• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Unde își pot vinde producătorii carnea, brânza sau alte produse de Sărbători!

    Roxana Dobre -

    Producătorii pot vinde atât produse de orgine animală, inclusiv carne de porc, cât și produse de origine non-animală în toate piețele agro-alimentare unde funcționează și unde sunt amenajate în zonele publice deschise spații cu respectarea cerințelor sanitar-veterinare, anunță președintele Autorității Naționale Sanitar-Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Alimentelor (ANSVSA), dr. Robert Viorel Chioveanu.

    ”Sunt magazine special destinate, și aici vorbim de carmangerii, măcelării, unități care deservesc și producătorii pot comercializa produsele de origine animală. Noi am dat instrucțiuni foarte clare pentru toți șefii din cadrul Direcțiilor Sanitare Veterinare județene pentru ca aceste piețe agro-alimentare temporare care sunt amenajate în zone publice deschise să fie organizate de autoritățile locale și activitatea de comercializare să se desfășoare în condiții normale”, a declarat Chioveanu în cadrul unei conferințe online.

    Acesta a dorit să reamintească faptul că alimentele nu pot transmite virusul SARS-Cov 2 din boala COVID-19. Alimentele nu sunt purtătoare de virus și nu sunt cele care transmit boala”, a reiterat specialistul.

    Administrații piețelor trebuie să pună la dispoziția comercianților tarabe/tonete/chioșcuri/vitrine frigorifice

    Dr. Robert Viorel Chioveanu a mai arătat că producătorii care și-au desfășurat activitatea în spațiile închise din piețe pot solicita administratorilor de piețe să le pună la dispoziție tarabe/tonete/chioșcuri/vitrine frigorifice pentru a-și putea continua activitatea.

    ”În ceea ce priveşte situaţia temporară de 30 de zile în care pieţele acoperite vor fi închise vreau să menționez câteva aspectele:  este necesară punerea la dispoziție a producătorilor de către administratorii piețelor a unor tarabe/tonete/chioșcuri/vitrine frigorifice în funcție de categoria de alimente comercializate și aici pe de o parte de produsele lactate sau cele din carne, pește proaspăt vor fi amplasate într-un perimetru deschis al pieței agro-alimentare pentru comercianții. Deci cei care și-au desfășurat activitatea în spațiile închise pot solicita administratorilor de piețe acest lucru și pot comercializa aceste produse cu respectarea criteriile din regulament și asigurând flexibilitatea”, a mai punctat specialistul.


    Te-ar mai putea interesa

    Veste bună de la ANSVSA pentru toți crescătorii de animale din România Ultimele zile de plăți la APIA. Lista completă a subvențiilor ce se achită până la finalul lunii Patru scumpiri care îi vor lovi pe fermieri de la 1 iulie

    Ultimele știri

    Livrare istorică: Ultima combină New Holland CR10.90 produsă vreodată a ajuns într-o fermă din România! Verificări în forță la mașinile de erbicidat. Romeo Șoldea, ANF: Atingem pragul de 10.000 de echipamente Furt ca în filme în SUA. Ouă în valoare de 100.000 de dolari au fost sustrase de transportatori fictivi