• ABONARE
 • Contact
 • Publicitate
 • Audiență
 • Rețele sociale
 • Informații
 • agrointel.ro
 • Ştiri
 • Subvenții APIA
 • Vegetal
 • Zootehnie
 • Agribusiness
 • Anunțuri
 • ARHIVA
 • CĂUTARE
 • Medicamentele veterinare Romvac intră pe piaţa chineză: Compania a primit solicitări pentru opt tratamente româneşti

  agrointeligenta.ro -

  Romvac, cea mai mare companie de vaccinuri şi tratamente veterinare din România a primit o solicitare de a exporta opt produse în China. Pentru primele cinci, societatea a început deja documentarea pentru a demara transportul.

  Astfel, China se alătură altor 18 state în care compania Romvac îşi exportă deja produsele. În lista ţărilor unde fermierii folosesc medicamente româneşti se află Polonia, Portugalia, Ungaria, Bulgaria, Albania sau Spania, dar şi state mai ”exotice” precum Egipt, Nigeria, Kenya sau Iraq. ”Până la sfârşitul acestui an vor trimite vom face şi prima distribuţie în Uganda. Politica noastră de producţie nu este de a avea stocuri uriaşe, ci producem cât avem comenzi. Aşa că anul acesta, cel puţin 5% din producţia proprie a mers la export, iar la anul sperăm ca procentul să urce la 10%. Pentru noi nu e important doar să intrăm pe o piaţă nouă, dar şi să cucerim acolo încrederea clienţilor, a fermierilor şi medicilor veterinari”, a declarat pentru agrointel.ro directorul general al Romvac, Constantin Chiurciu.

  Şi pe piaţa românească, produsele Romvac deţin supremaţia, iar anul acesta, compania va depăşi o cifră de afaceri de 10 milioane de euro, cu 8% mai mare decât cea de din 2012.

  laborator romvac

  Fermierii au încredere în tratamentele româneşti

  ”Vaccinurile şi medicamentele ROMVAC sunt folosite de 40-45% dintre fermierii români. Strategia noastră este de a intra şi în marile ferme”, a mai declarat Chiurciu.

  Anul acesta, aproape 9 milioane lei a reprezentat vânzarea bioproduselor, o direcţie pe care Romvac a îmbrăţişat-o prin investiţii constante în noi tehnologii de cercetare. ”Este o strategie care se aliniază trendului mondial în care se doreşte trecerea de la antibiotice. Viitorul este reprezentat de probiotice, iar atenţia Romvac pentru acest sector este un semn pozitiv pentru protecţia consumatorului”, a apreciat Viorel Andronie, preşedintele Colegiului Medicilor Veterinari din România, prezent marţi la Ziua Porţilor deschise la Compania Romvac.

  cercetator romvac

  Aportul Romvac la cercetare în domeniul noilor tratamente şi vaccinuri a fost salutat şi de către Dan Gheorghe Neaţă, director general adjunct, Direcţia Politici Agricole şi Strategii în MADR – Strategia Ministerului Agriculturii privind sectorul creşterii bovinelor şi ovinelor pentru carne, dar şi de către Alex Jurconi, preşedintele Federaţiei PRO AGRO, ambii invitaţi la evenimentul organizat de compania ilfoveană şi în care au putut fi vizitate toate laboaratoarele şi echipamentele de producţie.

  Romvac a investit în ultimele 11 luni 2,7 milioane de lei în extinderea producţiei şi în elaborarea de noi produse. Mai mult, compania a deschis 10 farmacii veterinare pentru dotarea cărora a alocat peste 200.000 de euro. Tot în 2013, echipa de salariaţi a firmei s-a mărit cu 49 de membri noi, majoritatea tineri cu studii superioare care au fost angajaţi în toate ramurile companiei.

  Cu o activitate de patru decenii, Romvac produce astăzi 60 de vaccinuri şi 200 de tratamente veterinare, toate 100% româneşti.


  Te-ar mai putea interesa

  Încă o lovitură în plină criză energetică! Se anunță una dintre cele mai geroase ierni, săracă în precipitații! Hibrizii de floarea-soarelui de la Donau Saat: genetică de ultimă generație pentru producții stabile În Grădina Danei. Ediția de săptămâna aceasta, 29 septembrie 2022

  Ultimele știri

  George Chiriță este noul director general al AFIR – Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale Comisia de agricultură a decis! Contractele de arendă – durată de minim 10 ani! Consultanță în legumicultură de la specialiștii Marcoser, în cadrul FFExpo 2022 (13-15 octombrie)