• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Dorin Cojocaru, APRIL: Este tragic ce se întâmplă cu micile afaceri de familie din industria laptelui!

    Roxana Dobre -

    Puternic semnal de alarmă! Dorin Cojocaru, preşedintele Asociaţiei Patronale Române din Industria Laptelui – APRIL, spune că fermierii mici și mijlocii și procesatorii se află într-o situație tragică în contextul în care principalii cumpărători către care furnizau produsele sunt în colaps. Acesta spune că și un procent mic de pierdere înseamnă o ”tragedie” pentru afacere!

    ”IMM-urile, afacerile de familie din industria laptelui din România trec printr-o perioadă foarte grea! Mă refer la cei mici si medii cei care valorificau produsele prin HoReCa, mici magazine din piețe…și Programul Laptele Școlar”, a transmis Dorin Cojocaru într-o postare pe pagina personală de Facebook.

    Acesta spune că producătorii sunt într-o situația tragică. ”Este tragic să pierzi un procent asa mare din piața de desfacere! Școli închise (6% din procesare) + HoReCa (36%)…iar acum piețe si micile magazine din halele piețelor de cartier. Unde își vor mai valorifica laptele micii fermieri? Dacă nu ai vânzarea produsului final, ce faci cu materia primă? O za ruptă pe lanț…și totul se destramă!”, a mai puntat președintele APRIL.

    Reamintim că începând de luni, 9 noiembrie, piețele care funcționează în spații închise au fost închise, iar unde s-a putut, tarabele comercianților au fost mutate în aer liber, aceasta fiind una dintre măsurile decise de Guvern pentru evitarea răspândirii coronavirusului.


    Te-ar mai putea interesa

    Subvenții APIA 2024. Terenurile care primesc bani la hectar și cele care sunt scoase de la plată Mușcate: plantare, îngrijire, înmulțire Fertilizarea castraveților cu îngrășăminte bio – 6 rețete simple

    Ultimele știri

    Tehnologia Chemark Rom la rapiță pune bazele unor producții mari în Teleorman, la ferma Nutrelo Trei boli periculoase depistate în cultura sa de grâu de fermierul Georgian Corniță Se construiește o nouă fabrică ce va prelua lapte de la fermierii români