelor din Sectorul Vegetal – ,,UNCSV”
  – Asociația Producătorilor de Porumb din România – ,,APPR”

  Pe Instagram-ul Agrointeligența găsiți imaginile momentului din agricultură!

  CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Agrointeligența pentru Android sau iPhone!

  Te-ar mai putea interesa

  SUBVENȚII APIA! Adrian Oros: Avem banii să finalizăm toate plățile către fermieri! Adrian Oros: Subvenția APIA de 7.000 euro/fermă va fi în conturi pe 25 noiembrie! Crescător de animale – amendat de Garda de Mediu după ce a fost reclamat pentru mirosul din fermă!

  Ultimele știri

  Noi reguli pentru vânzarea terenurilor agricole! OUG adoptată de Guvern! NUTRISPOR FNC – fabrică de furaje combinate și concentrate cu materie primă direct din fermă! PLĂȚI SUBVENȚII APIA! Sumele pentru fermieri aprobate astăzi de Guvern!

  Căutare în articole