• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Prima reacție a ministrului Adrian Oros cu privire la închiderea piețelor agroalimentare!

    Ramona Dascălu -

    Prima reacție a ministrului Adrian Oros în scandalul închiderii piețelor agroalimentare! Ministrul Agriculturii Adrian Oros a declarat astăzi, duminică – 8 noiembrie, într-o conferință de presă susținută la Cluj-Napoca că nicio piață agroalimentară unde se pot asigura măsuri de protecție sanitară și pentru prevenirea difuzării virusului nu va fi închisă. Acesta a mai spus piețele vor fi închise doar acolo unde nu se poate asigura un flux care să permită luarea măsurilor sanitare necesare.

    De asemenea, ministrul Adrian Oros i-a asigurat pe consumatori, dar și pe producătorii români care își vând produsele în piețe, că începând de mâine, luni – 9 noiembrie, nu se va schimba nimic în ceea ce privește piețele agroalimentare.

    ”Legat de funcționarea piețelor agroalimentare, vreau să atrag atenția pentru că am văzut de două zile cu câtă bucurie unii încearcă să valorifice, politic, fără să gândească anumite aspecte legate de reglementarea funcționării acestor piețe. Vreau să le atrag atenția că atunci când situația epidemiologică era alta și când unii primari, în perioada stării de urgență, au închis piețele fără să le ceară nimeni, doar pentru a sabota măsurile guvernului, am ieșit public și am cerut ca acele piețe să fie deschise, iar în ordonanța militară numărul 8, cei care au interesul să caute, veți vedea că este un articol în care am spus că toate piețele agroalimentare rămân deschise, sigur, sub rezerva luării unor măsuri de control și prevenire a virusului. Deci, noi acest lucru l-am făcut când nu era campanie electorală, dar când situația epidemiologică era alta. Astăzi am avut o întâlnire, și o discuție și o ședință cu toți prefecții asupra modului în care se va restricționa activitatea în piețe. Trebuie să știți că nicio piață agroalimentară unde se pot asigura măsuri de protecție sanitară și pentru prevenirea difuzării virusului nu va fi închisă. Primăriile și operatorii economici care gestionează piețele pot amenaja spațiul de vânzare în așa fel încât producătorii de produse românești să aibă posibilitatea să-și vândă produsele, iar consumatorii care caută produse românești vor găsi în continuare în piețe produse românești. Doar acolo unde nu există posibilitatea asigurării unor măsuri care să prevină difuzarea virusului, dacă spațiile sunt foarte mici, dacă nu se poate asigura un flux care să permită luarea măsurilor sanitare necesare, doar acolo piețele vor fi închise. Asta înseamnă că acolo cei care administrează piețele sau primarii nu fac eforturi pentru ca activitatea producătorilor care valorifică produse românești să continue. Am vrut să accentuez acest lucru și să reamintesc tuturor că noi am cerut ca acele piețe să fie deschise când alții le închideau, dar era o altă situație epidemiologică. Acum, trebuie să fim doar mai atenți și să facem în așa fel încât să funcționeze acele piețe agroalimentare, să prevenim difuzarea virusului, dar în acelați timp să ne asigurăm că toți cei care valorifică produse românești au acces în piețe. Consumatorii și cei care se duc la piață cu produse românești vor vedea că nu se schimbă pentru ei absolut nimic mâine față de ceea ce s-a întâmplat până acum”, a declarat ministrul Adrian Oros într-o conferință de presă susținută astăzi, duminică – 8 noiembrie, la Cluj-Napoca.


    Te-ar mai putea interesa

    Macerat de coada calului – rețetă. Beneficii Făinarea la măr. Semnele atacului, combatere Mușcate: plantare, îngrijire, înmulțire

    Ultimele știri

    Ministrul Agriculturii din Ucraina a demisionat din cauza acuzațiilor de corupție Comerțul agroalimentar al UE – creștere pozitivă. Excedent comercial de 5 miliarde de euro Polițiștii au prins trei hoți de vaci. Animalele furate au fost returnate fermierului