O proteină din laptele de capră este eficientă în combaterea COVID-19!
Angelica Lefter -Laptele de capră ajută în lupta împotriva COVID-19! Despre proprietățile benefice ale laptelui de capră s-a mai vorbit, dar descoperirea recentă face ca acest aliment să fie și mai apreciat. Atenție, însă, este vorba despre utilizarea în scopuri științifice.
Astfel, a fost făcută publică o nouă descoperire a oamenilor de știință din Turcia, care spun că o proteină găsită în laptele caprelor poate să combată virusul care a dezechilibrat întreaga planetă, potrivit hotnews.ro, care citează agenția turcă Anadolu.
Potrivit unui studiu efectuat de trei profesori de la Universitatea Marmara din Istanbul și publicat în European Journal of Pharmacology, a fost descoperită o peptidă a unei proteine din beta-lactoglobulină care poate funcționa ca o barieră împotriva SARS-CoV-2.
”Am observat prin intermediul unor programe mediate de calculator că peptidele interacționează cu toate punctele de legătură ale virusului. Această proteină blochează receptorii, prevenind intrarea virusului în corpul uman”, au informat cercetătorii printr-un comunicat.
Specialiștii au spus chiar cum poate fi utilizată această proteină pentru a combate COVID-19, mai exact proteina protectivă poate fi folosită în medicamente precum spray-urile nazale sau un spray care poate fi pulverizat pe măști.
Cu toate acestea, unul dintre cercetători, Tunali Akbay a spus că descoperirea nu trebuie confundată cu consumul de lapte de capră.
”Nu putem beneficia de pe urma acestor peptide bioactive prin consumul de lapte de capră. Obținem aceste peptide prin utilizarea laptelui de capră”, a specificat omul de știință turc.