• ABONARE
 • Contact
 • Publicitate
 • Anunțuri
 • Audiență
 • Rețele sociale
 • Informații
 • Ştiri
 • Subvenții APIA
 • Vegetal
 • Zootehnie
 • Bursă cereale
 • Agribusiness
 • ARHIVA
 • CĂUTARE
 • AZOGrow – îngrășăminte Azomureș de tip NPK pentru fertilizare fazială!

  agrointeligenta.ro -

  Dacă ținem cont de schimbările climatice semnificative din ultimii ani, care se pare că se vor manifesta și în viitor, nu se mai poate concepe o producție agricolă mare și de bună calitate fără un aport echilibrat de fosfor (P) și potasiu (K), dar și de alte elemente nutritive (Ca, Mg, S, B și Zn), raportat la nivelul aprovizionării cu azot (N). Nu mai este suficient să luăm în considerare echilibrul global al fertilizării pe întreaga perioadă de vegetație, așadar aportul echilibrat de elemente nutritive trebuie asigurat în permanență, corespunzător fenofazei în care se găsesc plantele cultivate.

  Din cauza secetei prelungite, cea mai severă din ultimul secol după părerea specialiștilor, în anul 2020 s-au obținut recolte slabe și foarte slabe în majoritatea regiunilor țării și mulți fermieri au ales să execute semănarea culturilor de toamnă fără fertilizare de bază sau cu fertilizare mult redusă față de un an normal. A devenit așadar o necesitate să se apeleze la aplicarea de îngrășăminte minerale complexe, respectiv complexe îmbogățite, pentru realizarea fertilizării faziale la culturile de toamnă, în special prima fazială la ieșirea din iarnă.

  Pentru a veni în ajutorul fermierilor în campania de primăvară, Azomureș propune o nouă categorie de îngrășăminte complexe cu conținut ridicat de azot, destinate fertilizării faziale – unele dintre ele deja existente în portofoliul companiei, altele în curs de dezvoltare și testare de ceva timp. Noua categorie poartă denumirea de AZOGrow deoarece fertilizarea pe care aceste sortimente o oferă susține creșterea și dezvoltarea plantelor, contribuind în același timp și la obținerea unor producții superioare calitativ și cantitativ. Dovadă sunt rezultatele foarte bune de la loturile demonstrative unde s-au folosit aceste produse ca soluție pentru fertilizarea fazială.

  Formulele comerciale ale sortimentelor AZOGrow sunt următoarele:

  AZOGrow+

  NPK 23:5:5+4CaO+1,3MgO+10SO3
  NPK 23:9:9+1,5CaO+1MgO+0,05B+0,05Zn

  AZOGrow

  NPK 20:10:10
  NPK 25:5:10
  NPK 27:13,5:0

  În fiecare granulă a îngrășămintelor complexe de la Azomureș elementele nutritive sunt distribuite omogen. Solubilizarea lor în ritm similar determină efectul de complementaritate, fiecare element susținând și favorizând valorificarea celorlalte.  Prin administrarea concomitentă a elementelor nutritive, fertilizarea minerală echilibrată asigură substanțele indispensabile pentru nutriția imediată al plantelor. Elementele nutritive sunt prelevabile prin absorbție directă fără să fie necesară transformarea lor în sol. Pe lângă acest avantaj evident, au și o contribuție decisivă la nutriția microflorei din sol și implicit la menținerea echilibrului biologic al acesteia.

  Sortimentele AZOGrow aplicate în cantități corespunzătoare și în condițiile potrivite se pretează pentru completare fazială la toate culturile agricole asigurând asimilarea precisă și echilibrată a nutrienților de către plante.

  Echipa de specialiști agronomi ai Azomureș recomandă aplicarea acestor sortimente în special ca fertilizare fazială după repornirea vegetației la ieșirea din iarnă, dar și pe culturile de primăvară, tot ca fertilizare fazială în perioada incipientă a dezvoltării plantelor.

  Pentru mai multe detalii despre AZOGrow și disponibilitatea noilor produse în perioada următoare, fermierii se pot adresa distribuitorilor Azomureș din toată țara.


  Te-ar mai putea interesa

  Ultima strigare pentru sămânța de mazăre. Prețurile pe tonă au crescut la nivel mondial Nicio schimbare majoră pe piața îngrășămintelor: nici la prețuri, nici la achiziții Fermier cercetat penal pentru depozitarea improprie a 24 de tone de azotat de amoniu

  Ultimele știri

  Termen la APIA pentru crescătorii de animale care primesc plăți compensatorii: 24 martie Prețul mielului de Paști la o stațiune de stat – 22,03 lei/kg în viu ADAMA introduce noile ambalaje ecologice de un litru